تغییرات اقلیمی میلیون‌ها نفر را در جهان آواره می‌کند

این که تغییرات اقلیمی عواقب وخیمی دارد، خبر جدیدی نیست. با این حال ابعاد این وخامت به اندازه کافی مورد تحقیق قرار نگرفته بود. نتیجه یک پژوهش تازه پیامدهای فاجعه‌بار تغییرات آب و هوایی را در برابر افکار عمومی قرار می‌دهد.

گزارشی پژوهشی از سوی بانک جهانی می‌گوید در صورت ادامه تغییرات اقلیمی تا سه دهه دیگر میلیون‌ها نفر ناگزیر به کوچ اجباری می‌شوند.

بنابر این گزارش تا سال ۲۰۵۰ یعنی تا ۳۲ سال دیگر در مجموع ۱۴۰ میلیون نفر در قاره آفریقا، در آمریکا لاتین و جنوب آسیا بر اثر خشکسالی، نابودی کشاورزی و یا سیلاب و بالا رفتن سطح آب دریاها خانه و زمین خود را از دست می‌دهند و مجبور می‌شوند برای ادامه حیات به مکانی دیگر کوچ کنند. این پژوهش از یک بحران انسانی سخن گفته است.

بانک جهانی این پژوهش را یک هشدار جدی دانسته است. کارشناسان معقتدند که اقدامات پیشگیرانه و تلاش برای حفظ محیط زیست در برابر روند گرمایش زمین، می‌تواند تا ۸۰ درصد جلوی این کوچ اجباری را بگیرد. کریستالینا گئورگیوا، مدیر اجرایی بانک جهانی می‌گوید: «ما هنوز زمان کوتاهی در اختیار داریم تا پیش از آن‌که پیامدهای تغییرات اقلیمی بروز کنند، خود را برای مقابله با آن‌ها آماده کنیم.»

به گفته او اقدامات پیشگیرانه می‌تواند از بسیاری مصائب جلوگیری کند. از جمله این که شهرها برای کوچ مردمان از روستا آماده شوند. از این گذشته ساکنان مناطقی که در معرض پیامدهای شدید تغییرات آب و هوایی هستند، نیازمند مشاوره و کمک برای تصمیم‌گیری درباره کوچ یا ماندن در محل زندگی‌شان هستند.

بانک جهانی می‌گوید که نتایج واقعی گرمایش زمین در مناطق یاد شده، هیچگاه به این شکل همه جانبه مورد بررسی و تحقیق قرار نگرفته بود. کارشناسان توصیه می‌کنند که تلاش برای کاهش میزان تولید گازهای گلخانه‌ای در سراسر جهان جدی‌تر و شدیدتر شود و هم‌زمان برای سازماندهی کوچ‌های اجباری بر اثر تغییرات اقلیمی برنامه‌ریزی شود. آن‌ها هم‌چنین می‌خواهند که برای تحقیق در این زمینه سرمایه‌گذاری بیشتری انجام گیرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن