گاز هم به زاهدان رسید و هم به زاهدانی‌ها

معاون وزیر نفت درباره گازرسانی به زاهدان گفت: مگر می‌شود ابتدا گاز را به زاهدانی‌ها رساند و بعد گاز را به زاهدان؟!

به گزارش خبرنگار گاز «انرژی امروز»، حمیدرضا عراقی، صبح  امروز در نشست خبری بیست و دومین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران در پاسخ به صبحت‌های برخی منتقدان درباره گازرسانی به زاهدان تصریح کرد: وقتی کار خوبی برای کشور انجام می‌شود این انصاف نیست که نادیده گرفته شود؛ دولت نماینده ملتی است که مردم به آنها رأی داده اند و وظیفه‌اش هم خدمات‌رسانی به مردم است.

وی افزود: وقتی دولت کار خوبی برای مردم انجام می‌دهد همه ما وظیفه داریم که این شادی و خوشحالی را به همدیگر تبریک بگوییم؛ همه می‌گفتند امکان رساندن خط لوله گاز به زاهدان در این زمان وجود ندارد؛ ولی ما این کار را انجام دادیم.

مدیرعامل شرکت ملی گاز با اشاره به اینکه «٣۵ سال است که این شرکت برای مردم، محیط زیست کشور و توسعه و خودکفایی ایران فعالیت می‌کند»، ادامه داد: کار بزرگی که در زاهدان انجام شد بی نظیر و بی‌سابقه بود؛ کسی که این صحبت را کرده به نظر بنده ناآگاهانه گفته که «گاز به زاهدان رسید نه به زاهدانی‌ها». مگر می‌شود اول گاز را به زاهدانی‌ها رساند و بعد گاز را به زاهدان؟! ابتدا باید گاز به زاهدان برسد، انشعاب‌ها و شبکه‌ها انجام شود و سپس مردم مشترک شوند.

 نصب روزانه ١٠٠ علمک در زاهدان

وی با بیان اینکه «هم‌اکنون روزانه ٧٠ تا ١٠٠ علمک در زاهدان نصب می‌شود»، تصریح کرد: گازرسانی به نیروگاه زاهدان انجام شده است؛ اما بستر مناسب هم در نیروگاه برای استفاده از گاز باید آماده شود. قرار است که این نیروگاه تا ابتدای خردادماه آماده‌سازی‌های لازم را انجام دهد.

به گفته معاون وزیرنفت، قویترین دلیل برای وجود یک چیز، وجود همان چیز است؛ دلیل گازرسانی به زاهدان نیز، نصب علمک‌ها، مشترک شدن برخی زاهدانی‌ها و عملیاتی است که به این منظور به طور مداوم در حال انجام است.

عراقی با اشاره به اینکه «کسی که سخنان ناآگاهانه ای را زده یعنی شهد و لذتی که در کمک به مردم هست را متوجه نشده است»، گفت: گاز هم به زاهدان و هم به زاهدانی‌ها رسیده است.

وی با اشاره به نقش بسیار مهم شرکت ملی گاز ایران در توسعه کشور گفت: سازگاری گازطبیعی با محیط زیست، مهمترین مساله‌ای است که نقش این شرکت را نمایان می‌کند.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، یکی از اهداف IGO و کشورهای پیشرفته جهان، اتصال نیروگاه‌ها به گازطبیعی برای کاهش آلودگی محیط زیست دانست و افزود: استفاده نیروگاه‌های کشور از گازطبیعی، کار بزرگی است که جدای از محیط زیست، از لحاظ اقتصادی نیز تأثیر زیادی برای کشور داشته است.

صرفه‌جویی ١٨ میلیارد دلاری از سوی نیروگاه‌ها

معاون وزیر با بیان اینکه «نیروگاه‌های کشور حدود ۴٧ درصد سوخت میان تقطیر در ابتدای سال ٩٢ مصرف می‌کنند»، تصریح کرد: هم‌اکنون این رقم به زیر ١٠ درصد کاهش یافته و ٩٠ درصد نیروگاه‌ها در طول سال از گاز استفاده می‌کنند؛ ١٨ میلیارد دلار فقط سوخت میان تقطیر صرفه‌جویی از سوی نیروگاه‌ها در کشور انجام شده است.

عراقی رساندن گازطبیعی به مناطق محروم از این نعمت طبیعی را از دیگر مسوولیت‌های مهم شرکت ملی گاز ایران دانست و افزود: بیشترین اهتمام در این دولت، رساندن گازطبیعی به روستاهایی بود که گازرسانی نشده بودند تا این رفاه ایجاد شده به روستاها هم برسد.

وی با اشاره به اینکه «در دولت یازدهم، گازرسانی به بیش از ٩ هزار روستا انجام شد»، گفت: گازرسانی به روستاها علاوه بر اینکه از مهاجرت روستاییان به شهرها جلوگیری می‌کند سبب ایجاد کارخانه‌ها و صنایع جدید می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه «سال ٩۵ جدای اینکه به دلیل گازرسانی به شهرها و روستاها، و افتتاح ایستگاه‌های تقویت فشار، خطوط انتقال و نبود مشکل به دلیل قطع گاز از سوی ترکمنستان، بهترین سال برای شرکت ملی گاز ایران بود»، تأکید کرد: مهمترین اصل اشتغالزایی بود که در حین اجرای همه فعالیت شرکت ملی گاز ایجاد شد.

عراقی با اشاره به اینکه «بیش از ٩۶ درصد اقلام گازرسانی هم‌اکنون در کشور تولید می‌شوند»، افزود: شرکت ملی گاز ایران افزون بر توسعه کشور توانسته گام بزرگی در اشتغالزایی و خودکفایی ایران داشته باشد.

وی با بیان اینکه «شرکت ملی گاز نقش بزرگی در درآمدزایی دولت به دلیل جایگزینی گاز و صادرات نفت سفید، مازوت و گازوئیل دارد»، اعلام کرد: این شرکت حداقل سالانه هشت میلیارد تومان به دولت کمک کرده است.

صادرات ٢٠٠ میلیون مترمکعب گاز در برنامه ششم

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه «براساس برنامه ششم، حدود ٢٠٠ میلیون مترمکعب گاز باید صادر شود»، گفت: هم‌اکنون این ظرفیت وجود دارد و مذاکرات با عراق برای گشودن ال سی و صادرات در حال انجام است.

وی ادامه داد: اگر مسائل مالی عراق حل شود، باید روزانه ۵٠ میلیون مترمکعب گاز به این کشور صادر کنیم که در سال نخست ١٠ تا ١١.٧ میلیون مترمکعب خواهد بود.

به گفته عراقی، مذاکرات برای صادرات گاز با عمان نیز در حال انجام است و در صورت نهایی شدن از سوی شرکت ملی نفت ایران تنها اجرای آن با شرکت ملی گاز ایران است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن