با بنزین ارزان برایمان کف می‌زنند؛ اما آلودگی هوا حل می‌شود؟

رییس‌جمهور گفت: روزانه معادل 5.5 میلیون بشکه نفت مصرف می‌کنیم و همه خیابان‌های ما به پارکینگ تبدیل شده است.

به گزارش انرژی امروز، در نشست خبری حسن روحانی که هم‌اکنون در حال برگزاری است؛ خبرنگاری سوال خود را چنین مطرح کرد: «بسیاری از تحلیلگران معتقدند، انتخاب آینده نه بین اصولگرایان و اصلاح طلبان بلکه انتخاب بین پوپولیست‌های یارانه‌ای و جامعه مدنی است و باید جامعه مدنی تقویت شود تا در زمان انتخابات تاثیرگذار باشد. نظر شما چیست؟»

رییس‌جمهور در پاسخ گفت: اتکای ما در جامعه مدنی فقط نباید به احزاب باشد. الان سمن‌ها بخش بزرگی هستند در زمینه‌های مختلف فعالیت خوبی دارند. احزاب ما متاسفانه عمدتا مثل مغازه‌های فصلی در ایام انتخابات فعال می‌شوند.

وی افزود: ‌مردم بیایند در گفتمان‌هایی که در آینده‌شان مهم است بحث کنند. مگر نمی‌گوییم آلودگی هوا و زلزله؟ همه دنبال این هستیم که بگوییم بنزین و نان ارزان می‌شود. اینها درست و ممکن است عده‌ای کف بزنند برایمان اما مگر نباید آلودگی هوا حل شود؟ الان فقط مدارس را تعطیل می‌کنیم که ساده‌ترین و شاید بدترین راه است.

روحانی تصریح کرد: ‌راه صحیح و عاقلانه بدون پول ممکن نیست. باید خودروها و وسایلی که مصرف‌کننده انرژی هستند اصلاح شوند. این بودجه می‌خواهد. همین طرح نوسازی ناوگان حمل و نقل بودجه می‌خواهد.

وی یادآور شد: ‌عربستان سعودی که چند برابر ما نفت می‌فرشود از پارسال تا امسال بنزین و گازوئیل را دو برابر کرده است. ما به مجلس گفتیم همفکری و هماهنگی کنند. وزیر نفت ما اعلام کرد روزانه معادل 5.5 میلیون بشکه نفت مصرف می‌کنیم! همه خیابان‌های ما تبدیل شده به پارکینگ.

رییس‌جمهور افزود: ‌اشکال ما باید رفع شود. جامعه مدنی درباره اینها باید گفت‌وگو کند. باید گفت‌وگوی ملی راجع به مسائل اساسی کشور راه بیفتد.

روحانی تاکید کرد: ‌محیط زیست از مسائل بسیار مهم است. من مکرر به این فکر افتادم و در دولت مطرح کرده‌ام. باید گفتمان‌سازی ما بخشی به سمت مهم‌ترین مسائل اجتماعی کشور برود.

روحانی با تاکید بر اینکه «قیمت حامل‌های انرژی باید افزایش تدریجی داشته باشد»، ابراز امیدواری کرد که مجلس در این زمینه با دولت همکاری کند.

باید اتکای بودجه‌ای به نفت را کم کنیم

وحانی در پاسخ به سؤالی درباره اقتصاد غیرنفتی و عدم وابستگی کشور به نفت نیز گفت: ‌ما قدم به قدم باید از نفت خام فاصله بگیریم؛ کم‌کم باید به صادرات گاز و بنزین برسیم اما باید اتکای بودجه‌ای به نفت را کم کنیم. بخصوص در بودجه‌ی جاری؛ یعنی اتکا کشور باید عمدتاً به مالیات باشد.

وی با بیان اینکه «به قشری که مالیات پرداخت می‌کند نباید فشار بیاوریم»، تصریح کرد: ‌بلکه به کسانی که مالیات نمی‌دهند باید توجه کنیم و پرداخت مالیات را گسترش دهیم. و همه باید مالیات دهند. همه ما وظیفه داریم مالیات قانونی خود را پرداخت کنیم و نباید استثنایی داشته باشیم.

رییس‎‌جمهور گفت: ‌اگر دستگاهی مالیات بدهد و بقیه ندهند؛ یعنی رانت و اقتصاد ناسالم.

وی با بیان اینکه «دولت یازدهم و دوازدهم هم اتکای خود به درآمدهای نفتی را کاهش داده است»، یادآور شد: ‌مسئله‌ اقتصاد دانش بنیان هم مسئله مهمی است و خوشبختانه مهاجرت معکوس امروز به کشور آغاز شده است؛ بسیاری از استارت‌آپ‌های جدید توسط کسانی راه‌اندازی شده که درس خوانده خارج بودند و به کشور بازگشته‌اند و فعالیت خود را آغاز کرده‌اند. ما در سال آینده هم از این قشر حمایت خواهیم کرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن