جهنمی که بی‌رنگ و بی‌بوی خطرناک برپا می‌کند

آب و هوای بد روز یکشنبه در دریای چین باعث شده است که جستجو برای یافتن خدمه مفقود شده کشتی ایرانی با مشکل مواجه شود اما موضوع مهم‌تر این است که گازهای سمی حاصل از آتش‌سوزی تانکر ایرانی تلاش برای یافتن مفقودین را بغرنج‌تر کرده است.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل «انرژی امروز»، دیروز نفتکش سانچی ایران با یک کشتی باری در دریای جنوب چین برخورد کرد که این برخورد باعث آتش‌سوزی در این نفتکش شد.

نفتکش ایرانی 136 هزار تن نفت حمل میعانات حمل می‌کرد. این مقدار میعانات معادل یک میلیون تن نفت به ارزش 60 میلیون دلار است.

تلاش برای کنترل آتش‌سوزی یک تانکر که حاوی مواد بسیارکم‌چگال، بسیار سمی و شدیدا آتش‌زا هستند مشکل است.

این مواد تنها در فشار و دمای خاصی به صورت مایع هستند و اغلب به سرعت در هوا بخار می‌شود یا به هنگام ورود به آب در آن حل می‌شوند و نشت این مواد غیرقابل کنترل است.

این مواد زمانی که در حالت مایع هستند بی‌رنگ و کاملا بی‌بو هستند. تشخیص نشت سطحی میعانات بسیار مشکل است و بنابراین، مدیریت نشت هم با مشکلات بسیاری مواجه خواهد شد.

این تانکر ایرانی سوخت هم حمل می‌کند که به هنگام نشت بسیار سنگین و سمی هستند هرچند قدرت آتش‌زایی آن‌ها کمتر است.

نیروهای امدادی در تلاش هستند آتش‌سوزی نفتکش ایرانی را تحت کنترل خود درآوردند؛ اما آتش‌سوزی این نفتکش برای روز دوم همچنان ادامه دارد.

با ادامه آتش‌سوزی در نفتکش ایرانی، نیروهای امدادی ایالات متحده هم برای کمک به کنترل این آتش‌سوزی و یافتن 32 خدمه مفقود آن به عملیات امداد و نجات در دریای جنوبی چین پیوستند.

مقامات چینی در یک برنامه تلویزیونی از شبکه CCTV چین گفتند نگران این هستند که با رشد آتش‌سوزی این تانکر منفجر شود که در این صورت جهنمی در این منطقه به وجود خواهد آمد.

ابعاد محیط زیستی آتش‌سوزی این نفتکش و نشت نفت در این دریا هنوز مشخص نیست اما آنچه که کارشناسان بر آن تاکید دارند ابعاد فاجعه پیش آمده بسیار بیشتر از فاجعه سال 1991 است که 260 هزار تن نفت به سواحل آنگولا نشت کرد.

ایالات متحده هم نیروهایی برای کمک به امدادگران فرستاده است. امدادگران مسافتی 3600 مایل دریایی را جستجو می‌کنند اما هنوز هیچ کدام از مفقودین این نفتکش را نیافته‌اند.

شبکه تلویزیونی CCTV چین ناوگانی از قایق‌های کوچک را نشان داده است که به مقابله با آتش پرداخته‌اند.

کشتی باری هم حامل گندم ایالات متحده به چین بوده است.

اداره دریایی شانگهای که نفتکش ایرانی در نزدیکی این بندر دچار آتش‌سوزی شده است می‌گوید این برخورد ترافیک و رفت‌وآمد کشتی‌ها به این بندر را دچار مشکل نکرده است.

شانگهای و بندر رود یانگ‌تزه یکی از بزرگ‌ترین و پررفت‌آمدترین بنادر دنیاست.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن