فرصتهای همکاری ایران و آذربایجان در بخش انرژی
رئیس جمهور عشق تصریح کرد: امروز بهترین روابط را بین ایران و آذربایجان شاهدیم و روابط تهران – باکو و دستاوردهای آن، برای تمام منطقه و جهان سازنده است.
به گزارش «انرژی امروز» از پایگاه اطلاع رسانی دولت، حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی روز پنجشنبه در همایش تجاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان ، با بیان اینکه از پیشرفت و آبادانی آذربایجان و شکوفایی همکاریها با ایران خوشحالیم، گفت:در این سفر به تصمیمات راهبردی و تاریخی رسیدیم و دستاوردهای بزرگ این سفر در آینده ثمر می دهد.
دکتر روحانی اظهار داشت: علاقه و برادری دو ملت بزرگترین پایه دوستی و همکاریها به نفع دو ملت و ملتهای منطقه است.
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز و این ایام نوروز مصادف با شکوفایی روابط دو ملت است، گفت: نه تنها شهرها و استانهای مرزی دو کشور از روابط صمیمانه خرسندند و نه تنها دو ملت از این روابط ابراز رضایت دارند، بلکه دستاوردهای روابط ایران و آذربایجان به نفع منطقه و جهان خواهد بود.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه دستاوردهای همکاریهای ایران و آذربایجان برای منطقه و جهان سازنده است، گفت: روابط ایران و آذربایجان در طول سالهای اخیر بسیار پیشرفت داشته و پیوند دو ملت و دو دولت بسیار گسترش یافته است. در این سفر نیز تصمیمات قطعی و تاریخی اتخاذ شد که ثمرات آن در سالهای آینده برای مردم دو کشور روشنتر خواهد شد.
رئیس جمهور افزود: روزی که بار از بندرعباس، بندر امام خمینی(ره) و بندر چابهار از طریق راهآهن به آستارا و از طریق آذربایجان به سمت ترکیه، روسیه، گرجستان و اروپای شرقی منتقل شود، روشن میشود که تصمیم دیروز، برای توسعه راهآهن به چه میزان در توسعه روابط مؤثر خواهد بود.
دکتر روحانی افزود: بازرگانان و کارآفرینان امروز را به خوبی میبینند و فردا را شاهد هستند که حمل و نقل بار سهلتر، سریعتر و امنتر به مقصد انجام خواهد شد.
رئیس جمهور تأکید کرد: اگر میخواهیم در رقابت جهانی پیشتاز باشیم، راه آن انتخاب مسیری کوتاه، سریع و ارزان برای حمل و نقل است.
دکتر روحانی دریای خزر را دریای دوستی و همکاری دانست و گفت: مطمئناً با مشارکت ایران و آذربایجان بهتر میتوانیم از سرمایههای خدادادی این دریا به نفع دو ملت بهرهبرداری کنیم.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه ظرفیتهای گستردهای برای توسعه مناسبات ایران و آذربایجان وجود دارد، گفت: اراده دو دولت و نقش تصمیمات مسئولان دو کشور نشان داد که چگونه میتوانیم از یک ظرفیت برجا مانده به خوبی بهرهبرداری کنیم.
دکتر روحانی ادامه داد: ایران در صورتی امنیت دارد که آذربایجان امنیت داشته باشد و آذربایجان زمانی در مسیر توسعه است که ایران در این مسیر قرار داشته باشد. زمانی دو کشور به رشد اقتصادی می رسند که در مسیر افزایش دوستیها و همکاریها، گامهای مثبتی برداریم. اساسا سکونت در خانه، در گرو برادری و همکاری با همسایگان است.
رئیس جمهور اظهار داشت: امروز تلاش مسئولان در راستای منافع دو ملت و برای تسهیل در فعالیت کارآفرینان و سرمایهگذاران است که باید از این دوستی و محبت موجود بین دو کشور بهترین محصولات را برداشت کنند.
دکتر روحانی با تأکید بر ضرورت رعایت صداقت، دوستی و برادری در انجام فعالیتهای تجاری، گفت: اگر تجار و فعالان اقتصادی در تجارت خود به فکر منافع متقابل باشند، میتوانند تجارت خوب و سازندهای را سامان دهند.
رئیس جمهور با بیان اینکه باید به دنبال روابط برد – برد باشیم، افزود: خودرویی که تولید میکنیم باید موجب افتخار دو کشور و رضایت استفادهکنندگان آن باشد.
دکتر روحانی با بیان اینکه در بخش انرژی فرصتهای خوبی برای همکاری دو کشور وجود دارد، گفت: در سالهای اخیر فعالیتهای مشترکی در بخشهای مختلف از جمله کشاورزی و صنایع داشتهایم و میتوانیم در دیگر زمینهها مانند بهداشت و درمان، داروسازی و علم و فناوری نیز همکاریهای خوبی داشته باشیم.
رئیس جمهور اظهار داشت: مهمتر از روابط و پروژههای مهمی که با مشارکت دو کشور افتتاح شده، دوستی و برادری میان دو ملت است و باید تلاش کنیم که روز به روز این احساس و برادری گسترش یافته تا در عمل ببینیم دین، ایمان و باور ما از یک منبع نشأت میگیرد.
دکتر روحانی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران توسعه و امنیت آذربایجان را در راستای توسعه و امنیت خود قلمداد میکند، گفت: باور داریم که اعضای یک خانواده در منطقه هستیم و باید از ظرفیتهای موجود بیشترین استفاده را داشته باشیم.
رئیس جمهور با بیان اینکه همکاریهای بانکی دو کشور هنوز به نطقه مطلوب نرسیده و مسئولان دو کشور باید در این راستا تلاش کنند، افزود: در زمینه تجارت نیاز به تعرفهها و مکانیزمهای جدید در راستای توسعه تجارت ترجیحی داریم که کمیسیون مشترک دو کشور باید نواقص و مشکلات در این مسیر را بررسی کرده و در مسیر حل آن تلاش کنند.
دکتر روحانی با اشاره به ضرورت توسعه گردشگری میان دو کشور، افزود: ملتهای ما باید به راحتی بتوانند از دیدار یکدیگر و بازدید از آثار تاریخی و فرهنگی دو کشور، لذت ببرند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه اسلام ما اسلام رحمانی و دین ما دین رحمت است، گفت: در اسلام تهدید، ترور و زورگویی نیست و ما همان اسلامی را قبول داریم که پیامبر(ص) و ائمه(ع) آن را دنبال کردند.
دکتر روحانی افزود: خوشبختانه نظرات دو دولت درباره مسایل فرهنگی، سیاسی و موضوعات منطقهای نه تنها نزدیک به هم است بلکه در بسیاری از موارد دیدگاههای مشابه هم داریم.
رئیس جمهور تأکید کرد: از فعالان اقتصادی دو کشور میخواهم تا از همه ظرفیتها در تجارت و ایجاد فرصت های سرمایهگذاری در بخشهای مختلف استفاده کرده و در این راستا تلاش کنند.
الهام علیاف رئیس جمهور آذربایجان نیز در این همایش با بیان اینکه مناسبات ایران و جمهوری آذربایجان در سطح بالایی قرار دارد، گفت: دو ملت قرنهای زیادی در کنار هم بوده و تاریخ و فرهنگ مشترک اساس توسعه روابط دو کشور است.
علیاف با بیان اینکه باید تلاش کنیم تا روابط تجاری و اقتصادی فیمابین نیز متناسب با روابط سیاسی، بیش از پیش گسترش یابد، افزود: توسعه مناسبات تهران – باکو نه تنها در راستای منافع دو ملت، بلکه به نفع سایر ملتها نیز خواهد بود و طرحهایی که به طور مشترک توسط ایران و آذربایجان به بهرهبرداری میرسد، برای دیگر کشورها نیز دارای منافع است.
رئیس جمهور آذربایجان اظهار داشت: فعالان اقتصادی باید مناسبات نزدیکتر و بیشتری با هم داشته باشند تا بتوانیم رقم تجارت و صادرات دو کشور را افزایش دهیم.
علیاف با اشاره به ضرورت سرمایهگذاری مشترک و اجرای پروژههای مشترک مانند تولید خودرو میان دو کشور، گفت: باید در راستای توسعه طرحهای مشترک تلاش کنیم و این مسیر تامین مطلوب منافع دو ملت خواهد بود.
وی با بیان اینکه امروز کریدور شمال – جنوب به واسطه تلاشهای ایران و آذربایجان عملیاتی میشود، گفت: با بهرهبرداری از این کریدور وضعیت جدیدی در ترانزیت منطقه بوجود خواهد آمد.
رئیس جمهور آذربایجان با اشاره به همکاریهای سه جانبه و چند جانبه ایران و آذربایجان با روسیه، ترکیه و گرجستان، گفت: بسیاری از موضوعات مانند حمل و نقل، انرژی و مسایل امنیتی، سیاسی و حمایتهای متقابل محور این روابط خواهد بود.
علیاف با اشاره به ضرورت همکاریها در بخش انرژی، برق و گردشگری، گفت: همکاریهای ایران و آذربایجان در دریای خزر بسیار حائز اهمیت است که در این راستا سند مهمی به امضاء روسای جمهور دو کشور رسید.