مرکز مقابله با گرد و غبار توسط ایران در عراق راه اندازی می‌شود

معاون رییس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: ایران مرکزی در عراق برای آموزش و توان افزایی در مقابله با گرد و غبار را راه اندازی می کند.

 به گزارش «انرژی امروز» معصومه ابتکار افزود: از ماه گذاشته مذاکرات را با دولت عراق آغاز کرده ایم که در چند روز آینده نهایی می شود. وی ادامه داد: علاوه بر این مرکز، مزرعه ای آموزشی نیز پیش بینی شده که کارهای مقدماتی آن انجام شده است. ابتکار گفت: دولت عراق ماه پیش اعلام کرد با توجه به اینکه در این کشور امنیت بیشتری برقرار شده است آمادگی کار در زمینه کنترل گرد و غبار را دارد. معاون رییس جمهور با اشاره به اینکه هشت میلیون هکتار کانون بحرانی در کشور عراق وجود دارد، افزود: این کشور آمادگی دارد تا در حوزه احیای تالاب ها، کاشت نهال و تثبیت خاک فعالیت کند. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: موضوع گرد و غبار را در سطح بین المللی مطرح کردیم و سازمان ملل چند قطعنامه در این رابطه صادر و گزارش وضعیت جهانی گرد و غبار را تهیه کرد. ابتکار همچنین از برگزاری نخستین اجلاس بین المللی گرد و غبار در تهران در تیرماه امسال توسط سازمان ملل خبر داد. معاون رییس جمهور یکی از دلایل اصلی معضل گرد و غبار را ساخت چند سد در ترکیه دانست و ادامه داد: دولت گذشته زمانی که باید به این موضوع واکنش نشان می داد هیچ اقدامی انجام نداد. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور افزود: دولت کنونی از سه سال پیش به طور مرتب به کشور ترکیه تذکر داده و موضوع را پیگیری کرده است اما کار ساخت سدها تقریبا تمام شده است. وی با اشاره به اینکه در برنامه ششم و دولت یازدهم تاکیدات ویژه ای بر محیط زیست شده است اظهار کرد: بدون مشارکت دستگاه ها و بدون اجرای سیاست ها با هدف گذاری مشترک، نمی توانیم به اهداف مدنظر برنامه ششم و تاکیدات رئیس جمهوری در زمینه محیط زیست دست یابیم. ابتکار دریاچه ارومیه را شاهد عینی مشکلات جدی محیط زیست کشور دانست و افزود: با نگاه و رویکرد علمی دولت به حل مشکل دریاچه ارومیه، امروز وضعیت این دریاچه بهتر شده است و از بحران جدی جلوگیری شد. وی در رابطه با مناطق حفاظت شده گفت: استاندارد جهانی مناطق حفاظت شده 17 درصد است که این میزان در کردستان 10 درصد و در کشور 11 درصد است. ابتکار افزود: بر اساس تخریب هایی که صورت می گیرد کشورها به این نتیجه رسیدند که بخشی از طبیعت خود را به صورت بکر حفظ کنند. معاون رئیس جمهور تاکید کرد: محافظت از مناطق حفاظت شده با مشارکت جوامع محلی امکان پذیر است به نحوی که می تواند اشتغالزا نیز باشد. وی با اشاره به 2 اتفاق مفید محیط زیستی در ماه گذشته گفت: قانون حفاظت از تالاب ها و دریاچه ها در مجلس تکلیف این حوزه را به صراحت روشن کرد. ابتکار ، دومین اتفاق را نیز تصویب قانون هوای پاک بیان کرد و افزود: این قانون در مسئله گرد و غبار رویکرد جدیدی دارد و می تواند کمک کند. وی گفت: استان کردستان ظرفیت زیادی در حوزه صنایع پاک و صنایع دستی برای اشتغالزایی دارد.

