بلدیم چگونه بازار نفت‌مان را پس بگیریم

وزیر نفت با بیان اینکه تحریم‌ها برداشته شود، ما و همکارانمان می‌دانیم چگونه دوباره بازار نفت را به‌دست بیاوریم و از پس قلدربازی‌ها که برخی تولیدکنندگان علیه ما دارند، بر آییم، گفت: باید تلاش کنیم تحریم را عزتمندانه برداریم.

بیژن زنگنه صبح امروز (دوشنبه، ۲۵ آذرماه) در حاشیه نخستین رویداد نوآوری وزارت نفت با عنوان «پترولیوم تیکاف» در محل پژوهشگاه صنعت نفت در جمع خبرنگاران گفت: طرح‌ فراگیر پالایشی سیراف در حال اجراست و طبق تفاهم‌های انجام‌شده، منابع مالی آن از طریق بانک مرکزی تامین خواهد شد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره سیاست‌های وزارت نفت در پالایشگاه‌سازی گفت: اگر کسی مخالف پالایشگاه‌سازی است، چگونه تولید روزانه بنزین کشور را از ۵۲ میلیون لیتر به روزانه ۱۱۰ میلیون لیتر می‌رساند، پس اگر موافق پالایشگاه‌سازی بودم چه می‌کردم؟

وزیر نفت با اشاره به اینکه چه کسی در تاریخ صنعت نفت توانسته‌ است افزایش ۲.۲ برابری در حوزه تولید سوخت را محقق کند، گفت: عده‌ای علاقه دارند چیزهایی را بگویند، ما هم توضیح می‌دهیم، برخی اوقات شنیده می‌شود، اما برخی اوقات هم آن قدر سر و صدا زیاد است که شنیده نمی‌شود.

زنگنه با تاکید بر اینکه واقعیت این است که اقدام‌های وزارت نفت در پالایشگاه‌سازی بسیار مهم و بزرگ است، افزود: نمونه آن توسعه پالایشگاه تبریز، اصفهان و بندرعباس، آبادان و ستاره خلیج‌فارس است، اما باز هم تاکید می‌کنم که مشکل سوخت کشور را نباید در پالایشگاه‌ها جست‌جو کرد، بلکه مشکل سوخت کشور را باید در فناوری خودروها جست‌وجو کرد.

وی با اشاره به صحبت‌های روز گذشته خود درباره ملی شدن سوخت گاز طبیعی فشرده (سی‌ان‌جی) گفت: باید از سوخت سی‌ان‌جی به عنوان یک سوخت ملی حمایت کرد، اما آن هم سبب نمی‌شود بازده حرارتی و مقدار مصرف ما پایین بیاید، اما سوخت ۵۰ سنتی بنزین به سوخت گاز ۲۰ سنتی تبدیل می‌شود که همین موضوع برای اقتصاد ملی ما مهم و تاثیرگذار است.

تحریم‌ نفت ایران با هدف بازاریابی برای نفت شیل آمریکا

وزیر نفت در پاسخ به پرسشی درباره سیاست‌های آمریکا برای اعمال نفوذ در بازار جهانی نفت گفت: من هیچ شکی ندارم که یکی از دلایل آمریکا برای تحریم ایران و ونزوئلا، فراهم کردن بازار برای نفت شیل خودش، آن هم با قیمت‌هایی است که سرمایه‌گذاری را توجیه کند.

زنگنه افزود: آمریکا در دو سال پیاپی ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹، هر سال ۱.۵ میلیون بشکه به تولید خود اضافه کرد که با قیمت‌های بالای ۶۰ دلار فروخت و بدون زحمت هم توانست با خارج کردن ایران و ونزوئلا، بازار را در اختیار داشته باشد، بنابراین این موضوع تنها سیاسی نبود، بلکه قضیه اقتصادی هم بود که پوششی سیاسی به خود گرفت و با زور و گردن‌کلفتی آن را اعمال کردند.

کار بزرگی در بخش پایین‌دست نفت انجام شده است

وزیر نفت به این پرسش که «به نظر می‌رسد ایران سهم خود را در بازار نفت از دست داده است و بازگشت به بازار در گرو این است که تنوع‌بخشی کنیم، اما فناوری لازم را در اختیار نداریم چه تدبیری برای این موضوع اندیشیده شده است؟» پاسخ داد: یک بحث تولید محصولات پایین‌دستی است. این موضوع همیشه در دستور ما بوده و  در آن موفق هم بودیم، گرچه در ایران بعضی وقت‌ها هر کاری انجام دهیم می‌گویند کم است، اما کار بزرگی در پتروشیمی و پالایش انجام شده است.

زنگنه افزود: سال گذشته ۵.۸ میلیارد دلار خوراک به شرکت‌های پایین‌دستی پتروشیمی فروخته شده است. کدام صنعتی در کشور داریم که ۵.۸ میلیارد دلار خوراک به بخش پایین‌دستی فروخته باشد؟! همچنین پالایشگاه‌ها ۵.۵ میلیارد دلار به صنایع پایین‌دستی خوراک فروختند.

وی با تاکید بر اینکه زنجیره بالادستی و پایین‌دستی صنعت نفت در کشور بسیار فعال است، درباره بازپس‌گیری سهم ایران در بازار نفت تصریح کرد: تحریم‌ها برداشته شود ما و همکارانمان بلدیم چگونه دوباره بازار نفت را به‌دست بیاوریم، ما بلدیم چگونه از پس قلدربازی‌های که برخی تولیدکنندگان علیه ما می‌کنند، بر آییم. ملت ایران می‌تواند، هیچ نگران نباشید.

وزیر نفت گفت: باید تلاش کنیم تحریم را عزتمندانه برداریم، می‌دانیم بازار را چگونه پس بگیریم.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن