سیستم فوتوکشت، پروژه جدید تولید انرژی خورشیدی

محققان ترکیبی از کشت محصولات کشاورزی به همراه یک نیروگاه خورشیدی را آزمایش کردند و به نتیجه درخشانی برای تولید محصول کشاورزی دست یافتند.

به گزارش «انرژی امروز» سیستم فوتوکشت بر پایه ترکیب تولید برق خورشیدی و کشت محصولات کشاورزی در یک نیروگاه بنا شده است. همراه بودن این دو باهم، یعنی سلول های خورشیدی و زمین کشاورزی روش جدید تولید برق است که در آن سلول های خورشیدی در سطحی بالاتر از زمین کشاورزی قرار می گیرند و با سایه انداختن بر روی این زمین‌ها، یک نوعی خرد اقلیمی (microclimate) ایجاد می شود.

نتیجه این نوع کشت و تولید برق این است که محصول کشاورزی حاصل تازگی خود را حفظ می کند، نیاز آبی این نوع کشت کمتر است و از سویی میزان تبخیر آب هم از سطح گیاه به حداقل می رسد.

از سویی همراهی این دو باهم به معنی افزایش میزان سطح قابل کشت و نیز امکان تولید برق برای کشاورز است.

برای مقایسه عملکرد سیستم فوتوکشت از نرخ ارزیابی زمین، LER، استفاده شده است.

Agrivoltaic-electricity-sell-out

LER واحد اندازه گیری است و اگر بالاتر از یک باشد نشان می دهد ترکیب صفحات خورشیدی با زمین کشت عملکرد بهتری نسبت به کار جدگانه این دو داشته است.

مثلا اگر LER برابر با 1.3 باشد به این معنی است که اگر قرار باشد همین محصولات در زمین های جداگانه کشت شود، به 30 درصد زمین بیشتری نیاز است.

همراه بودن کشت محصولات کشاورزی و تولید برق با صفحات خورشیدی این امکان را فراهم می سازد تا نسبت LER بالاتر از یک باشد و در نتیجه تولید کلی هم بهبود یابد.

Agrivoltaic-Water-scheme

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن