جلوی لابیهای پشتپرده انتقال آب خوزستان میایستیم
نماینده مردم دشت آزادگان گفت: ما لابی پشت پرده مجوز انتقال آب خوزستان را می شناسیم، فعلا به آن اشاره نمی کنم اما باید جلوی آنها هم گرفته شود و ما به دنبال آن هم هستیم و جلوی آن می ایستیم.
قاسم ساعدی در گفتگو با خبرنگار پارلمانی «انرژی امروز» درباره علل اختلاف و دعوایی که با عیسی کلانتری و نامه اش به معاون اول رییسجمهور درباره انتقال آب گفت: صحبت ما این است که همه ما مردم ایران و هموطن هستیم و ما معتقدیم اگر یک لیوان آب داشته باشیم آن را با همه مردم ایران تقسیم می کنیم و نگاه ملی ما به تامین آب شرب است نه به توسعه های صنعتی و کشاورزی که با نفس گرفتن از بقیه مردم آن را پیش ببریم.
مسئولان باید فهم داشته باشند و صنایع آب بر را در مناطق کویری ایجاد نکنند
وی در ادامه افزود:نگاه آقای کلانتری، نگاهی صرفا هدفدار در جهت تامین بخش صنعتی و آبیاری باغ ها در کرمان، یزد و اصفهان و سایر استان های مرکزی است. با توجه به اینکه دولت های که آمدند و رفتند و آنهایی که هستند هر کدام بر حسب سلایق شخصی خودشان صنایع آب بر را در مناطق کویری ایران راه اندازی کردند . همین موجب شد مردم خوزستان، ایلام، بوشهر و سایر مناطق پایین دست که آب داشتند وضعیتشان به مخاطره بیفتد.
نماینده مردم دشت آزادگان با بیان اینکه این مناطق چه گناهی کرده اند که به دلیل تصمیم نادرست برخی مسئولان دچار چنین بحران هایی می شوند، تصریح کرد: مسئولان باید فهم آن را داشته باشند که صنایع آب بر را در استانهای دارای آب کافی راه اندازی کنند. این صنایع با شرایط آب و هوایی مناطق کویری و مرکزی هیچ همخوانی ندارد.
سلایق شخصی و گاه سوء استفاده شخصی در برخی دولت ها موجب کمبود آب در مناطق پایین دست شده است
وی در ادامه افزود: این خودش سئوال است که طرح توجیهی این صنایع را که این مسئولان تدوین کردند؛ چرا مورد تایید قرار گرفته است؟ این موضوع موجب شده سفره های آب زیرزمینی این مناطق هم از بین رفته و نشست زمین اتفاق افتاده است. در این بین گناه مردم چیست که از کمبود آب شرب بنالند؟ غیر از آن است که سلایق شخصی و گاه سوء استفاده شخصی در برخی دولت ها موجب آن شده است که چنین اتفاقی بیفتد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اینکه در خوزستان 5 میلیون نفر زندگی می کنند و این استان شاهرگ حیاتی کشور است، تصریح کرد: امروز این استان بزرگترین ظرفیت ها و قابلیت ها را در حوزه انرژی، اقتصادی، کشاورزی کشور را دارند و نباید آقای کلانتری تنها پس از 3 یا 4 ماه تصدی ریاست سازمان حفاظت محیط زیست صرف اینکه این استان در پایین دست قرار دارد، بدون مطالعه، طراحی، محاسبه و بررسی درست نامه مجوز برداشت آب دهد.
نامه انتقال آب خوزستان لکه ننگی بر تاریخ محیط زیست کشور است
وی در ادامه افزود: این نامه لکه ننگی بر تاریخ محیط زیست کشور است؛ سال گذشته مردم خوزستان به دلیل ریزگردها تا این حد اذیت شدند که خود مقام معظم رهبری به دولت دستور داد که در خوزستان حضور پیدا کند تا مشکل آنها را حل کنند. در آخرین جلسه هیات دولت به ریاست آقای روحانی در سال 95، بر حسب همین دستور مصوب کرد که باید رهاسازی آب در خوزستان و رودخانه های آن انجام گیرد. مصوبه شده است اما مهم عمل است. پس از آن آقای چیت چیان و آقای حجتی در آن زمان موظف شدند در صحرای بسیار وسیعی که خاک نرم دارد و با کمتر بادی خاک آن بالا می رود و نیاز به آبیاری دارد تا جلوی ریزگردهای آن گرفته شود؛ نهال کاری صورت گیرد .
مصوبه نهال کاری در خوزستان فریبکارانه بود
ساعدی با بیان اینکه این کار نهال کاری فریبکارانه ای است که فقط نقش مسکنی برای مردم خوزستان ایفا کند، تصریح کرد: این طرح فقط در راستای آن است که بعدا به آقا بگویند ما برای مردم این منطقه کار کردیم. باید از آن ها پرسید این نهال کاری چه شد و به کجا رسید، منبع آب رسانی به این منطقه کجاست و اعتبارات آن چقدر است و از کجا تامین شد؟ من به عنوان نماینده مردم و به عنوان نماینده مردم شریف ایران بنا بر جایگاه قانونی خودم که نظارت بر اجرای قانون است، حق دارم آقای کلانتری را زیر سئوال ببرم و از آن حساب و کتاب بخواهم.
مرحله دوم انتقال آب برای زمین های نهال کاری شده فقط حرف است
وی در واکنش به خبر امضای مرحله دوم انتقال آب به 5 هکتار زمین نهال کاری شده در استان خوزستان توسط آقای روحانی گفت: اینها فقط در حد بحث و حرف است و فعلا عملیاتی نشده است؛ ضمن اینکه این طرح بلند مدت است و باید تا 5 سال تکمیل شود تا به نتیجه برسد. به عبارتی تا 3 فاز اگر شبکه های آبیاری ما را توسعه دهند و آب مورد نیاز کشاورزی و شرب استان را تامین کنند و تالاب ها را حفظ کنند وطبیعت را به هم نزنند ما خودمان حاضر نیستیم یک قطره بیشتر آب داشته باشیم.
کلانتری گفت که اینجا لات خانه است
وی در ادامه افزود: آقای کلانتری با اخلاق متکبرانه و به دور از شان یک مسئول در نظام جمهوری اسلامی در استان خوزستان حضور پیدا کرد و با برخورد« به تو چه ربطی دارد؟» و «من دلم می خواهد چنین کاری کنم» که نه در چارچوب نظام و انقلاب و نه در شان مردم خوزستان است، با مردم برخورد کرد.
این عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به اینکه آقای کلانتری وظیفه دارد از مردم خوزستان عذرخواهی کند، تصریح کرد: ایشان به همه خوزستانی ها توهین کرده است و گفت که «اینجا لات خانه است»؛ او باید معنی حرفش را بداند که لات خانه کجاست و اگر کسی فهم آن را ندارد در نظام جمهوری اسلامی جایگاهی ندارد. ایشان باید عذرخواهی کند.
ما لابی پشت پرده مجوز انتقال آب خوزستان را می شناسیم باید جلوی آنها هم گرفته شود
وی در ادامه افزود: من نماینده مجلس هستم و باید بر کار همه نظارت کنم. اگر این کار را نکنم من در اینجا مگر بوق هستم. ایشان یا وظایف نمایندگی را نمی داند و یا متوجه حرف زدنش نمی شود. او باید هم عذرخواهی کند و هم جوابگوی این مجوز باشد. مشخص است که یک لابی پشت پرده که افراد آن را هم می شناسیم در نگارش چنین نامه ای و گرفتن مجوز فشار آورده است. بر همین اساس است که مجوزی غیر کارشناسی و غیر مسئولانه صادر شده است که با هر عقل سلیمی منافات دارد و حساب و کتاب های ما بر حسب آمار و ارقام و استدلال آن را ثابت می کند.
4 تا 5 هزار املاح در آب شرب خوزستان
ساعدی با بیان اینکه رفع نیاز آب شرب وحق آبه های مردم استان های دیگر برای شرب برای ما محترم است، تاکید کرد: ما مجوز برداشت آب برای توسعه صنعت و کشاورزی را تا زمانی که خوزستان در وضعیت بد شرایط اقلیمی قرار دارد، نمی پذیریم. باید بیایند و ببینند که تالاب های خوزستان چه تالاب هایی هستند و چه وضعیتی دارند و EC آب را بررسی کند و ببیند که بیش از 4 هزار یا 5 هزار املاح در آن وجود دارد. در چنین شرایطی که مردم استان در آب شرب و کشاورزی از نعمت آبی که در منطقه شان است بهره نمی برند، چرا باید چنین مجوزی داده شود.
وی در ادامه افزود: 85 درصد مردم خوزستان معیشتشان از کشاورزی است اما با وجود اینکه مناطقی مانند ایذه و باغملک در مسیر آب رودخانه ها قرار دارند، اجازه برداشت از این آب به آنها داده نمی شود. اگر معیشت را از این مردم بگیریم این مردم چگونه زندگی کنند و در منطقه بمانند.
ساعدی در پایان گفت: ما اگر امروز نقد می کنیم؛ به خاطر آن است که در منطقه دارای آب فراوان هستیم و در تامین آب شرب مشکل داریم، کشاورزی ما فلج شده است و جلگه سرسبز خوزستان به صحرا تبدیل شده است. این نه با عقل جور در می آید و نه با وجدان همخوانی ندارد.