روزانه500 هزار بشکه نفت منطقه خنثی، جایگزین تولید نفت ایران

منطقه خنثی در کویت، منطقه‌ای است که ازسرگیری تولید آن، یک‌چهارم صادرات نفت ایران را جایگزین می‌کند.

‌ براساس گزارش پلاتس، وزیر نفت کویت، کشوری که ماه ژوئیه تولیدش را 90هزار بشکه در روز افزایش داد و به بالاترین حد از دسامبر 2016 رساند، اخیراً اظهار امیدواری کرده که تولید نفت از منطقه خنثی (Neutral Zone) به زودی از سر گرفته شود.

 به گزارش کانال «اقتصاد و نفت» این منطقه بین کویت و عربستان سعودی مشترک است و انتظار می‌رود از دسامبر (یا اوایل 2019) تولید آن دوباره شروع شود که به معنای ورود روزانه 500هزار بشکه نفت به بازار است. وزرای کویت و عربستان در این رابطه نوامبر دیدار می‌کنند، یعنی همان ماهی که تحریم نفت ایران آغاز می‌شود.

 تولید نفت از این منطقه به تساوی بین دو کشور تقسیم می‌شد. در اکتبر 2014 عربستان سعودی تولید نفت از میدان رابه دلیل آلودگی‌های مرتبط با گاز مشعل متوقف کرد.

 با فرض افت حداقل یک میلیونی تولید نفت ایران در اواخر 2018، این میدان به تنهایی می‌تواند نیمی از کاهش مذکور را جبران کند. با این تفاسیر و درنظر گرفتن پتانسیل نفت شیل و ظرفیت مازاد عربستان سعودی، افت یک میلیونی صادرات نفت ایران به سادگی جبران‌پذیر خواهد بود.

 حتی بدون درنظر گرفتن پتانسیل Neutral Zone، بازار نفت آن قدر با دهه 1970 و حتی 2000 میلادی تفاوت کرده است که حذف «تدریجی» یک و شاید دو میلیون بشکه در روز نتواند در آن بحران ایجاد کند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن