تصویب طرح ارتقای واحدهای تصفیه پساب پالایشگاه های پارس جنوبی

با پیگیری مدیریت برنامه ریزی تلفیقی، طرح بهبود و ارتقای واحدهای تصفیه پساب پالایشگاه‌ها در منطقه پارس جنوبی به تصویب هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران رسید.

باتوجه به اهمیت بهبود شرایط زیست‌محیطی در منطقه پارس‌جنوبی، پروژه مطالعاتی بهبود و ارتقای واحدهای تصفیه پساب پالایشگاه‌های پارس جنوبی به منظور تعیین وضعیت کنونی جریا‌ن‌های پساب، بررسی روش های تصفیه جریان‌های Spent Caustic، Oily Water و Sour Water و انجام مقایسه بین این روش‌ها و همچنین ارزیابی فنی و مالی راهکار اجرایی تعریف شد.

به گزارش معاونت ارزشیابی و نظارت بر عملکرد و نظام‌های ایجاد طرح‌های برنامه ریزی تلفیقی، نمایندگان معاونت توسعه و مهندسی، اداره کل بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست وزرات نفت، شرکت‌های نفت و گاز پارس و مجتمع گاز پارس جنوبی، سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، مدیریت‌های بهداشت، ایمنی و محیط‌زیست و برنامه‌ریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران هم برای راهبری این طرح زیست محیطی کمیته تشکیل داده اند.

از میان ٩ راهکار پیشنهادی شرکت مشاور، تامین اعتبار اجرای راهکار انتخابی که شامل احداث تصفیه خانه متمرکز در سایت پارس۲ برای تصفیه پساب صنعتی (Oily Water وSour Water سایت پارس۲) و کاستیک مستعمل (Spent Caustic) تولیدی سایت‌های پارس١و۲ و ارتقای واحدهای تصفیه پساب هریک از پالایشگاه‌های سایت پارس١ است، در دی ماه امسال به تصویب هیات مدیره شرکت ملی نفت ایران رسید.

شرکت نفت و گاز پارس نیز ضمن استعلام از شرکت‌های توانمند ایرانی در زمینه ساخت تجهیزات تصفیه فاضلاب و استفاده حداکثری از توان داخلی با رعایت استانداردها، مقرر است در تدوین شرح‌ کار بررسی فرایندهای بالادست و ارائه راهکارهای کاهش پساب و در صورت نیاز اعمال پیش تصفیه در مبدا تولید پساب، بکارگیری پساب بهداشتی جهت تامین مواد مغذی در واحدهای بیولوژیکی تصفیه خانه‌های صنعتی جدید، بررسی و تعیین تکلیف پکیج‌های فاضلاب بهداشتی موجود در پالایشگاه‌ها با رویکرد تمرکز بر تصفیه پساب‌ها، برچیدن پکیج های مذکور، کاهش بار مالی و عملیاتی و استفاده بهینه از نیروی انسانی و منابع، پتاسیل‌سنجی بازچرخانی حداکثری و استفاده مجدد از پساب تصفیه شده برای کاربری‌های مجاز به ویژه اتصال به شبکه آبیاری فضای سبز منطقه را در نظر گیرد.

به گزارش «انرژی امروز» از شرکت ملی نفت ایران به نقل از برنامه ریزی تلفیقی، مدت زمان اجرای طرح بهبود و ارتقای واحدهای تصفیه پساب پالایشگاه های پارس جنوبی، حدود ۴ سال است. در ضمن این طرح جز برنامه پیشنهادی سازمان برنامه و بودجه جهت رفع آلودگی زیست‌محیطی صنایع مستقر در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس هم بوده و در هیات وزیران مطرح شده است.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن