ترامپ خروج از عهدنامه پاریس را اعلام کرد

رئیس جمهوری ایالات متحده، تصمیم آمریکا به خروج از توافق تغییرات اقلیمی پاریس را اعلام کرد.

به گزارش «انرژی امروز» ترامپ دقایقی پیش در باغ رز کاخ سفید ضمن اعلام این تصمیم گفت: این توافق عادلانه نیست چون آمریکا را محدود می‌کند اما به کشورهای آلوده کننده مثل چین بیش از ده سال فرصت می‌دهد.

توافق تغییرات آب و هوایی یا اقلیمی در سال ۲۰۱۵ میان ۱۹۵ کشور جهان در پاریس امضا شد. دولت باراک اوباما آن را از طرف آمریکا امضا کرد. آن زمان، همه کشورها غیر از نیکاراگوئه و سوریه پیمان را امضا کردند.

اما رئیس جمهوری آمریکا از زمان تبلیغات کاندیداتوری منتقد آن بود و می گفت این توافق مشاغل زیادی را در آمریکا از بین می برد.

ترامپ در سخنان خود در کاخ سفید، عصر پنجشنبه ۱۲ خرداد گفت «آمریکا از پیمان پاریس خارج می‌شود اما به مذاکرات برای معامله بهتر در این زمینه ادامه می‌دهد.»

کاخ سفید پیشتر در بیانیه‌ای گفت: «پیمان پاریس، معامله‌ای بد برای آمریکایی‌ها است و اقدام امروز رئیس جمهوری عمل به وعده انتخاباتی او در اولویت قراردادن نیروی کار آمریکایی است.» بیانیه کاخ سفید همچنین گفت: «دولت اوباما درباره این پیمان ضعیف مذاکره کرده و آن را از روی ناچاری امضا کرده بود.»

ترامپ گفت تصمیم آمریکا به خروج از توافق پاریس به صنایع نفت و ذغال سنگ آمریکا کمک می‌کند.

واکنش مخالفان بعد از اعلام پرزیدنت ترامپ

مخالفان این تصمیم می‌گویند خروج از پیمان پاریس به معنای خلع رهبری آمریکا در مقابله با این چالش بین المللی است.

در اولین واکنش‌ها به اعلام ترامپ، باراک اوباما رئیس جمهوری سابق آمریکا که توافق اقلیمی در زمان او امضا شد، گفت ترامپ با خروج از توافق پاریس، «از قبول آینده» سر باز زد.

اوباما در بیانیه خود گفت اعتقاد دارم که ایالات، شهرها و کسب و کار آمریکایی کماکان راه را ادامه خواهند داد و از کودکانمان و سیاره‌مان حفاظت خواهند کرد.

شهردار پیتزبرگ که در سخنرانی ترامپ به آن اشاره شد، از جمله کسانی بود که در واکنش به اظهارات آقای ترامپ مخالفت کرد. ترامپ در سخنان خود گفته بود من نماینده پیتزبرگ هستم، نه پاریس.

بیل پدوتو، شهردار پیتزبرگ در توئیتی نوشت که پیتزبرگ به توافق اقلیمی به خاطر مردم وفادار می‌ماند.

از سوی دیگر، در حالیکه ترامپ از مذاکره دوباره درباره توافق پاریس گفت، رهبران فرانسه، آلمان و ایتالیا در بیانیه مشترکی اعلام کردند توافق پاریس قابل مذاکره دوباره نیست.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در توئیتر خود نوشت: «دوباره زمین‌مان را به ابهت بازگردانیم» که کنایه او به جمله تبلیغات انتخاباتی پرزیدنت ترامپ بود که خواستار بازگشت ابهت به آمریکا بود.

واشنگتن پست می‌گوید رکس تیلرسون وزیر خارجه و ایوانکا ترامپ فرزند و مشاور آقای ترامپ او را به ماندن در توافق ترغیب کرده و گفته بودند که بخشی از مذاکرات بودن، ابزار نفوذی برای آمریکا خواهد بود.

استیون بنن مشاور ارشد استراتژیک آقای ترامپ و اسکات پروت رئیس آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا خواستار خروج آمریکا از پیمان پاریس شده بودند.

پیشتر آنتونیو گوترس دبیرکل سازمان ملل متحد از ترامپ خواست تا از پیمان خارج نشود. او گفت حمایت آمریکا به عنوان بزرگترین اقتصاد جهان از پیمان پاریس حیاتی است.

ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود توافق اقلیمی پاریس را کشنده مشاغل در آمریکا خواند و وعده داد از آن کناره گیری کند. او گفت: «من برای برداشتن محدودیت‌ها بر انرژی آمریکا و پایان دادن به دخالت دولت در این بخش و لغو مقرراتی که مشاغل را از بین می برند ، گام‌های تاریخی بر خواهم داشت.»

مخالفان و موافقان

پیش بینی می‌شود که تصمیم خروج از توافق پاریس مورد تحسین جمهوری‌خواهان هوادار دونالد ترامپ قرار گرفته و خشم طرفداران محیط زیست و متحدان آمریکا را سبب شود.

برخی از شهرداران شهرهای بزرگ آمریکا در مخالفت با تصمیم به خروج از توافق پاریس گفته اند به آن پایبند خواهند ماند.

شهردار لس انجلس در توییتی نوشت این توافق را به اجرا خواهد گذاشت. شهردار نیویورک نیز نوشته است که با صدور یک فرمان اجرایی شهرش را موظف به رعایت توافق خواهد کرد.

رئیس سازمان محیط زیست سیئرا در ایمیلی به صدای آمریکا نوشت خروج از توافق اشتباهی خواهد بود که نوادگان ما خواهند گفت چگونه یک رهبر جهانی می توانست تا این حد از واقعیات و اخلاقیات فاصله گرفته باشد.

رهبران اتحادیه اروپا که هفته پیش با پرزیدنت ترامپ در اجلاس جی-۷ گفتگو کردند ، مخالفت خود را با تصمیم خروج از توافق اعلام کرده اند.

ژان کلو یونکر رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا گفت رهبران اروپا تلاش کردند که پیچیدگی خروج از توافق را برای ترامپ توضیح دهند: «اروپا باید برای آمریکا روشن کند که کناره گیری از توافق اقلیمی پاریس روندی آسان نخواهد بود و خرج کامل از آن سال ها زمان خواهد برد.»

گروهی از بیست و دو سناتور جمهوریخواه در نامه ای از دونالد ترامپ خواستند از توافق کناره گیری کند زیرا باقی ماندن در آن عواقب حقوقی بسیاری برای آمریکا خواهد داشت.

سازمان آزادی کار نیز در بیانیه‌ای گفت رعایت توافق برای آمریکا گران تمام می شود و می‌تواند به از بین رفتن حدود چهارصد هزار شغل و زیانی بیش از دو تریلیون دلار بینجامد.

یکی از تحلیلگران در بنیاد هریتیج می‌گوید خروج از توافق پاریس برای ترامپ که افزایش دمای زمین را غیرواقعی خوانده، بسیار آسان است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن