بررسی عملکرد غول های فناوری در آمریکا؛ آمازون و واشنگتن پست متهم اصلی

وزارت دادگستری ایالات متحده مصمم است، در باره رقابت غول‌های اینترنتی با دیگران و سود و زیان آنها به مشتریان تحقیقات گسترده‌ای انجام دهد. این اقدام شبکه‌های اجتماعی، موتورهای جستجوگر و فروشندگان اینترنتی را در بر می‌گیرد.

وزارت دادگستری آمریکا روز سه شنبه، دوم مرداد (۲۳ ژوئیه) اعلام کرد که فعالیت‌های ضد انحصاری شرکت‌های کلان فناوری و اینترنتی برای تصاحب بازار و سود و زیان آنها به مصرف کنندگان را بررسی می‌کند.

این وزارتخانه از هیچ شرکتی نام نبرده اما تاکید کرده است که چگونگی رشد ماشین‌های جستجوگر، پلاتفرم‌های اینترنتی و قدرت انحصاری آنها، فعالیت‌هایشان برای راندن شرکت‌های کوچک‌تر از صحنه رقابت، جلوگیری از نوآوری‌های رقیبان و میزان آسیبشان به مصرف‌کنندگان مورد تحقیق قرار می‌گیرد.

کارشناسان معقتدند که هدف این اقدام دولت آمریکا به‌ویژه شرکت‌های گوگل، فیسبوک، اپل و آمازون است.

در خرداد ماه سال جاری (۱۳۹۸) نیز کنگره آمریکا تحقیقاتی را در مورد شرکت‌های کلان مانند اپل، گوگل و آمازون آغاز کرد که گفته شد، برای مقابله با انحصارگرایی آنها و راندن رقیبان کوچک‌تر از صحنه صورت می‌گیرد.

به نفع ترامپ؟

بررسی چگونگی فعالیت شرکت‌های کلان اینترنتی می‌تواند از نظر سیاسی به نفع رئیس جمهور ایالات متحده باشد، زیرا او بارها غول‌های اینترنتی را متهم کرده است که علیه محافظه‌کاران «تبعیض قائل می‌شوند».

دونالد ترامپ به ویژه از جف بزوس، صاحب آمازون و روزنامه «واشنگتن پست»، ناراضی است زیرا بزوس و «واشنگتن پست» از منتقدان سرسخت رئیس جمهور به‌شمار می‌روند.

از مدت‌ها پیش موجی از انتقادها به دلیل بازگذاشتن دست این شرکت‌ها در بازار متوجه دولت ایالات متحده بوده است. منتقدان به اتحادیه اروپا اشاره می‌کنند که پیش از آمریکا تحقیق در باره عملکرد غول‌های اینترنتی را آغاز کرد و تاکنون جریمه چند میلیاردی گوگل را در پی داشته است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن