آغاز عملیات انتقال نفت از تانکر فرسوده در سواحل یمن

انتقال ۱۸۱ میلیون لیتر نفت از نفتکش فرسوده “سیفر (صافر)” در سواحل یمن آغاز شده است. تدارک این عملیات دشوار دو سال به طول انجامید. قرار است نفت موجود به تانکر دیگری که کنار این نفتکش پهلو گرفته منتقل شود.

به گزارش «انرژی امروز» از دویچه وله، عملیات پرخطر انتقال میلیون‌ها لیتر نفت از یک نفتکش فرسوده در سواحل یمن آغاز شده است. به گفته سازمان ملل، انتقال ۱۸۱ میلیون لیتر نفت از کشتی غرق شده “اف‌اس‌او سیفر (صافر)” به ابر نفتکش “ناوتیکا” سه هفته طول خواهد کشید.

طی این عملیات قرار است نفت از طریق چندین شلنگ به تانکر دیگری که در کنار “سیفر” پهلو گرفته است، هدایت شود. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد از آغاز عملیات “پیچیده” برای جلوگیری از یک فاجعه زیست محیطی در دریای سرخ خبر داد. برنامه توسعه سازمان ملل دو سال برای این عملیات دشوار در حال تدارک بوده است.

یک “بمب ساعتی”

به گفته گوترش، “اف‌اس‌او سیفر” را می‌توان “بزرگترین بمب ساعتی جهان” دانست. به منظور جلوگیری از نشت نفت در دریای سرخ، سازمان ملل در ماه مارس نفتکش “ناوتیکا” را خریداری کرد تا بتواند نفت “سیفر” را به آن منتقل کند.

طبق گزارش سازمان ملل این ماموریت تقریباً ۱۲۹ میلیون یورو هزینه خواهد داشت. در صورت نشت نفت به دریا هزینه عملیات پاک‌سازی ۲۰ میلیارد دلار (برابر با حدود ۱۸.۱ میلیارد یورو) خواهد بود.

نفتکش فرسوده اف‌اس‌او سیفر در سواحل یمن در حاشیه دریای سرخ

توقف عملیات تعمیر در پی جنگ داخلی

نفتکش “اف‌اس‌او سیفر” ۴۷ سال پیش ساخته شد. این نفتکش از دهه ۱۹۸۰ در بندر مهم استراتژیک حدیده لنگر انداخته است و از آن به عنوان یک مخزن شناور نفت استفاده می شود. از زمان شروع جنگ میان نیروهای دولتی و شورشیان حوثی در یمن در سال ۲۰۱۵ عملیات تعمیر و نگهداری این نفتکش متوقف شد و به گفته کارشناسان هر لحظه احتمال درهم‌ شکستن، انفجار یا آتش‌ گرفتن آن وجود دارد.

مقدار نفت موجود در “اف‌اس‌او سیفر” چهار برابر میزانی است که در سال ۱۹۸۹ پس از فاجعه اکسان والدز در ایالت آلاسکا در آمریکا به دریا ریخته شد. این فاجعه همچنان یکی از ویرانگرترین بلایای زیست محیطی در تاریخ محسوب می‌شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن