بررسی و مدلسازی تزریق متناوب آب و گاز (WAG) در افزایش بازیافت نفت
« بررسی و مدلسازی تزریق متناوب آب و گاز (WAG) در افزایش بازیافت نفت و مقایسه با فرایند های تزریق آب و تزریق گاز» عنوان پایان نامه ای است که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت مورد تحقیق قرار گرفته است.
به گزارش «انرژی امروز»، در چکیده این پایان نامه آمده است: مقادیر زیاد نفت معمولا پس از تولید طبیعی به طور معمول در مخازن باقی می ماند. تکنیک های مختلف ازدیاد برداشت نفت وجود دارد که در میان آنها تزریق آب و گاز بطور گسترده استفاده می شود. در زمان های اخیر علاقه در تزریق WAG در مخازن جهان بطور فزاینده ای رشد یافته است.
در شرایط غالب در بسیاری از مخازن نفتی، جابجایی نفت توسط گاز در حالت میکروسکوپیک نسبت به جابجایی نفت توسط آب در حالت بهتری قرار دارد. بنابراین تحرک پذیری میان گاز و نفت جابجا شده به دلیل ویسکوزیته کم سیال تزریقی در حالت نامطلوبی قرار میگیرد. یک تکنیک توسعه یافته برای حل این مشکل تزریق اسلاگ های آّب و گاز بصورت متناوب WAG محسوب می شود. جریان همزمان دو سیال کاهش میزان تحرک پذیری برای هر فاز را به دنبال دارد که این امر باعث بهبود شرایط و کنترل تحرک پذیری می شود.
در این پروژه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت بر روی روش های تزریق آب، تزریق گاز، تزریق متناوب آب و گاز و تزریق همزمان کار کرده و این روش ها را از جنبه های مختلف مورد بررسی قرار داده اند.
نویسنده :
سجاد نوری1
1. دانشگاه آزاد اسلامی واحد مرودشت
استاد راهنما: نادیا اسفندیاری*
* . صفحه ارتباطی استادراهنما: http: faculties.miau.ac.ir esfandiari
واژگان کلیدی: تزریق WAG، جابه جایی میکروسکوپیک، ازدیاد برداشت
فایل دریافت پایان نامه: