آغاز دوباره درگیری‌ها در لیبی با ۲۳ کشته و ۱۴۰ زخمی

نگرانی از شعله‌ور شدن یک جنگ داخلی در این کشور نفت‌خیز شمال آفریقا بیشتر می‌شود اما درگیری طرابلس در یک دوره آرامش نسبی دو ساله دوباره آغاز شده است.

به گزارش «انرژی امروز» از دویچه وله، در منازعات گروه‌های رقیب در طرابلس پایتخت لیبی ۲۳ نفر کشته و دستکم ۱۴۰ نفر زخمی شدند. درگیری‌ها نگرانی‌هایی را ایجاد کرده‌اند که این کشور پس از یک دوره دو ساله آرامش دوباره در گرداب جنگ داخلی فرو رود.

شامگاه جمعه ۲۷ اوت،  طرابلس پایتخت لیبی صحنه درگیری شدیدی بین دو گروه سیاسی رقیب بود که تا روز شنبه ادامه پیدا کرد. وزارت بهداشت لیبی در بیانیه‌ای اعلام کرد در این درگیری‌ها ۲۳ نفر کشته و ۱۴۰ نفر زخمی شدند که بسیاری از آنها غیرنظامی بودند.

نگرانی از شعله‌ور شدن یک جنگ داخلی در این کشور نفت‌خیز شمال آفریقا بیشتر می‌شود. درگیری طرابلس در یک دوره آرامش نسبی دو ساله دوباره آغاز شده است. جنگ داخلی لیبی با یک آتش بس در اکتبر ۲۰۲۰ متوقف شده بود.

این درگیری‌ها میان نیروهای وفادار به عبدالحمید الدبیبه، نخست‌وزیر دولت وحدت ملی و فتحی باشاغا، نخست‌وزیر تعیین شده از سوی پارلمان طبرق صورت گرفت.

فتحی باشاغا، وزیر کشور سابق در فوریه ۲۰۲۲ و در اقدامی جنجالی از سوی پارلمان در طبرق به عنوان نخست‌وزیر انتخاب شد. این اقدام در حالی صورت گرفت که عبدالحمید الدبیبه همچنان اداره امور کشور را در دست داشت و دوران نخست وزیری‌اش پس از انتخابات دسامبر سال گذشته عملا به پایان می‌رسید.

فتحی باشاغا روز چهارشنبه ۲۴ اوت در بیانیه‌ای خطاب به الدبیبه از او خواست که داوطلبانه از قدرت کناره‌گیری کند. شامگاه جمعه درگیری‌ها آغاز شد. ظهر روز شنبه یک کاروان نظامی نزدیک به باشاغا از شهر ساحلی مصراته در ۲۰۰ کیلومتری شرق طرابلس عازم پایتخت شده بود که پیش از ورود به طربلس به میسراتا برگشت.

پس از سال‌ها خشونت، درگیری‌ و جنگ داخلی قرار بود انتخابات ریاست جمهوری لیبی در ۲۴ دسامبر ۲۰۲۱ برگزار شود اما این انتخابات برگزار نشده است.

سازمان ملل متحد امیدوار بود که با این انتخابات زمینه برای آینده‌ای دموکراتیک‌ در این کشور ایجاد شود و جنگ داخلی به پایان برسد. امیدی که عملی شدن آن چندان ساده نیست زیرا این کشور با بسیاری از چالش‌های حل نشده مواجه شده است.

جناح‌های رقیب از جمله بر سر قوانین انتخابات با هم اختلاف پیدا کردند و به همین دلیل تا کنون رای‌گیری صورت نگرفته است.

لیبی پس از دوره قذافی روی آرامش به خود ندیده است. معمر قذافی سال ۲۰۱۱ پس از ۴۰ سال سرنگون شد و در جریان درگیری‌ها به دست مخالفان کشته شد.

به گزارش سازمان ملل یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در این کشور نیازمند کمک‌های انسانی هستند. بسیاری از  خانواده‌ها به مواد غذایی، آب آشامیدنی، امکانات پزشکی و آموزش دسترسی ندارند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا