ارتقای پایداری شبکه برق جنوب با افزایش 60مگاواتی تولید برق ایسین

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق استان هرمزگان با اشاره به نصب سیستم مدیا بر روی واحدهای گازی نیروگاه ایسین، گفت: اجرای این طرح با بهره‌گیری از توان متخصصان داخلی و صرف اعتبار یک‌هزار میلیارد ریالی موجب افزایش 60 مگاواتی توان تولید برق این مجموعه شده است.

به گزارش «انرژی امروز» رضا مهرانی با اشاره به نقش موثر این پروژه در افزایش پایداری شبکه برق جنوب کشور، افزود: پروژه نصب سیستم مدیا بر روی واحدهای نیروگاهی ایسین در روزهای اوج مصرف برق کشور با حمایت و پشتیبانی شرکت مادرتخصصی برق حرارتی و تلاش مداوم نیروهای متخصص صنعت تولید برق استان هرمزگان مورد آزمایش موفقیت‌آمیز قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه نصب سیستم مدیا روی هر چهار واحد گازی نیروگاه ایسین موجب افزایش 60 مگاواتی توان تولید برق این نیروگاه شده است، ادامه داد: بکارگیری این سیستم به واسطه کاهش دمای هوای ورودی به کمپرسور موجب افزایش ۱۵ مگاواتی تولید هر واحد می‌شود.

مهرانی خاطرنشان کرد: توان و راندمان سیکل توربین گاز تابع شرایط اقلیمی و جغرافیایی بوده و با افزایش دما و رطوبت هوای محیط این توان و راندمان کاهش می‌یابد. بنابراین، کاهش توان خروجی به‌ویژه در فصل گرما که مصرف انرژی به حداکثر مقدار خود می‌رسد، مشکلات زیادی ایجاد می‌کند.

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق استان هرمزگان با اشاره به اینکه برای رفع این مشکل از راهکارهای مختلفی استفاده می‌شود، گفت: خنک‌کاری هوای ورودی به توربین گازی می‌تواند باعث کاهش محدودیت‌های یاد شده گردد. عملکرد بسیار ساده کولرهای مدیا به عنوان یکی از روش‌های تبخیری، استفاده از آن‌ها را به عنوان یکی از بهترین روش‌های خنک‌سازی هوای ورودی توربین‌های گازی در سطح دنیا مطرح کرده است.

مهرانی با اشاره به تحقق عملی شعار سال (تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین) در صنعت تولید برق هرمزگان، اظهار کرد: در راستای تحقق شعار سال، اجرای پروژه نصب سیستم مدیا با بهره‌گیری از توانمندی شرکت‌های دانش‌بنیان ایرانی و متخصصان داخل کشور با هزینه‌ای بالغ بر‌ ۱۰۰۰ میلیارد ریال در مدت کمتر از ۶ ماه آماده بهره‌برداری شده است.

بر اساس گزارش وزارت نیرو، نیروگاه ایسین دارای چهار واحد گازی به ظرفیت ۱۶۲ مگاوات و مجموعا دارای ظرفیت نامی ۶۴۸ مگاوات است که اولین واحد آن در سال ۱۳۹۳ وارد مدار تولید شد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن