گاز سوزی در مناطق نفتخیز جنوب ۱۵ میلیون فوت مکعب است

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‎خیز جنوب با بیان اینکه میزان گاز سوزی ها هم اکنون حدود ۱۵ میلیون فوت مکعب است گفت: عملیات حفاری چاه های نفت و گاز در مناطق شهری و پیرامون روستاها و مناطق حفاظت شده واقع در گستره عملیاتی این شرکت، به روش مدیریت پسماند و توسط متخصصان بومی انجام می شود.

به گزارش «انرژی امروز» از روابط عمومی شرکت ملی مناطق نفت‎خیز جنوب، احمد محمدی روز گذشته (دوشنبه، ۳۱ تیرماه) در آیین بهره برداری از طرح مدیریت پسماند حفاری به روش بیولوژیک(کمپوستینگ) اظهار کرد: از ۱۰ سال پیش ۷ دستگاه حفاری متعلق به شرکت ملی حفاری ایران با همکاری شرکت ملی مناطق نفت‎خیز جنوب به سیستم مدیریت پسماند (Zero Discharge) مجهز شدند که در مناطقی که از لحاظ محیط زیست اولویت ویژه ای دارند بکارگیری می شوند.

 وی افزود: با بکارگیری این ۷ دستگاه حفاری در مناطق نفت خیز جنوب بیش از ۱۰۰ حلقه چاه بدون ایجاد آلایندگی در مناطق شهری و حفاظت شده حفاری شده است.

 کاهش ۵۰ درصدی هزینه های مدیریت پسماند

محمدی به طرح مدیریت پسماند حفاری به روش بیولوژیک (کمپوستینگ) اشاره کرد و گفت: این طرح که برای نخستین بار در کشور به دست متخصصان بومی اجرا شده است، علاوه بر حذف آلاینده های حفاری و تسریع در پاکسازی خاک های آلوده، در مقایسه با مدیریت پسماند حفاری به روش (Zero Discharge) ۵۰ درصد ارزان تر است.

 وی افزود: از ویژگی های این طرح این است که فناوری آن بومی است و برای پاکسازی پسماندهای حفاری، از باگاس نیشکر که صنعت بومی در استان خوزستان است استفاده می شود.

 مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت‎خیز جنوب با بیان اینکه این روش به صورت آزمایشی اجرا شده است اظهار امیدواری کرد در آینده نزدیک بتوانیم از آن در عملیات حفاری در سایر مناطق حساس به لحاظ زیست محیطی استفاده کنیم.

 جمع آوری گازهای مشعل اولویت وزارت نفت است

محمدی به دیگر طرح های این شرکت در زمینه حفاظت از محیط زیست اشاره کرد و گفت: طرح جمع آوری گازهای مشعل اولویت وزارت نفت است و در این راستا شرکت ملی مناطق نفت‎خیز جنوب چند قرارداد به امضا رسانده و کارهای اجرایی آن نیز آغاز شده است.

 وی با بیان اینکه در کارخانه های بهره برداری، گاز و نفت جدا و به مبادی مصرف ارسال می شوند، گفت: همواره نفت استخراج شده از چاه ها دارای گاز همراه است و به عنوان نمونه در شرکت بهره برداری نفت و گاز کارون که ظرفیت تولید نفت آن یک میلیون بشکه در روز است، میزان گاز همراه به ۵۰۰ میلیون فوت مکعب در روز می رسد.

محمدی تصریح کرد: با این حجم تولید گاز همراه در شرکت نفت و گاز کارون، شرکت ملی مناطق نفت‎خیز جنوب برای کاهش گازسوزی ها هزینه کرده و میزان گاز سوزی ها هم اکنون حدود ۱۵ میلیون فوت مکعب است که برای جمع آوری آنها نیز با شرکت های داخلی قرارداد امضا شده است.

وی اظهار امیدواری کرد با اجرای قراردادهای جمع آوری گازهای همراه نفت، ضمن حفظ محیط زیست، زنجیره ارزش کامل و  از هدر رفت سرمایه های ملی جلوگیری شود.

محمدی افزود: صنعت نفت از همان ابتدای پیدایش تا کنون به محیط پیرامون خود و رضایتمندی حداکثری ذینفعان و حفاظت از محیط زیست توجه داشته و نخستین دستورالعمل های مستند متعلق به این صنعت است.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب تاکید کرد: هم اکنون نیز تمام کارشناسان این شرکت دغدغه محیط زیست داشته و به اجرای الزام‎های آن اهتمام جدی دارند.

محمدی گفت: در گذشته پس از عملیات تعمیر چاه ها مقداری نفت در گودال ها سوخته می شد اما در سال های اخیر با بکارگیری دستگاه های فرآورش سیار نفت (Mos و Mot) در پهنه مناطق نفت‎خیز جنوب به جز در موارد بسیار استثنائی نفتی در گودال‎ها سوزانده نمی شود.

 اهتمام مناطق نفت‎خیز جنوب به حوزه مسئولیت های اجتماعی

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در خصوص فعالیت های این شرکت در حوزه مسئولیت های اجتماعی گفت: با وجود اینکه ماموریت اصلی این شرکت تولید نفت و گاز است اما فعالیت های زیادی در حوزه مسئولیت های اجتماعی انجام داده ایم که بسیاری از آنها بازگو نمی‎شود.

وی افزود: این شرکت حق آلایندگی را تا پایان سال ۱۳۹۷ به شهرداری اهواز پرداخت کرده است و علیرغم اینکه در مناطق مسکونی و شرکتی خود در شهر اهواز هیچ گونه خدماتی از شهرداری دریافت نمی کنیم اما عوارض شهرداری را نیز پرداخت می کنیم.

محمدی گفت: در طرح توسعه ۲۸ مخزن نیزمهمترین الزام های آن عمل به مسئولیت های اجتماعی، استفاده از توان ساخت داخل و حفظ محیط زیست است که انتظار داریم با همکاری دستگاه های اجرایی استان به نحو مطلوب اجرا شود.

وی در ادامه با بیان اینکه صنعت نفت در شکل گیری بسیاری از نظام های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی نقش داشته است گفت: هیچ صنعتی به اندازه نفت در کشور نقش آفرینی نداشته است.

محمدی با اشاره به اینکه نفت یک صنعت بین المللی است، گفت: این صنعت پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی در کشور بومی شده و به دست نیروهای داخلی اداره می شود.

در این مراسم محمد جواد اشرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان با تشکر از اقدام شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب در اجرای طرح مدیریت پسماند حفاری به روش بیولوژیک، گفت: این اقدام را به فال نیک می گیریم و با اراده ای که در سخت‎کوشان صنعت نفت سراغ داریم انتظار داریم این گونه فعالیت ها استمرار یابد.

 وی افزود: نهادینه سازی و رعایت اصول توسعه پایدار و استانداردها، الزامات و مقررات زیست محیطی بسیاری از مشکلات ناشی از آلاینده‎ها را بر طرف می کند.

در ادامه این مراسم، پویان رحمتی، مدیرعامل شرکت مجری طرح نیز گزارشی از روند اجرا و دستاوردهای آن ارائه داد و از اعتماد شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب برای اجرای این طرح تشکر کرد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن