تامین مالی ستاره با فروش نفتای ترش ارسال 80میلیون لیتر بنزین یورو5
ستاره خلیج فارس، بزرگترین پالایشگاه میعانات در خاورمیانه و کشور است.این پالایشگاه در زمینی به وسعت ۷۳۰ هکتار روبروی بندر شهید رجایی احداث شده است.
به گزارش خبرنگار اعزامی «انرژی امروز» به بندرعباس، مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیجفارس امروز در نشستی خبری با بیان اینکه «در این پالایشگاه ۳ فاز ۱۲۰ هزار بشکهای و در هر فاز ۳ واحد فرایندی مهم تعریف شده است»، گفت: ما باید به تولید روزانه بیش از ۳۶ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ برسیم.اما اکنون در فاز یک ۱۲ میلیون لیتر بنزین فوق یورو ۵ تولید میکنیم.
محمدعلی دادور افزود: مقداری گاز مایع از تولید نفتا استحصال میشود و این گاز تبدیل به فرآورده گاز مایع با اسپک مورد نیاز خریدار میشود. نفت سفید و نفت گاز نیز بر اساس استاندارد یورو۴ تولید میشود.
وی با بیان اینکه «خوراک پالایشگاه را از عسلویه میگیریم»، توضیح داد: برای این خوراک در عسلویه ایستگاه پمپاژ شامل ۴ دستگاه با ظرفیت ۱۲هزار و ۵۰۰ مترمکعب با فشار ۹۰ بار فعال است.هماکنون از این ایستگاه روزانه به طور متوسط ۱۲۰ هزار بشکه میعانات گازی دریافت میکنیم؛ اما ظرفیت این خط لوله انتقال خوراک ۱۶۰ هزار بشکه است و امکان افزایش ظرفیت تا ۵۰۰ هزار بشکه و سپس ۸۴۰ هزار بشکه برای دریافت خوراک را دارد.
مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیجفارس با اشاره به اینکه «سوخت پالایشگاه را نیز از شبکه سوخت سراسر کشور میگیریم»، افزود: آب دریا را هم در زمینی ۱۰ هکتاری در واحدی با ظرفیت ۱۲ هزار مترمکعب شیرینسازی میکنیم.حدود ۶۰ هزار بشکه هم در سه فاز برای خنکسازی نیاز داریم.
وی با اشاره به تولید روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو۵ در پالایشگاه ستاره خلیجفارس اعلام کرد: دیروز سومین محموله به ظرفیت ۴۰ میلیون لیتر را ارسال کردیم. تاکنون ۸۰ میلیون لیتر بنزین یورو۵ با بنزن کمتر از ۰.۷ و گوگرد کمتر از ۲ ppmظرف ۱۰ روز ارسال کردهایم. امشب هم یک محموله ۲۰ میلیون لیتری را آماده و ارسال میکنیم.
وی تصریح کرد: از این پس بنزین یورو۵ را به صورت پیوسته تولید میکنیم و تحویل میدهیم. همچنین، بیش از ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون لیتر با اکتان ۸۷ تحویل سبد سوخت دادیم.
دادور با اشاره به اینکه «توانستیم ظرف سه ماه گذشته تولید بنزین پالایشگاه را از دو میلیون لیتر به ۱۲ میلیون لیتر با استاندارد یورو۵ برسانیم»، اعلام کرد: تلاش میکنیم در کمترین زمان ممکن به تولید روزانه ۳۶ میلیون لیتر برسیم.اگر حمایت باشد به سرعت به هدف میرسیم.
وی افزود: قبل از روز دهم دی ماه رکورد تولید ۱۷ میلیون لیتر بنزین با اکتان ۸۷ داشتیم و از روز دهم دی ماه روزانه ۱۲ میلیون لیتر بنزین یورو۵ تولید کردیم و تا آخر امشب میزان تولید بنزین یورو۵ به ۱۰۰ میلیون لیتر میرسد.
تامین هزینه پروژه با فروش و صادرات نفتای ترش
مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیجفارس در مورد مشکلات مالی این پالایشگاه نیز گفت: برای هرکاری به پول نیاز است. الان امکان اخذ وام ۲۶۰ میلیون یورویی در صندوق توسعه ملی فراهم شده؛ اما سعی میکنیم از طریق فروش و صادرات نفتای ترش بخشی از هزینههای پروژه را تامین کنیم.
وی افزود: از ۱۲۰ هزار بشکه خوراک تحویلی، ۷۸ هزار بشکه بنزین تحویل میدهیم تا پول خوراک تسویه شود. همچنین، حدود ۲۵ هزار بشکه نفت سفید و گازوییل تحویل میدهیم. حدود ۱۴ هزار بشکه نفتای ترش مازاد داریم و اولین محموله امسال را در روزهای ۶ و ۷ ژانویه صادر میکنیم. پیش از این در سال گذشته ۴ محموله نفتای ترش صادر شده است.
دادور همچنین اعلام کرد: روزانه ۵۰۰ هزار لیتر گاز مایع تولید میکنیم و تا یک ماه دیگر تولید گازوییل به استاندارد یورو۵ میرسد.
سه ماه از پرداخت حقوق پیمانکاران عقبیم
مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیجفارس در ادامه توضیحات خود درباره شرایط مالی این مجتمع گفت: ما سه ماه از پرداخت حقوق پیمانکاران عقبیم.در آبان ماه ۷ ماه مطالبه داشتند که ۴ ماه آن پرداخت شده است. حدود ۴۵ میلیون یورو از مطالبات سازندگان را نیز پرداخت کردیم.
وی در مورد بازگشت به کار ۱۲۰ نیروی بلاتکلیف که مصوب شد به کار بازگردند، گفت: ما قراردادی با اویکو نداشتیم و وقتی آمدم هر ۱۲۰ نفر به کار بازگشتند و علاوه بر آنها حدود ۱۰۰ نفر دیگر از برگزیدگان آزمون سال ۹۲ را نیز جذب کردیم.
دادور اعلام کرد: اگر از آن ۱۲۰ نفر کسی باقی مانده یا حتی انصراف داده باشد، میتواند مراجعه کند تا جذبش کنیم.
درصدد پیشبرد پروژه با سرمایه داخلی هستیم
وی درمورد جذب سرمایه خارجی با بیان اینکه «هم آقای صادق آبادی و هم من، اعتقادی به این موضوع نداریم و درصدد پیشبرد پروژه با سرمایه داخلی هستیم»، گفت: به فاینانسور و سرمایهگذاران خارجی اعلام کردیم که فعلا نیازی به سرمایه خارجی نداریم و میخواهیم از محل طرح هزینه را تامین کنیم و بیش از این باری بر دوش کشور نگذاریم.
دادور یادآور شد: برای تکمیل فاز ۲ نیاز به ۱۲۰ میلیون یورو سرمایه داریم. برای تکمیل فاز ۳ نیز 30 تا ۴۰ میلیون یورو نیاز داریم.
وی با اشاره به حمایت علیرضا صادق آبادی مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران و بازدید هر هفته او از پروژه، گفت: جا دارد از زنگنه برای حسن این انتخاب تشکر کنیم.با روی کار آمدن صادق آبادی محوریت پروژه تغییر کرده است.
این فعال صنعت نفت در مورد احتمال وقوع اختلاس در مدیریت گذشته در پالایشگاه گفت: من که نبودم؛ اما زمانی برای این کار نبود. بهتر است وارد این مباحث نشویم.
از داخل کشور کاتالیست را تهیه کردیم
مدیرعامل پالایشگاه ستاره خلیجفارس با اشاره به اینکه «پروژه بر اساس استاندارد یورو۴ تعریف شده و طراحی واحد کاتالیست توسط اکسنس فرانسه صورت گرفته بود»، گفت: از داخل کشور کاتالیست را تهیه کردیم و بر اساس استاندارد یورو۵ تولید داریم.
وی افزود: در حوزه آلایندههای محیط زیست نیز مجازیم تا ۲ درجه بالاتر از آب دریافتی، آب را به دریا برگردانیم. ما دمای آب را به همان میزان میرسانیم. در مسیر برگشت آب ۵ هکتار استخر وجود دارد که سایر مواد افزودنی هم در آنها جدا میشود.
دادور با اشاره به تحریم کاتالیست و اجبار به خرید از هند و چین گفت: کاری که در کشور شد و کاتالیست مورد نیازمان در ایران تولید شد، با هیچ کاری قابل مقایسه نیست. شرکت ایرانی میتواند روزانه حدود ۴ تن کاتالیست تولید کند.
وی تصریح کرد: اگر میخواستیم کاتالیست خارجی بگیریم باید روزانه ۱۵۰۰ دلار به ازای هر نفر خارجی که بهعنوان لایسنسور میآید، میدادیم.