واحدهای فرآورشی سیار؛ راهبردی جدید برای شتاب بخشی به توسعه میدان‎های نفتی مشترک

مدیرعامل شرکت متن استفاده از واحدهای فرآورشی سیار را راهبردی جدید برای سرعت بخشی به طرح های توسعه ای به ویژه در میدان های مشترک اعلام کرد.

تورج دهقانی صبح امروز (۲۹ بهمن ماه) در آیین امضای قرارداد واحد فرآورش پیش ساخته در میدان نفتی مشترک آزادگان جنوبی که میان جهاد دانشگاهی و شرکت متن منعقد شد به بیان تجربی اینکه چرا استفاده از واحدهای فرآورش پیش ساخته به عنوان یک راهبرد و سیاست در طرح توسعه میادین مورد استقبال قرار گرفته است، اشاره کرد.

دهقانی ادامه داد: طرح توسعه میادین یکی از طرح های سرمایه بر محسوب می شود که افزون بر ۶۰ تا ۷۰ درصد آن به حفاری و تکمیل چاه، حدود ۲۰ درصد به خطوط لوله انتقال و واحدهای جمع آوری و …، و حدود ۷ و ۸ درصد به واحد بهره برداری و شیرین سازی مربوط است.

وی افزود: تجربه نشان می دهد که هر چند بخش اعظمی از عملیات توسعه مرتبط با حفاری و‌ تکمیل چاه است، اما به دلیل توانمندی و امکانات موجود، سرعت و کیفیت اجرا بسیار خوب است. مصداق آن هم اینکه بعد از خروج خارجی از پروژه آزادگان جنوبی در مدتی کوتاه، ۱۵۰ حلقه چاه با توان ایرانی حفاری و تکمیل شده است.

دهقانی علت تاخیر در تکمیل توسعه میادین را همان ۸ درصد ناچیزی که مربوط به واحدهای بهره برداری و شیرین سازی است، اعلام کرد و گفت: پیچیدگی های فنی این بخش حتی ممکن است که اجرای یک طرح توسعه ای را سال ها به تاخیر بیندازد. این موضوع در مورد میدان های مشترک و مخازن با ریسک بالا اهمیت بیشتری پیدا می کند.

وی به سریع الاحداث بودن تاسیسات فرآورشی پیش ساخته ( Skid-Mounted) به عنوان یک ویژگی مثبت اشاره کرد کرد و گفت: این تاسیسات که کارکرد واحدهای فرآورشی کامل را دارند برای نخستین بار در میدان آزادگان جنوبی به کار گرفته شد که منهای مسائل قراردادی، از زمان تامین تا اجرا بیشتر از یک سال طول نکشید.

دهقانی ادامه داد: اوایل سال ۱۳۹۶ میزان تولید آزادگان جنوبی ۳۰ هزار بشکه در روز بود که با استفاده از ظرفیت واحد فرآورشی جفیر و تاسیسات فرآورشی پیش ساخته ای که مورد استفاده قرار گرفت، در سال ۱۳۹۷ تولید از این میدان به ۱۳۰ هزار بشکه در روز رسید.

دهقانی تلاش برای دستیابی به دانش ساخت واحدهای فرآورش سیار در کشور را مرهون حمایت وزیر نفت، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران و مدیران قبلی شرکت متن برشمرد و گفت: ساخت واحد فرآورشی سیار با ظرفیت ۵۰ هزار بشکه در روز از سوی جهاد دانشگاهی می تواند سرآغازی برای اجرایی کردن این طرح و سرعت یافتن امر توسعه باشد.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن