ترکیه از کشف یک مین جدید در دریای سیاه خبر داد
ترکیه روز چهارشنبه اعلام کرد که یک مین رها شده دیگر از سواحل اوکراین را در آبهای ساحلی خود کشف و خنثی کرده است.
به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، فرانسپرس با انتشار گزارشی به نقل از وزارت دفاع ترکیه اعلام کرد که این مین احتمالا از لنگرگاه خود درسواحل اوکراین جدا شده و در پی تلاطم امواج و طوفانهای دریایی به سمت آبهای ساحلی این کشور حرکت کرده است.
محل دقیق کشف و امحای این مین از سوی وزارت دفاع ترکیه و نیروهای دریایی این کشور آبهای ساحلی منطقه کفکن در دریای سیاه اعلام شده است.
بر اساس بیانیه وزارت دفاع ترکیه، این مین پس از آنکه هواپیمای گشت دریایی شی مشکوکی را شناسایی کردند، کشف شد.
به گفته مقامات ترکیه بلافاصله پس از شناسایی این شی مین مانند تدابیر لازم برای تامین امنیت منطقه آغاز و تیم امحا نیروی دریایی به منطقه اعزام شد.
این سومین بار از اواخر ماه مارس تا کنون است که مینی رها شده از سوحل اوکراین در آبهای ساحلی ترکیه کشف و خنثی میشود.
نخستین مین از این دست که گفته میشد حاوی ۳۰ کیلوگرم مواد منفجره است و در دسته مینهای قدیمی ساخت روسیه جای میگیرد طبق ادعای وزارت دفاع ترکیه روز ۲۷ مارس در ورودی شمالی تنگه بسفر کشف و «خنثی» شده بود.
مقامات ترکیه پیشتر هشدار داده بودند که مینهای دریایی کار گذاشته شده در سواحل اوکراین ممکن است بر اثر طوفان از لنگرگاه خود جدا شده و با حرکت امواج دریای سیاه را در نوردند.
خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه هفته گذشته گفته بود که کشتیهای شکار مین و هواپیماهای گشت دریایی ترکیه برای جلوگیری از وقوع هرگونه حادثه در دریای سیاه به حال آمادهباش در آمدهاند.
طبق کنوانسیون ۱۹۰۷ لاهه، مینهای کار گذاشته شده زیر آب باید مجهز به سیستمهایی باشند که در صورت رها شدن از لنگرگاه خود، غیرعملیاتی و بی خطر شوند.
این در حالی است که به ادعای رسانههای ترکیه مینهای قدیمی ممکن است فاقد چنین سیستم هایی بوده و در نتیجه خطرآفرین باشند.