جایگزینی پیزوالکتریک ها با ماده ای بسیار ارزان
محققین دانشگاه لیمریک ایرلند اخیرا با تحقیق روی زیست ماده ای به نام گلایسن (glycine) دریافتند که این ماده همانند مواد پیزوالکتریک، قابلیت تبدیل انرژی مکانیکی به الکتریکی را دارد؛ درحالی که تهیه این ماده تنها 1 درصد پیزوالکتریک ها هزینه دارد.
به گزارش خبرنگار دانش و فناوری «انرژی امروز»، مواد پیزوالکتریک پس از واکنش با فشار یا ضربه تولید برق می کنند؛ این مواد امروزه کاربردهای بسیاری در ماشین های الکتریکی، تلفن های هوشمند، وسایل الکتریکی از راه دور و شارژهای حرکتی دارد. این مواد به طور معمول از مواد سمی نظیر سرب و لیتیوم و به طور مصنوعی تهیه می شوند.
اخیرا محققان دانشگاه ایمرکی ایرلند پس از مدلسازی کامپیوتری و آزمایشات متعدد روی کریستال های مولکولی زیست ماده گلایسین، دریافتند که این مواد خاصیت پیزوالکتریکی داشته و برق تولید می کند. گلایسین نوعی آمینو اسید بسیار ساده است و از باقی مانده های مواد کشاورزی و گیاهان جنگلی بدست می آید.
محققان قبل از کشف این ماده، به خاصیت پیزوالکتریکی نوعی پروتئین خاص که در اشک انسان، سفیده تخم مرغ و مغز استخوان یافت می شود پی برده بودند؛ اما تولید الکتریسیته از گلایسین به مراتب مقرون به صرفه تر است.