کاهش قیمت نفت با نگرانی از رکود جهانی
قیمت نفت در معاملات روز پنجشنبه تحت تاثیر نگرانی ها نسبت به بروز رکود جهانی و کاهش تقاضا برای سوخت، کاهش پیدا کرد.
به گزارش رویترز، بهای معاملات نفت برنت با ۷۴ سنت معادل ۰.۹ درصد کاهش، به ۸۴ دلار و ۲۵ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۷۳ سنت معادل ۰.۳ درصد کاهش یافت و به ۷۹ دلار و ۸۸ سنت در هر بشکه رسید.
نفت برنت و شاخص نفت آمریکا پس از اینکه اوپک و متحدانش شامل روسیه، کاهش جدید تولید را اعلام کردند، از ابتدای هفته جاری تاکنون بیش از ۵.۵ درصد رشد کرده و به سوی سومین رشد هفتگی متوالی پیش می روند. تحلیلگران گروه «ای ان زد ریسرچ» در یادداشتی نوشتند: روند افزایشی قیمت نفت پس از این که با موانع ناشی از از داده های اقتصادی ضعیف رو به رو شد، متوقف شد. این داده ها، عوامل بنیادین مثبت را تحتالشعاع قرار دادند.
جدیدترین آمار اقتصادی نشان داد بخش خدمات آمریکا دربی ضعیف شدن تقاضا، در مارس بیش از آنچه انتظار می رفت کند شده است. در حالی که شاخص قیمت هایی که توسط کسب و کارهای بخش خدمات پرداخت می شود، به پایین ترین حد در حدود سه سال گذشته سقوط کرد و موضع بانک مرکزی آمریکا در مبارزه با تورم را تقویت کرد.
بانک مرکزی نیوزیلند روز چهارشنبه نرخ بهره را بیش از آنچه پیشبینی شده بود، افزایش داد و هند احتمالا کشور بعدی خواهد بود که نرخ بهره پایه خود را افزایش می دهد.
آمار فرصتهای شغلی جدید آمریکا در فوریه، به پایین ترین حد در دو سال گذشته رسید و نشان داد بازار کار رو به ضعیف شدن است.
این آمار اقتصادی، فضای بازار را منفی کرد و نگرانی ها نسبت به احتمال بروز رکود را برانگیخت و باعث شد سرمایهگذاران، استراتژی های ریسک گریز را دنبال کنند.
شاخص دلار آمریکا روز پنجشنبه از پایین ترین رکورد دو ماه اخیر بهبود یافت و صعود کرد. دلار قوی تر با گران کردن نفت برای دارندگان ارزهای دیگر، تقاضا برای نفت را کمتر می کند.
بادن مور و آدام اسکلتون، تحلیلگران بانک ملی استرالیا در یادداشتی نوشتند: تیره شدن دورنمای اقتصادی آمریکا، بر روند افزایشی قیمت نفت آمریکا تاثیر گذاشته است. با این حال، انتظار داریم قیمت نفت تا پایان سه ماهه جاری افزایش بیشتری پیدا کند.
عاملی که حامی بازار نفت بود اقدام عربستان سعودی در افزایش قیمت فروش گریدهای نفتی صادراتی خود به خریداران آسیایی برای سومین ماه متوالی بود. این اقدام از افزایش تقاضا در این منطقه حکایت دارد.
در این بین آمار رسمی نشان داد ذخایر نفت آمریکا هفته گذشته ۳.۷ میلیون بشکه کاهش پیدا کرده که حدود ۱.۵ میلیون بشکه بیش از میزان پیشبینی شده بود.
ذخایر بنزین آمریکا به میزان ۴.۱ میلیون بشکه و ذخایر سوختهای دیگر به میزان ۳.۶ میلیون بشکه کاهش پیدا کرد که بیش از کاهش پیشبینی شده بود.