مزروعی می‌خواهد بگوید اوپک بر توافق قبلی فریز نفتی پایبند است

نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: در نامه رییس اوپک به وزیرنفت

رییس اوپک میخواهد بگوید که اوپک بر توافق قبلی فریز نفتی پایبند است.

حسین امیری خامکانی روز شنبه در جمع خبرنگارن گفت: المزروعی رئیس اوپک در این نامه شاید می خواسته ضمن اینکه تصمیم اخیر اوپک را توجیه نموده و موجه جلوه دهد واکنشی هم به نامه آقای زنگنه در ماه میلادی گذشته به رئیس اوپک نشان داده باشد و جوابی داده باشد.

نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس افزود: آقای زنگنه در نامه خود که ظاهراً قبل از اجلاس اخیر اوپک در وین بوده واکنشی به تاکید روسیه و عربستان بر افزایش تولید بوده است، زنگنه در آن نامه هشدار داده بود که اگر اعضا بخواهند افزایش تولید دهند خلاف تصمیم اوپک در یک و نیم سال قبل می باشد و انسجام اوپک را به خطر می اندازد.

امیری خامکانی تاکید کرد: مزروعی در این نامه اخیر تاکید کرده که کمیته نظارت بر توافق عرضه نفت توسط اوپک پلاس بر پایبندی صددرصدی اعضای اوپک به توافق کاهش قبلی یعنی ۱.۲ بشکه که به فریز نفتی مشهور شد نظارت دقیق خواهند داشت.البته توجیه مجموعه اوپک و ده عضو غیر اوپک که روسیه در رأس آنهاست و ایران هم به اجبار تن داد این بود که این افزایش در چارچوب فریز نفتی یک و نیم سال قبل می باشد. زیرا بر اساس آن توافق بر کاهش قرار بود، اوپک پلاس ۱.۸ میلیون بشکه کاهش دهند که ۶۰۰ هزار بشکه را کشورهای غیر اوپک و سهم کاهش اوپک هم ۱.۲ میلیون بشکه بود.

وی با بیان اینکه در نامه مزروعی به زنگنه تاکید شده که کمیته نظارت همچنان بر پایبندی کامل اعضای اوپک در کاهش ۱.۲ قبلی نظارت خواهد داشت خاطرنشان کرد: اصرار اخیر از طرف روسیه و عربستان بر افزایش تولید گرچه در آستانه تحریم نفت ایران به جا نبود و در محافل سیاسی و اقتصادی برداشت پالس منفی به ایران و مثبت به بازار شده بود ولی تا سقف همان توافق فریز نفتی ۱.۲ کاهش بوده چرا که اعضای اوپک در این یک و نیم سال خواسته و ناخواسته بیش از۱.۲ میلیون بشکه کاهش داده بودند.

رییس مجمع نمایندگان استان کرمان با اشاره به اینکه ونزوئلا، نیجریه و لیبی روز به روز تولیدشان ناخواسته کاهش پیدا کرد گفت: ونزوئلا و نیجریه مشکلات فنی خاص خود را دارند حتی پیش بینی می‌شود که تولید فعلی ۱.۴ ونزوئلا تا پایان سال به یک میلیون برسد.لیبی هم بعد از سقوط دولت هنوز کامل به بازار برنگشته است لذا کل اعضا بیش از عدد ۱.۲ کاهش داشتند و تصمیم ادامه فریز نفتی که همواره در این یک و نیم سال گذشته مورد تاکید همه از جمله ایران بوده باعث افزایش فعلی می‌شود و کشورهایی مثل عربستان و روسیه که اصرار بر افزایش تولید شان دارند از سهم کشور هایی که ناخواسته تولیدشان کمتر شده استفاده می کنند.

امیری خامکانی اضافه کرد: حال کدام یک واقعا نیاز به افزایش دارند و یا قصد تنظیم بازار و کدام یک تحت فشار آمریکا هستند و قصد هشدار به ایران بماند.

وی در سوال خبرنگاری در خصوص اینکه ممکن است در سفر آقای ولایتی این موضوع هم بحث شده باشد گفت:

بنده اطلاعی ندارم و ممکن است این بحث بازار و فروش نفت هم بوده باشد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن