ابهام در سرنوشت سه نیروگاه هسته‌ای باقیمانده در آلمان

دولت آلمان گزارش برخی رسانه‌ها مبنی بر اینکه برلین می‌خواهد تعطیلی سه نیروگاه هسته‌ای باقیمانده خود را به تعویق بیندازد، رد و اعلام کرد که تصمیم نهایی را پس از دریافت نتایج ارزیابی‌ها خواهد گرفت.

به گزارش «انرژی امروز» از یورونیوز، قرار بود این سه نیروگاه که حدود ۶ درصد از برق آلمان را تامین می‌کنند، تا پایان سال جاری میلادی تعطیل شوند.

تصمیم برای تعطیلی آنها بر اساس قانونی گرفته شده که در زمان فعالیت دولت آنگلا مرکل، صدراعظم پیشین آلمان و در پی وقوع انفجار در نیروگاههای اتمی فوکوشیمای ژاپن در سال ۲۰۱۱ میلادی به تصویب پارلمان رسیده است. با این وجود نگرانی‌ها از بحران انرژی در زمستان امسال در پی جنگ اوکراین و کاهش صادرات گاز روسیه به اروپای غربی، گمانه زنی‌ها دربارۀ تمدید فعالیت این سه نیروگاه را افزایش داده است.

بر همین اساس وال استریت ژورنال روز گذشته ادعا کرد که دولت تصمیم گرفته برنامۀ تعطیلی آنها را «موقتا» لغو کند و از آنجا که بحث دربارۀ برخی جزئیات همچنان ادامه دارد، هنوز کابینه اولاف شولتس این تصمیم را بطور رسمی اعلام نکرده است.

چنانچه این تصمیم بطور رسمی اعلام شود، آن را باید اولین انحراف کابینه جدید از سیاستی دانست که آلمان از اوایل دهۀ ۲۰۰۰ میلادی در پیش گرفته و به دنبال حذف تدریجی انرژی هسته‌ای و جایگزینی ان با انرژی‌های سبز در این کشور است.

دولت تکذیب کرد

سخنگوی وزارت اقتصاد آلمان، ادعای وال استریت ژورنال را رد کرد و «بدون هیچ مبنای واقعی» دانست.

او در گفتگو با رویترز اعلام کرد که اتخاذ هر تصمیمی در این باره، منوط به دریافت گزارش ارزیابی‌های نیازهای انرژی آلمان است که طی هفته‌های پیش‌رو ارائه خواهد شد.

در صورت تصمیم دولت به تمدید فعالیت این سه نیروگاه نیز، احتمالا رای موافق پارلمان آلمان برای عملی شدن آن ضروری خواهد بود.

آلمان طی سال‌های اخیر سرمایه گذاری‌های هنگفتی را در بخش انرژی‌های تجدیدپذیر انجام داده و به موازات آن تعطیلی نیروگاههای هسته خود را نیز آغاز کرده است.

در همین راستا، در آخرین روز سال ۲۰۲۱ میلادی، سه نیروگاه از ۶ نیروگاه این کشور (بروکدورف، گروهنده و گاندرمینگن) که بیش از ۳۰ سال فعالیت داشتند تعطیل شدند و قرار بود سه نیروگاه دیگر (ایسار، امسلند و نکاروستهایم) نیز تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۲ تعطیل شوند.

آلمان به دنبال کاهش ۶۵ درصدی انتشار کربن تا سال ۲۰۳۰ میلادی در مقایسه با میزان کربن تولیدی در سال ۱۹۹۰ است.

 

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن