تحریم نورد استریم ۲ به نفع اروپاست!
سفیر آمریکا در برلین گفته است تحریم خط لوله گازی نورد استریم ۲ به نفع اروپاست، زیرا این پروژه به وابستگی کامل اروپا به گاز روسیه میانجامد و روسیه میتواند از آن به عنوان اهرم فشار علیه اروپا استفاده کند.
ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در آلمان به انتقادها از تحریم آمریکا علیه خط لوله گاز نورد استریم ۲ پاسخ داد. گرنل در مصاحبه با روزنامه بیلد آم زونتاگ روز یکشنبه اول دی (۲۲دسامبر) گفت ۱۵ کشور اروپایی، کمیسیون و پارلمان اروپا درباره پروژه نورد استریم ۲ نگرانیهایی داشتهاند. بنابراین تحریم آمریکا علیه این خط لوله گازی به نفع اروپا بوده است و بسیاری از دیپلماتهای اروپایی از دولت آمریکا به خاطر این اقدام تشکر کردهاند.
دولت آلمان اما تحریم نورد استریم ۲ را دخالت در امور داخلی آلمان و اروپا میداند و آن را محکوم کرده است.
اولاف شولتس، وزیر اقتصاد آلمان از حزب سوسیال دموکرات، در واکنش به تحریمهای آمریکا گفته است چنین تحریمهایی ناقض استقلال و مداخله در امور داخلی آلمان و اروپا به حساب میآید.
شولتس در مصاحبه با شبکه اول رادیو و تلویزیون دولتی آلمان ARD تاکید کرد که آلمان تحریمهای آمریکا را به رسمیت نمیشناسد و موضع خود را به اطلاع این کشور رسانده است. وزیر اقتصاد آلمان اما افزود تصمیم در باره این پروژه برعهده شرکتهایی است که در زمینه ساخت این خط لوله گازی فعالیت دارند.
خط لوله نورد استریم ۲ قرار است گاز روسیه را از طریق دریای بالتیک به آلمان و سطح اروپا منتقل کند. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز جمعه ۲۹ آذر (۲۰ دسامبر) قانون سیاست دفاعی آمریکا، که تحریم خط لوله گازی نورداستریم ۲ بخشی از آن بود، را امضا کرد.
این قانون پیش از امضای رئیسجمهوری، به تصویب کنگره آمریکا رسیده بود. باراک اوباما، رئیسجمهوری پیشین آمریکا نیز مخالف این خط لوله بوده است.
خط لوله ترک استریم نیز از طریق دریای سیاه گاز روسیه را به ترکیه و از آنجا به اروپا انتقال خواهد داد.
دولت آمریکا ۶۰ روز وقت دارد فهرستی از اشخاص و شرکتهایی که در این پروژه دست دارند را تهیه کند.
ریچارد گرنل، سفیر آمریکا در برلین همچنین گفته است که اختلاف نظر آمریکا و آلمان تازه نیست و در زمان باراک اوباما، رئیس جمهور سابق آمریکا آغاز شده است. او تاکید کرد که واشنگتن مانع خواهد شد که گاز اروپا فقط از یک کشور و یا یک منبع تامین شود. آمریکا بر این باور است که با احداث نورد استریم ۲ آلمان و دیگر کشورهای اروپایی به گاز روسیه وابسته خواهند شد و مسکو میتواند از این وابستگی گازی به عنوان اهرم فشار علیه اروپا استفاده کند.
خط لوله نورد استریم ۲ مرحله پایانی خود را طی میکند و هماکنون حدود ۳۰۰ کیلومتر از این طرح توسط شرکت هلندی – سوئیسی ال سیز در آبهای دانمارک لولهکشی میشود. اما این شرکت بعد از اعمال تحریمها از پروژه نورد استریم ۲ کنار کشید. کشتی این شرکت با نام پیونیرینگ اسپیریتی ۳۲۸ متر طول و ۱۲۴ متر عرض دارد و در حوزه بسیار تخصصی لولهگذاری زیر دریا فعال است.
سفیر آمریکا در برلین اعلام کرد که آمریکا از شرکتهایی که از این طرح کنارهگیری کردند استقبال میکند. او اقدام شرکت سوئیسی ال سیز مبنی بر کنارهگیری از پروژه نورد استریم ۲ مورد تقدیر قرار داد.