عوامل بازدارنده اجتماعی بهرهوری مصرف انرژی در ساختمان در ایران
مصرف انرژی در ساختمان در بخشهایی همچون مسکونی و تجاری، بخش عمده از مصرف کل انرژی را شامل میگردد. هر چند تکنولوژیهایی که بهرهوری انرژی را افزایش میدهد در دسترس و براساس میانگین هزینههای طول عمر، از نظر اقتصادی پرمنفعت است؛ اغلب، خانوادهها همچنان به مصرف انرژی بیش از حد مورد نیاز ادامه میدهند.
مقاومت در برابر کاهش مصرف انرژی معمولاً به موانع انسانی نسبت داده میشود. موانع انسانی مربوط به صرفهجویی انرژی را میتوان ناتوانی در تصمیمگیری و تمایلات ناکافی در این زمینه، اطلاعات ناکافی در باره موضوع، مبهم بودن موضوع، فقدان راهحلها و جنبش ناکافی و باورهای اشتباه در مورد بهرهوری انرژی دانست.
در این مقاله سعی شده است که با استفاده از مبانی نظری، مصاحبه و مکاتبه با متخصصان و مشاهده شرایط واقعی جامعه، عوامل اجتماعی مؤثر بر بهرهوری مصرف انرژی در ساختمان تبیین گردد.
همچنین تلاش شده است تا برای اعتبار و اطمینانسنجی این دادهها، پرسشنامههایی در این زمینه تهیه و توسط 30 نفر که در این زمینه نقش کلیدی دارند؛ تکمیل شود تا براساس تحلیل عاملی، موانع و دلایل اصلی اجرای اقدامات بهرهوری انرژی، ذینفعان و راهکارها شناسایی گردد.