وخامت بحران انرژی در دومین میزبان بزرگ ماینرهای رمزارز

مصرف انرژی جهانی بیت کوین اکنون ۱۱۷ تراوات ساعت در سال است

در شرایطی که همه کشورهای جهان با فرا رسیدن فصل سرمای زمستان با کمبود انرژی دست و پنجه نرم می کنند، این بحران در قزاقستان به دلیل فعالیت استخراج کنندگان رمزارز وخامت بیشتری پیدا کرده است.

به گزارش «انرژی امروز» از خبرگزاری ایسنا، تقاضا برای نیرو از اروپا گرفته تا آسیا، بالاست و در مقابل میزان عرضه اندکی وجود دارد. بسیاری از کشورها در اتحادیه اروپا تمهیدات اضطراری را برای کمک به اقشار آسیب پذیر برای پرداخت صورتحسابهای انرژی بالای زمستان در نظر گرفته اند. چین به سمت زغال سنگ برگشته و هند در معرض تهدید اتمام موجودی زغال سنگ قرار دارد. زنجیره تامین در سراسر جهان مختل شده و تورم در سراسر جهان رو به رشد است. در قزاقستان دولت قیمتهای انرژی را به صورت مصنوعی پایین نگه داشته است اما این امر چالش جدید و پیش بینی نشده ای را به همراه داشته است: رشد استخراج رمزارز بحران انرژی در این کشور را پیچیده تر کرده است.

استخراج رمزارزهایی مانند بیت کوین نیازمند میزان عظیمی انرژی است. این فرآیند شامل محاسبات پیچیده ای است که به مصرف نیروی رایانشی عظیمی نیاز دارد. برای مطمئن نگه داشتن رمزارزها و ثابت نگه داشتن نرخ تولید، حل معادلات برای افرادی که تلاش دارند رمزارز استخراج کنند، دشوارتر شده است. این به معنای آن است که استخراج یک بیت کوین به نیروی رایانشی بیشتری نسبت به پنج سال پیش نیاز دارد. در نتیجه مصرف انرژی استخراج بیت کوین به سرعت افزایش پیدا کرده و هزینه انرژی استخراج آن را بالا برده است.

مصرف انرژی جهانی بیت کوین اکنون ۱۱۷ تراوات ساعت در سال است که بسیار بیشتر از مصرف هلند و تنها اندکی کمتر از مصرف آرژانتین با بیش از ۴۵ میلیون نفر جمعیت است. رمزارزها اکنون برای تاثیر اکولوژیکی و تهدیدی که برای اهداف خنثی سازی تغییرات اقلیمی پیدا کرده اند، زیر ذره بین رفته اند. اکنون بعضی از دولتها به دلیل تهدیداتی که رمزارزها برای اقلیم و ارزهای رسمی و اقتصاد جهانی دارند، به مقابله با آنها برخاسته اند. حتی چین که زمانی نامش با بخش استخراج بیت کوین در ابعاد گسترده مترادف شده بود، معاملات و استخراج بیت کوین را در سپتامبر ممنوع کرد.

بدنبال این تحولات، استخراج کنندگان رمزارز چینی به کشور همسایه قزاقستان سرازیر شده اند که انرژی ارزانی داشته و سازمانهای دولتی برای ریشه کنی فعالیتهای استخراج غیرمجاز امکانات کافی ندارند. قزاقستان یک شبه دومین میزبان بزرگ بخش استخراج رمزارز پس از آمریکا شد. اکنون هر دو بخش فعالیتهای استخراج رمزارز قانونی و غیرمجاز رمقی برای شبکه برق قزاقستان در اوج بحران انرژی جهانی نگذاشته اند.

مدافعان رمزارز و به خصوص بیت کوین در گذشته مدعی شده اند فعالیتهای استخراج عمدتا با استفاده از تجدیدپذیرها انجام می شود و تاثیر آنها در آلایندگی بیش از حد اغراق شده است. چنین ادعایی جای تردید دارد. در قزاقستان هیچ ادعایی مبنی بر این که استخراج رمزارز با استفاده از انرژی پاک انجام می شود، وجود ندارد. این کشور برای تولید نیرو تقریبا به تمامی به زغال سنگ وابسته است و توسعه اخیر استخراج رمزارز تحقق اهداف جوی را برای قزاقستان تقریبا غیرممکن می سازد. اریک لیونی، اقتصاددان منطقه ای در بانک اروپایی بازسازی و توسعه در این باره گفت: آنچه که در قزاقستان داریم، وابستگی شدید به زغال سنگ با قیمتهای پایین است. این وضعیت مشکلات بسیار بزرگی را برای عمل به تعهداتی که قزاقستان در خصوص سبزتر کردن اقتصادش داشته است، به وجود می آورد.

احتمال مقابله قزاقستان با فعالیتهای استخراج رمزارز قریب الوقوع است. اگرچه بسیاری از این فعالیتهای غیرمجاز در زیرزمینها یا انبارهای متروکه پنهان شده اند اما کارشناسان می گویند می توان با استفاده از ماهواره های مجهز به فناوریهای حسگر حرارتی مکان آنها را شناسایی کرد. معاون وزیر نیروی قزاقستان اوایل ماه جاری اظهار کرده بود تصور می کنم دستورالعمل مربوط به محدود کردن نیرو برای استخراج کنندگان رمزارز پیش از پایان امسال صادر شود زیرا این مسئله را نمی توان دیگر به تاخیر انداخت.

بر اساس گزارش اویل پرایس، این که قزاقستان موفق خواهد شد با استخراج رمزارز مقابله کند یا خیر احتمالا تاثیر طولانی روی بازار رمزارز نخواهد گذاشت. ماینرها به راحتی به محل دیگری خواهند رفت. با توجه به این که فعالیت این بخش غیرمتمرکز است، تلاش برای ساماندهی آلایندگی یا مالیات استفاده از انرژی بی فایده است. مقابله با این مشکل نیازمند حل مشکل خلاقانه و تلاش جهانی است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن