الزام صنایع به کاهش 2300مگاواتی مصرف برق امسال
مدیرکل مدیریت مصرف توانیر با اشاره به کمبود بارش ها در کشور گفت: در بهترین حالت بین 35 تا 40 درصد از میزان بارش ها کم شده است که همین امر باعث شده تا ظرفیت زیادی از نیروگاه های برق آبی برای تابستان قابل استفاده نباشد.
بهگزارش «انرژی امروز» پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، گردهمایی مدیران بخش مدیریت مصرف برق سراسر کشور در توانیر برگزار شد و در این گردهمایی به منظور هماهنگ نمودن برنامه های کاهش پیک بار برگزار شده بود، جدیدترین تغییرات در برنامه های تدوین شده برای گذر از فصل پیک امسال، عنوان و به پرسش های حاضران پاسخ داده شد.
مهری با بیان این که براساس برنامه ریزی های صورت گرفته صنایع برای کاهش پیک بار به میزان 2300 مگاوات همکاری خواهند کرد تصریح کرد: در تحقق این هدف، نقش دفاتر مدیریت مصرف جهت جلب همکاری مدیران صنایع بسیار حیاتی است.
وی ادامه داد: همچنین سهم همکاری کشاورزان نیز 1500 مگاوات در نظر گرفته شده است.
مدیرکل مدیریت مصرف توانیر اضافه کرد: امسال بین 400 تا 500 مگاوات برای استفاده از ظرفیت مولدهای خودتامین که در ساختمان های مراکز مختلف نصب شده، برنامه ریزی شده است.
مهری همچنین از مدیران دفاتر مدیریت مصرف در شرکت های برق منطقه ای و توزیع خواست تا جهت استفاده از نیروگاه های تولید پراکنده، به ویژه در ساعات پیک، برنامه ریزی داشته باشند.
وی خاطرنشان ساخت: برای این نوع نیروگاه ها نیز سهمی در حدود 700 مگاوات برای پیک پیش بینی شده است.
مهری همچنین از ارسال پیش نویس بخشنامه تغییر ساعات کاری در استان ها به هیات دولت خبر داد و گفت: در متن پیش نویس بخشنامه نسبت به سال گذشته، تغییراتی ایجاد شده است تا بتوان از این ظرفیت بیش از گذشته استفاده کرد.
مدیرکل مدیریت مصرف توانیر همچنین از شرکت های زیرمجموعه و تابعه توانیر خواست تا اقدامات فرهنگی را برای نهادینه کردن موضوع مدیریت مصرف جدی بگیرند.
وی تاکید کرد: امسال هیچ عدد و رقمی برای کاهش پیک توسط برنامه های فرهنگ و فرهنگ سازی در نظر گرفته نشده است چرا که ما به دنبال شفاف کردن فعالیت ها و میزان تاثیرگذاری فعالیت ها و راهکارهای مدیریت مصرفی هستیم.
مهری در عین حال تصریح کرد: با این حال این موضوع به هیچ عنوان دلیلی برای عدم توجه به فعالیت های فرهنگی و فرهنگ سازی نیست و نباید باعث تعطیل کردن این گونه فعالیت ها شود بلکه این کارها باید در تمام طول سال انجام گیرد اما در فصل پیک شدت بیشتری داشته باشد.
در ادامه این گردهمایی مهندس احمدی یزدی معاون مدیریت مصرف توانیر نیز به بیان جزئیات برنامه های کاهش پیک در سال جاری پرداخت.
وی در مورد آثار برنامه های مدیریت مصرف برق در پیک سال گذشته اظهار داشت: در فصل پیک 96 با همکاری مشترکان بخش های صنعتی، کشاورزی، اداری، تجاری و خانگی موفق به کاهش چهار هزار مگاواتی مصرف برق کشور در اوج بار شدیم.
معاون دفتر مدیریت مصرف شرکت توانیر، همچنین از تداوم اجرای طرح تعطیلات و تعمیرات در کشور خبر داد و گفت: این طرح از 15 خرداد تا 15 شهریور ماه اجرایی خواهد شد.
احمدی یزدی همچنین از ذخیره عملیاتی به عنوان دیگر برنامه در دست اجرای صنعت برق یاد کرد و افزود: در قالب ا ین طرح، مشترکان در حوزه صنعت در صورت علاقمندی، تفاهم نامه ای را با شرکت های برق به امضا می رسانند و بر مبنای آن اعلام می کنند که در زمان پیک، چند ساعت و چند مگاوات امکان کاهش مصرف دارند.
وی گفت: میزان مدیریت مصرف صورت گرفته از محل اجرای این برنامه در سال گذشته 1300 مگاوات بود.