بررسی برنامه‌های سازگاری با کم‌آبی استان‌های سيستان و بلوچستان و تهران

كاهش بيش از یک میلیارد مترمکعب برداشت از منابع آب دو استانپیش‌بینی می‌شود

مدیرکل دفتر مديريت مصرف و ارتقای بهره‌وری آب و آبفای وزارت نیرو و دبیرکارگروه ملی سازگاری با کم آبی، از تصويب كليات برنامه‌های سازگاری با كم‌آبی استان‌های سيستان و بلوچستان و تهران در شصت و چهارمین جلسه كميته تخصصی كارگروه ملی سازگاری با كم‌آبی خبر داد.

به‌گزارش «انرژی امروز» از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، بنفشه زهرایی با اشاره به برگزاری شصت و چهارمین جلسه کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی در روز بيست و هشتم بهمن ماه اظهار داشت: در این جلسه که به ریاست قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی و رئیس کمیته تخصصی و با حضور نمایندگان دستگاه‌های عضو کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی، استاندار و مدیران دستگاه‌های اجرایی استان‌های سيستان و بلوچستان و تهران به صورت مجازی برگزار شد، برنامه سازگاری با کم‌آبی اين دو استان بررسی شد و کلیات آن‌ها مورد تصویب قرار گرفت.

وی اضافه کرد: در بخش اول جلسه برنامه سازگاری با کم آبی استان سيستان و بلوچستان ارائه شد که با اين برنامه، بیش از 646 ميليون مترمکعب کاهش برداشت از منابع آب استان سيستان و بلوچستان انجام خواهد شد که شامل حدود 457 ميليون مترمکعب کاهش برداشت از منابع آب زيرزمينی و 189 ميليون مترمکعب کاهش برداشت از منابع آب سطحی است.

مدیرکل دفتر مديريت مصرف و ارتقاي بهره‌وری آب و آبفای وزارت نیرو خاطرنشان کرد: طي اين برنامه شرکت‌ آب منطقه‌ای، سازمان جهاد کشاورزی، شرکت آب و فاضلاب و شهرداری‌ها در استان سيستان و بلوچستان به ترتيب 304، 149.8، 1.15 و 2.8 ميليون مترمکعب از منابع آب زيرزمينی صرفه‌جویی خواهند کرد. همچنين طی اين برنامه شرکت‌ آب منطقه‌ای و سازمان محيط زيست با ارائه برنامه‌هایی از طريق کاهش تبخير به ترتيب از هدررفت 35 و 128 ميليون مترمکعب از منابع آب سطحی جلوگیری خواهند کرد. شرکت‌ آب و فاضلاب و سازمان جهاد کشاورزی نيز به ترتيب 1.6 و 24.4 ميليون مترمکعب کاهش برداشت از منابع آب سطحی انجام خواهند داد.

دبیرکارگروه ملی سازگاری با کم آبی افزود: در ادامه جلسه به بررسی برنامه سازگاری با کم‌آبی استان تهران پرداخته شد. برنامه سازگاری با کم‌آبی استان تهران در چهار بخش شرب، کشاورزی، صنعت و فضای سبز تدوین و پیش‌بینی شده است که با اجرای این برنامه تا افق 1405 میزان برداشت از منابع آب زیرزمینی و سطحی به ترتیب به میزان 395.4 و 24.6 میلیون مترمکعب و در مجموع به میزان 420 میلیون مترمکعب کاهش می‌یابد.

وی یادآور شد: همچنین از طریق جایگزینی آب خام با پساب در بخش های کشاورزی، فضای سبز و صنعت در راستای اصلاح مصارف آب به میزان 159.4 میلیون مترمکعب اقدام خواهد شد. در این برنامه تقویت منابع آب استان از طریق اقداماتی همچون تغذیه مصنوعی و کنترل سیلاب نیز مد نظر قرار گرفته است.

زهرایی در پایان تصریح کرد: در این جلسه، نظرات دستگاه‌های عضو کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی در مورد بخش‌های مختلف برنامه سازگاری با کم‌آبی استان‌های سیستان و بلوچستان و تهران مورد بحث قرار گرفت و در پایان جلسه ضمن تایید کلیات برنامه، از کارگروه سازگاری با کم‌آبی این استان‌ها خواسته شد مطابق نظرات مطرح شده، برنامه سازگاری با کم‌آبی خود را تدقیق نمایند تا جهت تصویب نهایی به کارگروه ملی سازگاری با کم‌آبی ارائه شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن