بیشتر اقلام مورد نیاز برای تولید یک لامپ وارداتی است

پدرام مهدیان، عضو سندیکای صنعت برق و مدیرعامل شرکت لنا، با اعلام این خبر که صنعت الکترونیک در کشور ما اصلا پا نگرفته است و بیشتر اقلام مورد نیاز برای تولیدیک لامپ وارداتی است، گفت: بواسطه حمایت های وزارت نیرو که در فاصله سال‌های 80 تا 88، لامپ کم مصرف بصورت یارانه‌ای داده شد؛ از این لامپ‌ها استقبال خوبی صورت گرفت و ایران یکی از کشورهای پیشرو در این زمینه است.

مهدیان، در حاشیه بازدید از کارخانه لامپ‌سازی اعلام کرد «در حال حاضر حجم تولید این کارخانه 3.5 میلیون انواع لامپ کم مصرف از 5 وات تا 150 وات است و لامپ های LED نیز از 5 تا 150 وات در لیست تولیدات ما قرار دارند».

به گفته مهدیان «بواسطه رونق استفاده از لامپ‌های کم مصرف در کشور 1.5 میلیارد بشکه نفت در مصرف انرژی صرفه‌جویی شده که 15 درصد مصرف کل کشور است و البته فواید زیست محیطی نیز بدنبال داشته است. زیرا نفت کمتری سوزانده شده و دی اکسید کربن کمتری در اتمسفر انتشار یافته بنابراین منابع کشور نیز به هدر نرفته است».

وی با اشاره به شائبه‌های سرطان‌زا بودن لامپ‌های کم مصرف توضیح داد: طی چند سال گذشته برخی می‌خواستند لامپ‌هایLED  را که به قیمت بالاتری به فروش رسانده و مردم را راضی به خرید این نوع لامپ‌ها کنند. لذا بحث سرطان‌زا بودن کم مصرف‌ها را مطرح کردند در حالی که لامپ های کم مصرف همان مهتابی‌هایی هستند که 70 سال در کل دنیا از جمله اروپا و امریکا در حال مصرف هستند.

به گفته مهدیان «قبلا جیوه از طریق دودکش نیروگاه‌ها به‌واسطه سوخت‌های فسیلی وارد اتمسفر می‌شد به‌طوری‌که به ازای هر لامپ رشته‌ای 100 وات معادل عمر یک لامپ کم مصرف 10 میلی‌گرم جیوه از طریق نیروگاه‌ها وارد هوا می‌شد و از طریق باران به زمین می‌بارید و وارد چرخه غذایی و آب دریاها و رودها می‌‌شد. با ظهور لامپ‌های کم مصرف که مصرف برق را یک پنجم کرد، میزان انتشار دوده از طریق نیروگاه‌ها به یک پنجم کاهش یافت یعنی 10 میلی‌گرم تبدیل به دو میلی گرم شد».

مهدیان با انتقاد از اجباری نبودن استاندارد عملکردی و همچنین واردات محصولات بی‌کیفیت از چین و پاکستان اعلام کرد: در لامپ LED استاندارد عملکردی اجباری نشده، مثلا ممکن است لامپ 20 وات به جای 50 وات فروخته شود. البته این قضیه در مورد لامپ‌های کم مصرف حل شده است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن