آغاز برنامه‌ریزی‌ها برای تامین پایدار برق در سال آینده

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه همکاری‌ها در برنامه‌های مدیریت بار خوب و نتیجه بخش بود، گفت: با همکاری وزارت صمت، برنامه‌های دقیقی در زمینه جلب همکاری تدوین و باعث شد تا نه تنها بخش خانگی با خاموشی مواجه نشود، بلکه صنایع نیز بدون محدودیت جدی، تولید خود را تداوم بخشیدند.

به گزارش «انرژی امروز» از وزارت نیرو، آرش کردی با بیان اینکه در بخش عمومی و اداری با اقداماتی که صورت گرفت شاهد کاهش 33درصدی مصرف بودیم، اظهار کرد: شاخص آمادگی شبکه به گونه‌ای بود که از ابتدای امسال تاکنون حتی یکبار رله‌های حذف بار از مدار خارج نشدند و این نشان دهنده پایداری شبکه برق است.

مدیرعامل شرکت توانیر درباره  بیشترین میزان پیک در سال جاری، گفت: در 25 مردادماه اوج تقاضای بار 69 هزار و 458 مگاوات بود که 3.64درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.

وی افزود: در بخش خانگی میزان مصرف 4.5 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشت و این درحالی است که هرسال شاهد پنج درصد رشد مصرف هستیم. این عدد در بخش کشاورزی سه درصد، در صنایع بزرگ 14.5 درصد و در صنایع کوچک چهار درصد بوده است.

کردی با اشاره به سیاست‌های برنامه‌های مشوق محور مدیریت بار در بخش صنعت، گفت: سال گذشته صنعت آلومینیوم در حوزه مدیریت مصرف همکاری نداشت اما امسال با صحبت‌هایی که با وزارت صنعت داشتیم، قرار شد که صنعت آلومینیوم نیز در این بخش مشارکت داشته باشد اما میزان اجرای برنامه‌های مدیریت بار  118 درصد کمتر از سایر صنایع بود.

وی درعین حال تصریح کرد: خوشبختانه امسال نه تنها در بخش خانگی خاموشی اعمال نشد بلکه بخش صنعت نیز با مشکلات جدی مواجه نشد و توانستیم تامین برق پایداری را داشته باشیم.

به گفته مدیرعامل شرکت توانیر، 1193 مگاوات مدیریت مصرف توسط مشترکان خانگی صورت گرفته و مطلقا در این حوزه خاموشی یا قطع برق را نداشته‌ایم.

کردی با بیان این که امسال مهم ترین اولویت در بخش خانگی فرهنگ‌سازی بود،چراکه تا زمان اجرای کامل هوشمند‌سازی نمی‌توانیم سیاست دیگری را پیش بگیریم، گفت: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، مشترکان پرمصرف صنعت برق به کنتورهای هوشمند مجهز خواهد شد و از این طریق می‌توانیم میزان مصرف آنها را دریابیم و اگر رعایت مصرف صورت نگیرد، از راه دور نسبت به قطع برق این مشترکان اقدام کنیم.

مدیرعامل شرکت توانیر با بیان اینکه 100 درصد مناطق شهری و 99.7 درصد مناطق روستایی از نعمت برق برخوردارند، یادآور شد: این در حالی است که در دنیا به طور متوسط 97.22 درصد در مناطق شهری از نعمت برق برخوردارند.

کردی در خصوص آخرین وضعیت رمزارزها و علت کاهش فعالیت آن‌ها در سال جاری گفت: با توجه به این که رمزارزهای غیرمجاز هزینه برق را به طور واقعی پرداخت نمی‌کنند و معاملات آنها با رقم‌های بین المللی است، این موضوع سودآور بوده و پیش‌بینی نمی‌شود که فعالیت آنها کاهش یافته باشد.

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه کاهش قیمت منجر به کاهش مصرف رمزارزها نشده است و این مساله هیچ منطق اقتصادی ندارد، ادامه داد: در حوزه رمزارزها اعتقاد این است که اکنون یک پراکندگی گسترده در این بخش صورت گرفته و به جای مجتمع‌های غیرقانونی در سطح کشور پخش شده‌اند.

کردی اضافه کرد: در این شرایط لازم است که فرآیند کشف و ضبط رمزارزهای غیرمجاز به صورت جدی‌تر دنبال شود و آن طور که پیش بینی می‌شود و کارشناسان اعلام کردند میزان مصرف غیرمجاز آنها 1200 تا 1400 مگاوات در سال جاری پیش بینی شده است.

مدیرعامل توانیر با بیان این که هوشمندسازی می‌تواند ابزاری برای کشف رمزارزهای غیرمجاز باشد، اظهار کرد: یک کنسرسیوم در رفسنجان با ظرفیت 160 مگاوات به صورت مجاز در حال فعالیت است که این فعالیت هیچ فشاری را به شبکه وارد نمی‌کند چراکه در پیک مصرف فعالیت آن ها قطع می‌شود و در فصل زمستان نیز اگر با کمبود سوخت مواجه باشیم، مصرف این بخش را مدیریت می‌کنیم.

وی با بیان این که کل تولیدکنندگان و فروشندگان برق 39 تا 40 هزار میلیارد تومان مطالبه از صنعت برق دارند، اظهار کرد: علت این مساله ناترازی ناشی از فروش تکلیفی و قیمت گذاری تکلیفی برق است.

کردی با بیان اینکه به تدریج باید به سمت قیمت تمام شده با رعایت اصول و ضوابط که به اقشار نیازمند فشار وارد نشود پیش برویم، گفت: ظرفیت‌های متنوعی در این حوزه وجود دارد، طبق قانون مابه التفاوت قیمت تمام شده و تکلیفی باید از سوی دولت به صنعت برق پرداخت شود که این موضوع اکنون از طرق مختلف صورت می‌گیرد و انصافا دولت در ادوار گذشته همکاری خوبی در این حوزه داشته است.

مدیرعامل توانیر با اشاره به طلب بانک‌ها گفت: در حال حاضر 36 هزار میلیارد تومان بدهی بانک ها از صنعت برق است که دولت همکاری خوبی در این حوزه داشته و با روش های مختلف در حال پرداخت بدهی‌ها هستیم.

کردی با اشاره به ناترازی موجود در صنعت برق اظهار کرد: این مساله یک بیماری مزمن آزاردهنده است اما با این حال در بحث مدیریت مصرف توانستیم اقداماتی را انجام دهیم که از آن طریق بتوانیم پیک مصرف را پشت سر بگذاریم.

وی درباره قبوض برق مشترکان پرمصرف گفت: نوع قیمت گذاری به شکلی است که کسانی که دو برابر الگو مصرف می‌کنند، اعداد و ارقام به صورت تساعدی برای آنها افزایش می‌یابد و این مساله تنها در ایران نیست و در کل دنیا سیاست‌های این چنینی اعمال می‌شود.

کردی با بیان این که مشترکانی که قبوض بسیار بالا پرداخت می‌کنند، کمتر از دو درصد هستند، گفت: عمده مشترکان صنعت برق الگو را رعایت می‌کنند و برای آنها مشوق‌هایی نیز در نظر گرفته شده است.

به گفته وی از 39 میلیون و 500 هزار قبض صادر شده، 16 میلیون و 700 هزار مشترک مشمول تخصیص شدند که این میزان معادل 42.3 درصد مشترکان است. از این طریق 800 میلیارد تومان پاداش مدیریت مصرف به مشترکان صنعت برق داده شده است.

به گفته مدیرعامل شرکت توانیر، این برنامه در حال اجرا و راه اندازی است و برای سال 1402 برای آن برنامه‌هایی را در دستور کار داریم.

وی با اشاره به احداث 10هزارمگاوات نیروگاه از سوی صنایع گفت: این کار اکنون در حال انجام است و پیش بینی می‌شود تا سال آینده 1500 مگاوات از طریق صنعت وارد مدار شود.

کردی با اشاره به میزان ناترازی صنعت برق در سال جاری اظهار کرد: میزان ناترازی نسبت به سال گذشته که عددی بین 12  تا 13هزار مگاوات بود، حدود 35 درصد کاهش یافته و می‌توان گفت که میزان ناترازی امسال کمتر از 10 هزار مگاوات است که با اقدامات و برنامه‌ریزی‌هایی که صورت گرفت از 370 هزار کیلومتر شبکه هوایی 210 هزار کیلومتر را به کابل‌های خودنگهدار تبدیل کردیم.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن