تحقیقات سانچی ممکن است ماهها یا سالها طول بکشد
یک مقام دریایی پاناما، روز جمعه ۲۹ دی گفته است تحقیقات در خصوص سانچی، نفتکش ایرانی که در دریای چین شرقی دچار حادثه شد، ممکن است ماهها یا سالها طول بکشد.
این مقام پانامایی، فرناندو سولارزانو، میگوید، بررسیها نشان میدهد که «سانچی» همه مدارک معتبر را داشته است.
نفتکش سانچی که حامل ۱۳۶ هزار تن میعانات گازی به مقصد کره جنوبی بود، ۱۶ دیماه با کشتی فلهبر سیاف کریستال برخورد کرد. این نفتکش ۲۴ دیماه پس از چندین روز حریق و انفجارهای متعدد در دریای شرقی چین غرق شد.
همه ۳۲ خدمه سانچی شامل ۳۰ ایرانی و ۲ تبعه بنگلادش در این حادثه کشته شدند. تنها جسد سه نفر از خدمه این کشتی پیدا شده است.
فرناندو سولارزانو به رویترز گفته است: هیچ نشانهای در دست نیست که نشان دهد که غرق شدن این نفتکش به دلیل نقض پروتکلهای امنیتی بوده است. ولی با این حال تحقیقات دراین زمینه ممکن است ماهها یا سالها طول بکشد.
این مقام پانامایی اضافه کرده است: نفتکش سانچی همه گواهیهای فنی معتبر و تضمینهای مالی لازم براساس قوانین بین المللی را در اختیار داشت.
فرناندو سولارزانو همچنین گفته است، یک تیم بینالمللی متشکل از کارشناسان، پاناما، ایران، چین و هنگ کنگ جعبه سیاه سانچی را مورد بررسی قرار میدهند.
رویترز میگوید، هر چند سانچی یک نفتکش ایرانی است اما در پاناما به ثبت رسیده است. بسیاری از کشورهای جهان کشتیهای خود را در این کشور به ثبت میرسانند و هم اکنون بیش از هشت هزار کشتی در پاناما به ثبت رسیده است.
علیرضا ایروش، سرکنسول ایران در شانگهای در مورد نحوه بررسی جعبه سیاه نفتکش سانچی گفت: با دقت و حساسیت بالا به دنبال بررسی جعبه سیاه سانچی هستیم. مسایل حقوقی مربوط به باز کردن جعبه سیاه را با ظرافت کامل و به صورت حقوقی پیگیری کردهایم و در حال رایزنی با مشاوران خود در این زمینه هستیم.
او با اشاره به اینکه هر کدام از طرفهای این موضوع سه روز مهلت دارند دیدگاههای خود را در مورد نحوه بررسی جعبه سیاه ارایه کنند گفت: ما نیز با بررسی تمام مدارک و شواهد، دیدگاههای خودمان را ارایه کرده ایم.
به گفته وی برای زمان و نحوه بررسی جعبه سیاه سانچی باید نمایندگان ایران، چین، هنگ کنگ، بنگلادش و پاناما به توافق برسند که هنوز در حال رایزنی برای این موضوع هستند.
فرستادن ربات زیردریایی به محل حادثه سانچی
قرار است ربات جستجوگر زیردریایی، به درون نفتکش سانچی ارسال شود تا بتوان از آخرین وضعیت این نفتکش و سرنشینان آن، اطلاعات جدیدی بدست آورد.
طبق اعلام شرکت ملی نفتکش ایران، تیمی در حال اعزام به منطقه سانحه سانچی است که با استفاده از ROV (ربات زیر آبی) بتواند از کم و کیف وضعیت نفتکش، بررسی وضعیت اجساد باقی مانده احتمالی (در صورت امکان)، میزان آسیب دیدگی سازه و ساختمان اصلی نفتکش و همچنین برآورد مقدار آلودگی ایجاد شده در محیط اطراف سانحه اطلاعاتی کسب کند.