ساخت و تحلیل عملکرد بادگیر خورشیدی به عنوان یک سیستم هیبریدی تولید برق

«ساخت و تحلیل عملکرد بادگیر خورشیدی به عنوان یک سیستم هیبریدی تولید برق» عنوان پایان نامه ایست که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز ارائه شده است.

به گزارش «انرژی امروز»، در چکیده این پایان نامه آمده است:  بشر سوخت‌های فسیلی را جهت تامین انرژی از دیرباز جزء جدایی ناپذیر زندگی خویش قرارداده است که این امر علاوه بر آلودگی محیط زیست منجر به اتمام منابع زیرزمینی آن می گردد که در آینده‌ای نه چندان دور این مهم محقق می‌گردد. جایگزینی منبعی مناسب برای تامین انرژی، بسیار حیاتی و ضروری می‌باشد که در دوران‌های مختلف نوعی از آن ظهور کرده است. انرژی‌های تجدید پذیر منبعی لایتنهایی برای تامین انرژی مورد نیاز بشریت می‌باشد که بهره گیری از آنها مسلتزم سیستم‌های نوین و پیشرفته می باشد.

 در این میان توربین بادی و سلول خورشیدی جایگاه ویژه‌ای به خود اختصاص داده اند. از جمله توربین‌های بادی مورد استفاده می توان به توربین ساوینوس اشاره کرد که به دلیل ساختار بسیار ساده و کاربردی، عملکرد فوق‌العاده در شرایط معمول دارد. استفاده تواما از انرژی بادی و خورشیدی، عملکرد سیستم را تا حد مطلوبی افزایش می‌دهد که باعث می شود که سیستم در هر زمانی قابل استفاده باشد. بادگیر خورشیدی تلفیقی از توربین بادی ساوینوس و سلول‌های خورشیدی، ایده‌ای نوین در جهت استحصال انرژی می‌باشد. در این پژوهش طراحی و ساخت نمونه‌ی آزمایشگاهی بادگیر خورشیدی در دستور کار قرار می‌گیرد.

بادگیر خورشیدی با الهام از بادگیر‌های تاریخی ایران و استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر طراحی و ساخته شده است. طراحی این مجموعه با استفاده از نرم افزار CATIA به انجام رسیده است. ساخت توربین این مجموعه با استفاده از تکنولوژی جدید 3D-PRINTER انجام شده است که بسیار دقیق و با کیفیت می-باشد. در ساخت این مجموعه 2 توربین سادوینوسی ساده و پیچش خورده استفاده شده است. در قسمت خورشیدی این مجموع از یک پنل خورشیدی 10 وات استفاده شده است. جهت ذخیره سازی انرژی از یک باطری 12 ولتی و 4500 میل آمپر استفاده شده است. همچنین جهت کنترل شارژ و دشارژ باطری این مجموعه از یک شارژ کنترلر استفاده شده است.

نتایج آزمایش نشان داد شروع توان دهی توربین باد از سرعت باد 2 متر بر ثانیه شرو شده و در سرعت 7 متر بر ثانیه توانی معادل 9.29 وات را برای ما به ارمغان می آورد. همچنین توان خروجی پنل خورشیدی این مجموعه در بیشترین حالت معادل 13.48 وات می باشد.

واژگان کلیدی:

بادگیر خورشیدی، توربین بادی، سلول خورشیدی

نویسنده: احسان نوری

استاد راهنما: مجتبی طحانی

استاد مشاور: محمد افتخاری یزدی

سال انتشار: تابستان 95

ارتباط با استاد راهنما: m.tahani@ut.ac.ir

لینک دریافت پایان نامه:

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن