جوانان پرتغالی مقامات ۳۲ کشور را به دلیل تغییر اقلیم به دادگاه می‌کشانند

هدف از این شکایت مجبور کردن کشورها به تبعیت از توافقنامه پاریس به منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و حرکت در مسیر محدود کردن هر چه بیشتر گرمایش زمین عنوان شده است.

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، شش جوان پرتغالی به دلیل ناکارآمدی‌های صورت گرفته در مدیریت بحران‌های اقلیمی که از سال ۲۰۱۷ به این سو منجر به آتش‌سوزی‌های مرگبار در کشورشان شده است از ۳۲ کشور شکایت می‌کنند.

این ابتکار عمل که از سوی شش جوان ۱۱ تا ۲۴ ساله در پیش گرفته شده قرار است به یک رویه قضایی علیه شماری از کشورهای عمدتا عضو اتحادیه اروپا از جمله فرانسه منتهی شود.

افراد یاد شده دلیل اقدام خود را نزد دادگاه حقوق بشر اروپا ناکارآمدی ۳۲ کشور در انجام اقدامات لازم زیست محیطی و حمایتی عنوان کرده‌‌اند.

جوانان پرتغالی قرار بود روز چهارشنبه ۲۷ سپتامبر برای طرح شکواییه خود مقابل هیئتی ۱۷ نفره از قضات دادگاه حقوق بشر اروپا قرار گیرند.

قضات دادگاه اروپایی پس از استماع سخنان شاکیان در خصوص قابل قبول بودن یا نبودن این اقدام قضایی تصمیم‌گیری خواهند کرد.

دلایل آتش سوزیهای گسترده در جنگلهای پرتغال چیست؟

آغاز ماجرا به ۱۷ ژوئن ۲۰۱۷ باز می‌گردد، زمانی که آتش سوزی شدید در شهرستان «پیدروگو گراندی» واقع در منطقه لیریا در مرکز پرتغال روی داد و ۶۵ کشته به جا گذاشت.

آتش‌سوزی در «پیدروگو گراندی» یکی از انگیزه‌های محرک شکایت جوانان پرتغالی است که کلودیا، یکی از شاکیان اصالتا اهل آنجا است.

این حادثه کلودیا را که در زمان وقوع آتش‌سازی ۱۸ سال داشت به شدت تحت تاثیر قرار داد به نحوی که سال‌ها بعد برای او به یک انگیزه بزرگ برای طرح شکایت تبدیل شد.

وی در این خصوص می‌گوید: «سال ۲۰۱۷، شاهد آتش‌سوزی‌های مرگبار و هولناک جنگل‌ها بودم که چندین منطقه از کشور، از جمله لیریا را ویران کرد.[…] جنگلی که پیش‌تر برایم محل تفریح و کسب آرامش بود ناگهان به یک مکان پرمخاطره تبدیل شد؛ همان موقع بود که نقش مهم تغییرات آب و هوایی را در این میان به وضوح درک کردم.»

آتش‌سوزی‌های دیگری اواسط اکتبر همان سال در این کشور روی داد که در مجموع جان ۱۱۷ نفر دیگر را گرفت.

بر اساس گزارش رصدخانه اروپایی کوپرنیک، بیش از ۵۶۰ هزار هکتار از مناطق جنگلی پرتغال سال ۲۰۱۷ در پی این آتش سوزی‌ها سوخت و ویران شد.

اوضاع از آن زمان به این سو هنوز بهبود نیافته است؛ آندره دوس سانتوس اولیویرا، جوان ۱۵ ساله‌ای که یکی دیگر از شاکیان است به گاردین می‌گوید: «دولت های اروپایی در حمایت از ما ناکارآمد بوده‌اند. ما در خط مقدم تغییرات آب و هوایی در اروپا هستیم. تابستان امسال نیز بار دیگر در پرتغال، موج گرمای شدیدی را تجربه کردیم.»

 

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن