آخرین وضعیت ساخت دومین خط لوله انتقال اتیلن ایران

مدیر طرح‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی ازآخرین وضعیت ساخت دومین خط لوله انتقال اتیلن ایران (خط دنا) از خرید کمپرسور و لوله‌های این خط انتقال اتیلن خبر داد.

علی محمد بساق زاده درباره آخرین وضعیت ساخت خط لوله انتقال اتیلن شاخه دنا، گفت: هر پروژه حداقل به 60 درصد از پیشرفت فیزیکی برسد مجوز ساخت خط لوله انتقال خوران آن صادر خواهد شد تا اطمینان حاصل کنیم که سرمایه گذاران و سهامداران نسبت به تکمیل طرح های پتروشیمی پای کار هستند.

مدیر طرح‌های شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه با توجه به اینکه خوراک اتان مورد نیاز پتروشیمی گچساران از سوی پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس تامین می‌شود، تصریح کرد: بر این اساس تاکنون مناقصه ساخت خط لوله انتقال اتان بین پالایشگاه بیدبلند و پتروشیمی گچساران در قالب قطعه سیامکان-گناوه-گچساران برگزار شده است.

این عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه در کنار ساخت خط لوله انتقال اتان و اتیلن، راه‌اندازی دو ایستگاه تقویت فشار هم در مسیر خط لوله اتیلن دنا در دستور کار قرار دارد، بیان کرد: این دو ایستگاه تقویت فشار هم یکی در محدوده گناوه و دیگری در گچساران احداث خواهند شد.

این مقام مسیول با یادآوری اینکه تاکنون کمپرسورهای این خط لوله از شرکت زیمنس آلمان خریداری شده است، افزود: در مجموع برای ساخت این خط لوله انتقال اتان و اتیلن یک برنامه زمان‌بندی یک تا 1.5 ساله در نظر گرفته شده که همزمان با راه اندازی پتروشیمی گچساران، خط لوله انتقال خوراک آن هم آماده بهره برداری خواهد شد.

بساق زاده پیشتر با بیان اینکه تاکنون زمین‌ عبور خط لوله از لحاظ مالکان مشخص شده، محدوده چاه‌های نفت در مسیر تعیین شد و شرح کار نهایی شده و در مرحله اول شناخت پیمانکاران انجام گرفته است، گفته بود: قبلا لوله‌های 16 اینچی خریداری شده و فقط پیمانکار نصب و کمبودهای احتمالی قطعات باید انجام شود.

گفتنی است، در مسیر شاخه دنا خط لوله اتیلن غرب ساخت پنج مجتمع پتروشیمی شامل گچساران، کازرون، ممسنی، دهدشت و بروجن پیش بینی شده که در صورت ساخت این پنج مجتمع در مجموع حدود 2.2 میلیون تن به ظرفیت تولید اتیلن، انواع پلی اتیلن سبک و سنگین خطی ایران افزوده خواهد شد.

پیش بینی می‌شود با بهره برداری از پالایشگاه گاز بیدبلند خلیج فارس خوراک طرح‌های در دست اجرای خط لوله اتیلن غرب شاخه دنا شامل مجتمع پتروشیمی گچساران و سپس طرح‌های تولید پلی اتیلن سبک و سنگین خطی کازرون، پلی‌اتیلن سنگین ممسنی، پلی اتیلن سنگین دهدشت و پلی اتیلن سنگین بروجن تامین شود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن