کرونا هوای چین را پاک تر کرد
قرنطینه ها موثر بودند اما نه چندان
به دلیل قرنطینه های مربوط به شیوع کرونا ویروس در چین، آلودگی هوا در شهرهای این کشور تا 10.8 درصد کاهش یافته است.
به گزارش «انرژی امروز» از رویترز، از ژانویه تا جولای متوسط غلظت آلاینده های موثر بر عملکرد ریه ها، PM2.5، تا 10.8 درصد کاهش یافته است. داده های منتشر شده کاهش فعالیت های صنعتی به دلیل شیوع کرونا را عامل این کاهش آلودگی هوا نشان می دهد اما هنوز هم سطح این آلاینده ها نسبت به توصیه های سازمان جهانی بهداشت بالاست.
وزارت اکولوژی و انرژی بر اساس داده های ایستگاه های ارزیابی وضعیت هوا در 300 شهر چین می گوید در هفت ماه گذشته سطح آلاینده های PM 2.5 شهرهای این کشور به 33 میکروگرم بر متر مکعب رسیده است.
استاندارد ملی چین 35 میکروگرم است اما سطح توصیه شده سازمان جهانی بهداشت WHO بیشتر از 10 نیست.
PM2.5 حاصل احتراق سوخت های فسیلی و دیگر فرایندهای صنعتی است و مشکلات بسیار زیادی از جمله مشکلات تنفسی و سرطان را به همراه دارد.
وزارت محیط زیست می گوید بعد از آن که دولت برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، قرنطینه های سفت و سختی به اجرا درآورد که به کاهش فعالیت صنعتی و کاهش ترافیک شهرها منجر شد، بهبود کفیت هوا در چین در ماه های فوریه و مارس غیر قابل مقایسه شده است.
در این میان گروه های محیط زیستی هشدار می دهند که احتمالا چین با این آمارها، چشم خود را بر روی صنایع آلاینده محیط زیست ببندد و بر فعالیت های انرژی بر تکیه کند تا بتواند اثرات منفی شیوع کرونا بر اقتصاد خود را در نیمه دوم سال کاهش دهد.
در ماه جولای در بخش هایی از این کشور سطح PM2.5 تا 5 درصد کاهش یافت. در پکن، پایتخت چین، متوسط PM2.5 تا 10.8 درصد افزایش و به 41 میکروگرم رسید. مناطق پکن، تیانجین، هبی که مستعد افزایش دوده هستند شاهد افزایش 5.9 درصدی این آلاینده و رسیدن آن به 36 میکروگرم بوده اند.