ناوگان کشتی‌های باری مصر به 150 فروند افزایش می‌یابد

مصر مانند دیگر کشورهای درحال توسعه به دنبال تقویت ناوگان دریایی و خدمات لجستیکی زنجیره تامین خود بعد از همه گیری ویروس کرونا است.

به گزارش «انرژی امروز» از سازمان بنادر و دریانوردی به نقل از مرین پرایم، مقامات مصری در حال برنامه ریزی برای طرح هایی به منظور توسعه ناوگان دریایی تجاری این کشور در راستای حمایت از عملیات زنجیره تامین در این کشور و منطقه هستند؛ با این اقدامات، مصر نیز به سایر کشورهای در حال توسعه می پیوندد که در دو سال گذشته به دلیل اختلالات در زنجیره تامین جهانی آسیب دیده اند و اکنون به دنبال توسعه عملیات کشتیرانی داخلی خود هستند.

کامل الوزیر؛ وزیر حمل و نقل مصر به خبرنگاران گفت: این کشور به دنبال افزایش بیش از سه برابری تعداد کشتی های باری تحت پرچم در عملیات کشتیرانی خود است، ناوگان تجاری این کشور در حال حاضر فقط ۱۱۸ کشتی دارد که شامل ۳۵ کشتی باری بزرگ است.

وزارت حمل و نقل مصر ارقامی را در وب سایت خود منتشر کرده که نشان می دهد که در سال ۲۰۲۱  ناوگان تجاری مصر در مجموع ۱۶۳ میلیون تن بار شامل ۷,۳ میلیون TEU کانتینر را جابجا کرده است. طبق گزارش خبرگزاری های مصر، در حال حاضر تنها پنج شرکت کشتیرانی در مصر مشغول به کار هستند که از این تعداد تنها دو شرکت مصری هستند.

این طرح به دنبال افزایش ناوگان باری به ۱۵۰ کشتی است. در همین راستا یک مطالعه امکان سنجی انجام خواهد شد و در عین حال جذب سرمایه گذاران بیشتر در بخش دریایی در دستورکار قرار خواهد گرفته، مصر همچنین به دنبال ایجاد روابط نزدیک تر با اداره کانال سوئز و همکاری بیشتر در لجستیک منطقه ای است.

سایر کشورهای در حال توسعه، طرح های مشابهی را برای گسترش یا نوسازی عملیات کشتیرانی داخلی خود ارائه کرده اند. ویتنام اخیراً طرح برنامه ای را منتشر کرده که خواهان سرمایه‌گذاری بیش از ۱,۵ میلیارد دلاری برای توسعه ناوگان مدرن کشتی‌های کانتینری با مجموع ۲۵ کشتی با ظرفیت بین ۱۸۰۰ تا ۵۵۰۰ TEU طی پنج سال آینده است. از این ناوگان برای فعالیت در مسیرهای کشتیرانی درون آسیایی استفاده خواهد شد که بعداً خاورمیانه را نیز در بر خواهد گرفت. در مرحله بعد، مقامات ویتنامی خواستار کشتی های بزرگتر برای ارائه خدمات لجستیکی  به آمریکای شمالی و اروپا هستند.

دولت تایلند نیز در سپتامبر ۲۰۲۱ اعلام کرد که در حال برنامه ریزی برای راه اندازی مجدد صنعت کشتیرانی داخلی خود است. تایلند به دنبال همکاری با یک شرکت خصوصی برای اجاره کشتی ها و شروع خدمات در نیمه اول سال ۲۰۲۲ در مسیرهای داخلی است. اولین سرویس این مسیر در خلیج تایلند و حمل و نقل کالا بین بانکوک و مراکز صنعتی در ساحل شرقی و جنوب شرقی این کشور خواهد بود. در دراز مدت ، تایلند نیز در حال تلاش برای توسعه فعالیت خود در مسیرهای بین المللی است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

فاطمه لطفی

• فوق لیسانس مهندسی محیط زیست • خبرنگار تخصصی انرژی • مترجم کتابهای عطش بزرگ، تصفیه پسابهای صنعتی، تصفیه آب، استفاده مجدد از آبهای صنعتی، فرایندها و عملیات واحد در تصفیه آب و ساز و کار توسعه پاک

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن