تنها سوئد، پرتغال و یونان می توانند تا 2030 سوخت‌های فسیلی را حذف کنند

شرکت اس‌اند‌پی می گوید در اتحادیه اروپا تنها سوئد، پرتغال و یونان توانایی رسیدن به هدف حذف سوخت‌های فسیلی تا سال ۲۰۳۰ را دارا هستند.

برنامه بلندمدت اتحادیه اروپا برای مقابله با آلودگی‌ و تخریب محیط زیست و بدل شدن به اولین قاره عاری از سوخت‌های فسیلی، این سوال را مطرح کرده که عملی شدن این هدف به قیمت کاهش چند درصدی رشد اقتصادی اروپا تمام خواهد شد؟

کمیسیون اروپا دسامبر گذشته برنامه سرمایه‌گذاری یک تریلیون یورویی اعضا اتحادیه اروپا برای توسعه اقتصاد پایدار را ارائه کرد. مطابق این «توافق سبز» که دوره اجرای آن ۱۰ ساله تعیین شده، اعضا باید ضمن تلاش برای تامین انرژی پاک و مقرون به صرفه، نسبت به توسعه سبک تغذیه سازگار با محیط زیست و حمایت عملی از تنوع زیستی اقدام کنند.

بررسی‌های شرکت اس‌اند‌پی نشان می‌دهد که این سرمایه‌گذاری هزار میلیارد یورویی، بر خلاف تصور اولیه مخالفان آن، می‌تواند چشم‌انداز رشد اقتصادی اتحادیه اروپا را بهبود ببخشد. چنان که کاهش ۲۳ درصدی انتشار گازهای گلخانه‌ای در مقایسه با سال ۱۹۹۰ موجب تضعیف اقتصاد اروپا نشده است.

نتایج این بررسی تصریح می‌کند، با وجود این که رشد اقتصادی پایین می‌تواند به معنای کاهش تولید گازهای کربنی و مصرف سوخت‌های فسیلی باشد ولی لزوما مصرف پایین سوخت‌های آلاینده محیط زیست به کاهش رشد اقتصادی منجر نمی‌شود.

با این حال، شرکت اس‌اند‌پی در نتیجه‌گیری بررسی خود تاکید می‌کند که در میان کشورهای اتحادیه اروپا تنها سوئد، پرتغال و یونان توانایی رسیدن به هدف حذف سوخت‌های فسیلی تا سال ۲۰۳۰ را دارا هستند و حصول جمعی این هدف با روند فعلی تا سال ۲۰۵۰ به طول خواهد انجامید، مگر آن که اروپا سرمایه‌گذاری بیشتری در زمینه توسعه پایدار انجام دهد.

بر این اساس به کشورهای اروپایی توصیه شده تا شیوه کارآمدتری برای قیمت‌گذاری سوخت‌های فسیلی اتخاذ کنند، چرا که نتایج بررسی شرکت اس‌اند‌پی نشان می‌دهد که کاستن از مصرف سوخت‌های آلاینده، کارآمدترین روش مقابله با تغییرات آب و هوایی است.

اس‌اند‌پی همچنین توصیه کرده که اتحادیه اروپا در کنار طراحی مکانیزمی برای اعطای وام‌های ارزان قیمت با هدف اصلاح الگوهای مصرف سوخت، ابزارهایی برای تضمین اقدام عملی وام گیرندگان در جهت حفاظت از محیط زیست طراحی کنند.

در همین حال، آمار مصرف انرژی در اتحادیه اروپا گویای این امر که با وجود سیر نزولی مصرف سوخت در سال‌های نخستین قرن حاضر ولی این روند از سال ۲۰۱۴ معکوس شده است. به طوری که مطابق آمار منتشر شده توسط یورواستات، مصرف انرژی در اتحادیه اروپا طی سال ۲۰۱۸ حدود ۵ درصد بیش از هدف تعیین شده برای ۲۰۲۰ و ۲۲ درصد بالاتر از چشم‌انداز متصور برای ۲۰۳۰ بوده است.

مطابق گزارش سال ۲۰۱۷ یورواستات، ۳۱ درصد انرژی مصرف شده در اتحادیه اروپا در بخش حمل و نقل، ۲۷ درصد در بخش مسکن، ۲۵ درصد در بخش صنعت و تنها ۱۵ درصد آن در بخش خدمات مصرف می‌شود.

بر همین اساس، موفقیت اتحادیه اروپا در حصول هدف «توافق سبز» بیش از هر اقدامی نیازمند اصلاح الگوی مصرف در بخش حمل و نقل و مسکن خواهد بود.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن