زنگ خطر ناتوانی رهبران جهان در برابر تغییرات اقلیم

دبیر کل سازمان ملل گفته است که اگر جهان تا سال ۲۰۲۰ مسیر کنونی اش را اصلاح نکند، با خطر تغییرات افسارگسیخته جوی روبرو خواهد شد.

 آنتونیو گوترش گفت که ناتوانی رهبران جهان در مورد `مساله تعیین کننده` زمان ما از نظر او یک زنگ خطر است.

او گفت خواهان گرد هم آمدن رهبران جهان در ماه سپتامبر سال آینده در کنفرانسی ویژه در نیویورک برای بحث در این باره است.

این درخواست در خلال نگرانی های فزاینده در مورد روند آهسته مذاکرات سازمان ملل مطرح می شود.

 گوترش تصویری تیره از تاثیر تغییرات آب و هوایی از جمله آنچه امسال در سراسر جهان احساس شد – شامل موج های گرما، آتش سوزی های طبیعی، توفان ها و سیل ها مخرب – ارائه کرد.

او گفت تپه های مرجانی درحال نابودی و اقیانوس ها در حال اسیدی تر شدن هستند و مناقشه ها بر سر منابع درحال افول رو به افزایش است.

دانشمندان می گویند میزان تراکم دی اکسید کربن در اتمسفر زمین هم اکنون در بالاترین حد طی ۳ میلیون سال اخیر است.

 گوترش گفت علیرغم توافق سال ۲۰۱۵ پاریس برای مقابله با تغییرات آب و هوایی، دنیا هنوز در مسیر رسیدن به اهداف متواضعانه این توافق نیست.

اما او گفت علیرغم این وضعیت هنوز می توان به طور موثر با این مشکل مبارزه کرد. او گفت `بی معنی` است اگر ادعا شود که هزینه مالی این کار خیلی زیاد است.

او گفت جهان ابزارها و توانایی لازم را دارد. انرژی های تجدیدپذیر از نظر هزینه قادرند با زغال و نفت رقابت کنند. تا سال ۲۰۳۰ انرژی بادی و خورشیدی می تواند بیش از یک سوم نیازهای اروپا را تامین کند.

اما به گفته دبیر کل سازمان ملل نبود رهبری سیاسی مانع بزرگی در این مسیر است.

او خواستار دیدار رهبران جهان در یک اجلاس ویژه در نیویورک در سپتامبر سال آینده شد و استدلال کرد که این کار فشار لازم را برای تکان دادن جهان در لحظه ای حیاتی تامین خواهد کرد.

چنین نشستی درست قبل از آن انجام خواهد شد که قرار است طرف های توافق پاریس تعهدات خود برای کاهش گازهای کربنی را مرور و بر تعهد خود بیافزایند.

در حال حاضر پیشروی در این مسیر متوقف شده است. مذاکره کنندگان سازمان ملل هفته پیش در بانکوک دیدار کردند تا برای پیش بردن این فرآیند تلاش کنند. اما جدل میان کشورهای غنی و فقیر بر سر منابع لازم باعث تنش و کمرنگ شدن انتظارات شده است.

هیات های نمایندگی قرار است بار دیگر در ماه دسامبر در لهستان دیدار کنند تا شاید بتوانند مقررات توافق پاریس را نهایی کنند هرچند شانس آن خیلی زیاد نیست.

بسیاری از ناظران معتقدند که تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای خارج شدن از توافق پاریس و سوظن کلی او به روند تغییرات اقلمی و همکاری بین المللی فضای گفت وگوهای سازمان ملل را تیره کرده است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن