زمان تحریم‌ ایمیل هم با ما ردوبدل نمی‌کردند

رضا طبیب زاده، عضو هیات مدیره انجمن اپک در گردهمایی فعالان صنعت نفت و انرژی روحانی به بیان شرایطی پرداخت که بخش خصوصی صنعت نفت در سال‌های تحریم با آن روبه‌رو شده بود. طبیب زاده گفت آمده‌ام تا بگویم چرا ما صنعتگران حاضر در صنعت نفت به دکتر روحانی رأی می‌دهیم.

به گزارش خبرنگار سیاسی «انرژی امروز» رضا طبیب زاده در گردهمایی فعالان صنعت نفت و انرژی حامی روحانی بابیان اینکه انجمن ما به‌عنوان یک انجمن متشکل از شرکت‌های پیمانکاری و مشاوره در صنعت نفت فعال است، گفت:«از صنعت نفت کشور ما 108 سال گذشته است. در طول این سال‌ها صنعت نفت کشور دچار فراز و نشیب‌های بسیاری بوده است. ما معتقدیم همه دولت‌ها پس از انقلاب اسلامی صرف‌نظر از علایق و سلایق برای توسعه این صنعت تلاش کرده‌اند. اما جای تردید نیست که نیت‌ها و ابزار آنها برای رشد و توسعه با یکدیگر تفاوت اساسی داشته است.»

 وی ادامه داد: «ما از سوی بخش خصوصی گرد هم آمده‌ایم و استمرار دولت یازدهم را یک ضرورت اساسی می‌دانیم تا حرکتی که آغاز کرده، ادامه یابد. برکسی پوشیده نیست بخش خصوصی ازجمله در صنعت نفت کشور در همه ابعاد خود در سال‌های گذشته دچار مشکل بوده است و ناملایمات بسیاری را متحمل شده است. اینها ادعا نیست، بلکه واقعیت است. در سایه دولت یازدهم و با تلاش‌های بی‌وقفه آقای روحانی و همکاران آنها در حوزه دیپلماسی شرایط تغییر کرده و امروز را قدر دانسته  این تلاش‌ها را قدر دانسته و سر تعظیم فرود می‌آورم. در این فرصت کوتاه تلاش می‌کنم اثرت برجام را به‌عنوان یک مهندس در بخش نفت توضیح دهم.»

در زمان تحریم حدود ده درصد حق دلالی به بانک‌های رابط  می‌دادیم

طبیب زاده با تأکید بر اینکه سیستم‌های بانکی جهت انتقال پول دچار مشکل جدی بود و عملاً امکان انتقال حجم بزرگ پول وجود نداشت، گفت:«از سویی برای خرید کالا، صنعتگران ایرانی باید از سیستم دلالی و از طریق بانک‌های رابط اقدام  می‌کردند و این مسئله لطمه‌های بزرگی به ما وارد کرد و من تصور می‌کنم حدود ده درصد به بانک‌های رابط حق دلالی می‌دادیم. اگر ما 50 میلیارد دلار خرید داشته باشیم و ده درصد حق دلالی بدهیم ببینید چه رقمی می‌شود.»

وی ادامه داد:«همه دوستان می‌دانند تحریم کشور آمریکا بعد از سقوط صدام حسین هنوز ادامه دارد و هنوز برداشته نشده است. پیش‌ازاین شرکت‌های خارجی و شرکت‌های ژاپن و کره حاضر به ورود به بازار ایران نبودند. ما جذامی شده بودیم، ایمیل با ما ردوبدل نمی‌کردند و می‌ترسیدند. ممکن است اکنون نیست به برخی دلایل با محدودیت‌هایی روبه‌رو باشیم اما نگاه خارجی‌ها برای ورود به بازار ایران به‌کلی تغییر کرده است.»

افزایش صادرات نفت و گاز پس از برجام موجب شگفتی خارجی‌ها شد

این عضو هیات مدیره انجمن اپک بابیان اینکه پس از برجام ما شاهد گسترش همکاری‌های خارجی با ایران هستیم، گفت: «پس از برجام استقبال برای همکاری به اندازه‌ای بود که وقت نبود با همه آنها صحبت کنیم. احترام پیمانکاران ایرانی بر سر مذاکره با همکاران خارجی خود به شکل چشم‌گیری افزایش پیداکرده است. من شخصاً این تجربه را دارم که اگر خارجی‌ها نیم نگاه و تمایلی برای ورد به بازار ایران داشتند از موضع بسیار بالا و غیرقابل‌قبول وارد مذاکره می‌شدند و به نحوی عمل می‌کردند که نمی‌توانستیم با آنها کارکنیم.»

وی ادامه داد: «بالا رفتن صادرات نفت و گاز پس از برجام و آن‌هم در فاصله کوتاه و رسیدن به تراز گذشته به‌ویژه در میادین مشترک، بعضاً موجب شگفتی محافل خارجی و حتی محافل مغرض شد. من مدتی پیش در سوئد بودم. یکی از مدیرانی که در حوزه پروژه‌های نفتی کار می‌کرد گفت ما واقعاً تعجب کردیم که ایران چه‌کاری انجام داد که توانست چنین جهشی داشته باشد.»

طبیب زاده در پایان گفت: «اتفاق بسیار مهم دیگری که در شروع دولت یازدهم در صنعت نفت رخ داد ورود به ساختار جدید در قراردادهای آی پی سی برای ترغیب پیمانکاران و تمرکز بر سه عامل مهم یعنی آورد منابع مالی، انتقال تکنولوژی روز جهانی و مدیریت کارا است. قراردادهای جدید فضای تردید را برای ورود خارجی‌ها از بین می‌برد و مهم‌ترین مسئله‌ای که امروز با آن روبه‌رو هستیم ترغیب حضور آنها است.»

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن