سخت‌تر شدن درخواست پناهندگی در بریتانیا برای مهاجران غیرقانونی

بر اساس قانونی جدید در بریتانیا مهاجرانی که با قایق‌های کوچک وارد خاک این کشور شوند اجازه نخواهند داشت درخواست پناهندگی کنند.

به گزارش «انرژی امروز» از یورو نیوز، این قانون که به نظر می‌رسد از هفته آینده رسمیت پیدا کند عمدتا مهاجرانی را شامل می‌شود که سوار بر قایق‌های کوچک با عبور از کانال مانش خود را به بریتانیا می‌رسانند.

ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا به تازگی از «توقف قایق‌های حامل مهاجران» و جلوگیری از ورود آنها به کشور به عنوان یکی از اولویت‌های دولتش نام برده است.

وی در این خصوص در مصاحبه با نشریه «میل آن ساندی» خطاب به آندسته از مهاجران که با قایق خود را به بریتانیا می‌رسانند گفته است: «اشتباه نکنید، اگر غیرقانونی به اینجا بیایید، نمی توانید بمانید.»

به نوشته این هفته‌نامه محافظه‌کار، مانع حقوقی جدید می تواند وکلا را از توسل جستن به قوانین مرتبط با حقوق زندگی خانوادکی به منظور جلوگیری از اخراج مهاجران باز دارد.

گروه‌های حامی پناهندگان این قانون را که قرار است روز سه‌شنبه رسما توسط وزیر کشور بریتانیا اعلام شود غیرقابل اجرا می‌دانند.

از سوی دیگر صلیب سرخ بریتانیا نیز طرح یاد شده را که به موجب آن امکان درخواست پناهندگی برای شمار زیادی از مهاجران غیرممکن می‌شود «بسیار نگران کننده» قلمداد کرده است.

به گفته مسئولان صلیب سرخ بریتانیا، این طرح کمک چندانی به جلوگیری از به خطر افتادن جان پناهجویانی که به دنبال امنیت هستند،‌ نمی‌کند.

به موجب این قانون وزیر کشور موظف است هر فردی را که با یک قایق کوچک و به صورت غیرقانونی وارد بریتانیا شده در سریع‌ترین زمان ممکن به رواندا یا یک کشور ثالث «امن» بفرستد و آنها را به طور قطع از بازگشت محروم کند.

در حال حاضر، پناهجویانی که به بریتانیا می آیند، بر اساس کنوانسیون پناهندگان سازمان ملل و کنوانسیون اروپایی حقوق بشر، حق درخواست حفاظت و پناهندگی دارند و تا زمان دریافت پاسخ به درخواست خود می‌توانند در این کشور بمانند.

این درحالیست که به نوشته هفته‌نامه «میل آن ساندی»، انتظار می‌رود بندی موسوم به «ترمز حقوقی» در لایحه مهاجرت غیرقانونی گنجانده شود تا عملا امکان دور زدن کنوانسیون‌های یاد شده برای دستگاه اجرایی و مجریان قانون فراهم شود.

از سوی دیگر متعهد شدن به اخراج پناهجویان امری ساده به نظر نمی‌رسد و مشخص نیست که دولت بریتانیا قرار است چگونه پیشنهادی برای محدود کردن حق درخواست پناهندگی ارائه کند.

علیرغم توافق صورت گرفته در سال گذشته میلادی، هنوز حتی یک مهاجر از بریتانیا به رواندا فرستاده نشده و هر گونه طرحی برای انجام این اقدام در حال حاضر متوقف شده است. همچنین هیچ توافقی برای بازگرداندن مهاجران به کشورهای عضو اتحادیه اروپا هنوز به دست نیامده است.

شورای پناهندگان، یک سازمان مترقی حامی پناهجویان در بریتانیا به تازگی وزیران کابینه را متهم کرده است که تعهد دیرینه این کشور بر اساس کنوانسیون سازمان ملل به ارائه دادرسی عادلانه به افراد، بدون در نظر گرفتن نحوه ورود آنها به بریتانیا را زیر پا گذاشته‌اند.

مدیر اجرایی این سازمان معتقد است که قانون یاد شده قایق ها را متوقف نمی کند، بلکه منجر به حبس ده‌ها هزار نفر با هزینه‌های هنگفت در بازداشتگاه‌ها می شود؛ افرادی که به طور دائم در بلاتکلیفی قرار می گیرند و صرفا به دلیل درخواست پناهندگی به عنوان تبهکار با آنها رفتار می‌شود.

اما ریشی سوناک نخست وزیر بریتانیا در گفتگو با «میل آن ساندی» تاکید کرده است که : «مهاجرت غیرقانونی برای مالیات دهندگان بریتانیایی منصفانه نیست، برای کسانی که به طور قانونی به اینجا می آیند نیز منصفانه نیست و این درست نیست که باندهای تبهکار اجازه داشته باشند به تجارت غیراخلاقی خود ادامه دهند.»

نخست وزیر بریتانیا قرار است روز جمعه در نشست سران بریتانیا و فرانسه در پاریس از سال ۲۰۱۸ به این سو در نوع خود بی‌سابقه است شرکت کند.

گفتگو با امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه در باره عبور غیرقانونی مهاجران از کانال مانش و راه‌های جلوگیری از آن بی شک از اولویت‌های اصلی آقای سوناک در این سفر خواهد بود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن