تولید آب‌شیرین‌کن سیریک به ظرفیت حداکثری نزدیک می‌شود

وضعیت آب سیریک در جلسه ویدئو کنفرانس با معاون شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بررسی شد

وضعیت آب شهرستان سیریک در جلسه ویدئو کنفرانس امام جمعه بندرعباس و مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان با معاون راهبری و نظارت بر بهره برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور بررسی شد.

به‌گزارش «انرژی امروز» از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، سیدحمیدرضا کشفی معاون راهبری و نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در این جلسه از عزم آب و فاضلاب برای رفع مشکلات سیریک خبر داد و گفت: در این راستا با توجه به برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته از سوی آبفای هرمزگان پروژه‌های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در دستور کار است که مهمترین آن استفاده حداکثری از ظرفیت آب‌شیرین‌کن سیریک است.

وی با بیان اینکه اولین اقدام برای رفع این مشکل افزایش تولید آب‌شیرین‌کن سیریک برای رسیدن به ظرفیت اسمی و توسعه آن است، گفت: آب‌شیرین‌کن سیریک ظرفیت توسعه و رسیدن به تولید سه هزار و 750 متر مکعب در شبانه‌روز را دارد که با ارائه تسهیلات لازم به سرمایه‌گذار پروژه، ظرفیت تولید آب آب‌شیرین‌کن سیریک تا پایان امسال افزایش می‌یابد.

معاون راهبری و نظارت بر بهره‌برداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با تاکید بر اینکه در قبال اعطای این تسهیلات، برنامه زمان‌بندی افزایش ظرفیت تولید نیز باید از سوی سرمایه گذار اعلام شود، گفت: برای تسریع در رفع این مشکل طی روزهای آتی با شركت طرح‌های صنعتی رادنيروي كرمان سرمایه‌گذار پروژه جلسه‌ای برگزار و تصمیمات لازم در این خصوص اتخاذ می‌شود.

کشفی به مشکلات بخش روستایی سیریک نیز اشاره کرد و گفت: با بازسازی مخازن، ایجاد خط انتقال و همچنین مجتمع جدید می‌توان بخشی از مشکلات موجود را مرتفع کرد.

در ادامه این جلسه حجت الاسلام و المسلمین عبادی زاده نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس با اشاره به سفر خود به سیریک و مشکلات حوزه آبرسانی گفت: شهرستان سیریک به دلیل موقعیت جغرافیایی آن با محدودیت منابع زیرزمینی مواجه است که می‌طلبد اقدامات لازم برای تامین آب مورد نیاز منطقه صورت گیرد.

وی با بیان اینکه آب و فاضلاب هرمزگان اقداماتی در راستای رفع مشکلات در دستور کار دارد، تصریح کرد: شرق استان به‌دلیل قرار گرفتن در منطقه کاملا خشک با کمبود منابع مواجه است.

نماینده ولی فقیه در هرمزگان ابراز امیدواری کرد: با فرصتی که در فصل زمستان وجود دارد بتوان با اتخاذ تدابیر لازم مشکل کمبود آب سیریک را به حداقل ممکن رساند.

در ادامه این نشست نیز امین قصمی مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان به وضعیت آب شهرستان سیریک اشاره کرد و افزود: آب و فاضلاب هرمزگان آب 10 هزار و 120 مشترک سه شهر و 74 روستای این شهرستان را با جمعیت بیش از 45 هزار نفر تامین می‌کند.

وی به چالش‌های پیش روی تامین آب این شهرستان اشاره کرد و افزود: وجود تنها یک منبع تامین آب چاه‌های راونگ برای شهرهای کوهستک و گروک و 68 روستای منطقه، وجود تنها یک خط انتقال طولانی به طول 180 کیلومتر، افت کمی و کيفي آب چاه‌هاي دشت راونگ و برداشت بيش از حد از منابع آب زیرزمینی، فرسودگی خط انتقال، گسترش روستاهای شهرستان، عدم توسعه متناسب شبکه‌های توزیع آب روستاها و فرسودگی شبکه‌های قدیمی از جمله این چالش‌هاست.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان عدم بهره برداری کامل از ظرفیت آب‌شیرین‌کن سیریک را از دیگر مشکلات آبفا عنوان کرد و گفت: مشکلات آبگیری و هيدرولوژي دريا، شيب کم ساحل، كاهش كيفيت آب دريا در زمان جزر و مد، بستر لجني ساحل، وجود روغن و چربي در آب به علت تردد قايق‌ها و لنج‌هاي صيادي و… باعث شده تا نتوانیم از ظرفیت کامل این آب‌شیرین‌کن بهره ببریم.

قصمی ادامه داد: در راستای افزایش ظرفیت تولید آب آب‌شیرین‌کن سیریک اقداماتی از جمله ساخت سازه معلق در دريا برای استقرار لوله‌هاي آبگيري، ساخت ايستگاه پمپاژ، نصب و راه اندازي پمپ‌ها، ساخت و نصب تاسيسات برقي مورد نياز، اجراي خط انتقال به طول 1600 متر و… برای انتقال آب خام دریا از اسکله صیادی بندر سیریک تا سايت آب‌شيرين‌كن در دستور کار است.

وی اعتبار مورد نیاز این پروژه را حداقل 90 میلیارد ریال در این مرحله عنوان کرد و گفت: برای تکمیل آبگير اقداماتی از جمله طراحي و خريد اجزاي سيستم برق‌رساني به ايستگاه پمپاژ، تامين زیرسازی و بتن‌ریزی ایستگاه پمپاژ و … تاکنون انجام شده است که امیدواریم با اتمام آن بخشی از مشکلات تامین آب سیریک مرتفع شود.

مدیرعامل آب و فاضلاب هرمزگان همچنین به آب‌شیرین‌کن زیارت اشاره کرد و گفت: آب‌شیرین‌کن زیارت با ظرفیت سه هزار مترمکعب در شبانه روز، منبع آبی دیگری است که تا پایان سال جاری به مجتمع روانگ ـ سیریک اضافه خواهد شد.

به گفته وی، مجتمع راونگ سیریک تامین کننده آب شهر کوهستک و 69 روستای سیریک و میناب است.

قصمی ادامه داد: برای رفع مشکل آب سیریک و مجتمع راونگ سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در نظر گرفته شده است که امیدواریم با تحقق آن وضعیت آب سیریک به وضعیت مطلوب برسد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن