مرکل از ترامپ ناامید شد
پس از نشست تقریبا ناموفق سران جی 7 در سیسیل ایتالیا، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، اعلام کرده است که دیگر هیچ امیدی به همراهی ایالات متحده و بریتانیا ندارد و اروپا اکنون باید «خودش برای سرنوشت خود تلاش کند».
به گزارش «انرژی امروز» نشست جی 7 در سیسیل ایتالیا پایان یافت درحالیکه دونالد ترامپ، رییس جمهور ایالات متحده تماما بر ساز ناسازگاری با دیگر کشورها نواخت و گروه جی هفت نتوانست در مهمترین موضوع روز جهان، یعنی تغییرات اقلیم به نتیجه برسد.
در این دو روز آنچه که از خروجی خبرگزاریهای بینالمللی بیرون آمده بود همگی نشان از این داشت که ترامپ در این نشست به تنهایی در مقابل شش رهبر دیگر جهان ایستاد و هر آنچه را که خود قبول داشت بر زبان آورد.
بحران مهاجرت و بحث تغییرات اقلیم دو مبحث اصلی بودند که ترامپ به هیچ روی حاضر نشد از مواضع خود کوتاه بیاید.
مرکل، دیروز در یک سخنرانی انتخاباتی در مونیخ گفت «آن دورانی که ما میتوانستیم به طور کامل روی دیگران حساب کنیم، رو به زوال است. من این واقعیت را طی چند روز گذشته دریافتم».
حالا مرکل باتجربه و کارکشته امیدش را به امانوئل ماکرون جوان دوخته است. او در سخنرانی خود در مونیخ خواهان نزدیکی بیشتر کشورهای اروپایی و به ویژه همکاریهای فشردهتر با فرانسه شد.
به گزارش «انرژی امروز» نشست سران جی 7 در سیسیل ایتالیا نشستی پر تنش بود. شش کشور اروپایی، کانادا و ژاپن، نتوانستند دونالد ترامپ را برای قبول توافق پاریس راضی نگه دارند.
ایالات متحده یکی از بزرگترین تولید کنندگان گازهای گلخانهای دنیاست و باراک اوباما، رییس جمهور سابق این کشور، با امضای توافق پاریس، امیدها برای کاهش گرمایش کره زمین را بیشتر کرده بود.
اما دونالد ترامپ، از زمان آغاز تبلیغات انتخاباتی خود تا کنون، همواره با انتقاد از پیوستن ایالات متحده به این توافقنامه، آن را عامل «زمینگیر» کردن اقتصاد ایالات متحده میداند.
بر طبق توافقنامه پاریس، ایالات متحده بایستی تا سال 2030 حدود 28 درصد انتشارات گازهای گلخانهای خود را کاهش دهد. ترامپ این تعهد را عامل عقب نشینی اقتصادی کشورش میداند.
بر همین اساس کارشناسان محیط زیست ار ترامپ میخواهند اهداف ایجاد مشاغل را که یکی از مواردی بود که ترامپ در مبارازات انتخاباتیاش قول آن را داده بود، بر پایه انرژیهای تجدیدپذیر و سوختهای غیرفسیلی و بهرهوری انرژی بنا کند. اما ترامپ همیشه اعلام کرده است که احیای صنعت نفت اولویت اصلی او برای پیشرفت ایالات متحده است.
حال آنگلا مرکل به این نتیجه رسیده است که باید ترامپ را تحمل کند و اروپا را ترغیب کند که به خود متکی باشد. این سخنان مرکل، با تشویق یک دقیقهای طرفدارانش مواجه شد.
از طرفی مارتین شولتز، رهبر سوسیالدمکراتها، هم که از رقبای اصلی حزب خانم مرکل در انتخابات پیشروی آن کشور است، به شبکه «آ ار د» گفتهاست اروپا باید به اتحاد و همبستگی بیشتری برسد «همکاری قویتر بین کشورهای اروپایی، در همه سطوح، پاسخی به دونالد ترامپ خواهد بود.
استفان بیرلینگ، کارشناس روابط اروپا و آمریکا در دانشگاه آلمانی رگنسبورگ، به روزنامه آمریکایی واشینگتنپست گفته است «پس از مراسم تحلیف [رئیسجمهوری جدید آمریکا] همه در اروپا امیدوار بودند که ترامپ میانهروی در پیش گرفته و به موقعیت گروه هفت و ناتو اهمیت خواهد داد. اما دقیقا برعکس آن رخ دادهاست».