فاضلاب سه روستا حاشیه زریوار تا پنج ماه آینده ساماندهی می شود   عبدالوحید ریاضی فر مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان شامگاه شنبه در جلسه شورای برنامه ریزی استان با اشاره به اینکه وضعیت فاضلاب ۷ روستای حاشیه تالاب زریوار ساماندهی شده است، گفت: فاضلاب سه روستای باقی مانده هم تا پنج ماه آینده ساماندهی می شود. وی افزود: در راستای حل مشکلات تالاب زریوار مریوان ستاد نجات بخشی زریوار به ریاست استاندار در کردستان تشکیل شد. مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان عنوان کرد: طی سال های ۹۳ و ۹۴ هفت روستایی که فاضلاب آنها به دریاچه زریوار وارد می شد، ساماندهی و به تصفیه خانه مریوان هدایت شد. وی بیان کرد: هدایت فاضلاب سه روستای باقی مانده در حاشیه دریاچه زریوار هم قرار شده در چهارپنج ماه آینده انجام شود. مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان به مهمترین اقدامات انجام شده در خصوص تالاب زریواراشاره کرد و اظهارداشت: تدوین مدیریت جامع زیست محیطی، اجرای پروژه علامت گذاری حریم تالاب زریوار در راستای جلوگیری از هرگونه تعرض به تالاب و احداث پروژه محیط بانی برده رشه از جمله اقدامات انجام شده ما است. ریاضی فر اضافه کرد: انجام پروژه کانال دره وران به منظور کاهش رسوبات تالاب، مطالعات ارزیابی توان زیست محیطی وظرفیت تالاب و مطالعات بررسی تغییرات اراضی حوزه آبخیز از دیگر اقدامات انجام شده در ارتباط با زریوار است

ایران معضل گرد و غبار را در سطح بین المللی مطرح کرد بنا بر این گزارش، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در حاشیه این جلسه در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی در مورد آخرین اقدامات سازمان محیط زیست کشور برای حل معضل گرد و غبار با همکاری کشور عراق، گفت: طرف عراقی بعد از گذشت سە سال کە ناامنی در این کشور مانع از هر گونە پیشرفتی در زمینە رفع معضل گرد و غبار بود، حدود دو ماه قبل اعلام کردند کە طرح مربوط بە احداث یک مرکز آموزشی و پژوهشی گرد و غبار را در داخل کشور عراق اجرایی می کنند. وی با اشارە بە اینکە دولت عراق در حل این معضل مسئولیت دارد و باید بە درستی این مسئولیت را اجرا کند، افزود: ایران سال ۹۲ در مورد این طرح با طرف عراقی مذاکرە کرد، توافقاتی هم حاصل شد اما بە دلیل نا امنی های بە وجود آمدە در کشور عراق طرح متوقف شد، اکنون با اعلام آمادگی دولت بغداد روند اجرایی این طرح دنبال می شود. رئیس سازمان محیط زیست کشور گفت: نشست های کارشناسی بین هیئتی از کارشناسان دو کشور در تهران و بغداد صورت گرفتە است در ماه های اخیر نیز توافقات نهایی انجام شد، در داخل کشور این طرح وارد مرحلە اجرایی شدە است و با همکاری بغداد هم بخشی کە مربوط بە کشور عراق هست توسط کارشناسان این کشور اجرایی می شود. ابتکار با تاکید بر اهمیت تالاب ها در حل معضل گرد وخاک، تصریح کرد: احیا تالاب ها در حل معضل گرد وغبار بسیار مهم است. اکنون ما در ایران تالاب هورالعظیم را دوبارە احیا کردەایم و حتی سطح آب این تالاب بە اندازە ای بالا آمدە است کە بخشی از این آب وارد خاک عراق شدە است. وی با اشاره به وظیفه طرف عراقی نیز در این بخش یادآور شد: طرف عراقی هم وظیفە دارد نسبت بە احیا تالاب ها و مدیریت کانون های گرد و غبار در این کشور اقدامات لازم را در دستور کار قرار دهد. وی به واکنش سایر کشورهای جهان در این حوزه پرداخت و گفت: ایران معضل گرد و غبار را در سطح بین المللی مطرح کردە است و سازمان ملل تاکنون ۴ قطعنامە در رابطە با گرد وغبار صادر کردە است. ابتکار افزود: دومین قطعنامە کە بە صورت گزارش رسمی از وضعیت گرد و غبار در سطح دنیا تهیە شدە است نشان می دهد کە در منطقە خاورمیانە و شمال آفریقا  سالانە حدود ۲ هزار میلیون تن خاک در هوا وجود دارد کە این یک بحران زیست محیطی بسیار بزرگ است و بە این دلیل سازمان ملل موضوع را بسیار جدی پیگیری می کند. وی با اشاره به پیگیری های صورت گرفته، بیان کرد: اولین اجلاس سازمان ملل در  موضوع گرد وغبار، تیرماه سال جاری به میزبانی کشورمان در تهران برگزار می شود و به همین دلیل دولت به صورت جدی دنبال رفع این معضل است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن