گروه ۲۰ برای مقابله با کرونا ۵ تریلیون دلار به اقتصاد جهان تزریق می‌کند

رهبران ۲۰ اقتصاد بزرگ جهان روز پنجشنبه وعده دادند برای خنثی کردن پیامدهای منفی اقتصادی کرونا، ۵ تریلیون دلار کمک مالی را به اقتصاد جهانی تزریق کنند.

سران کشورهای عضو گروه ۲۰ که به صورت مجازی در نشست روز پنجشنبه شرکت کرده بودند همچنین قول دادند که «هر کار لازمی را برای مهار بیماری همه‌گیر کنونی انجام دهند». آنها اعلام کردند که از زمان بروز بحران مالی جهانی در سال‌های ۲۰۰۸ و ۲۰۰۹ که منجر به تشکیل گروه ۲۰ شد، کشورهای جهان در شرایط کنونی بیشتر از هر زمان دیگری به یکپارچگی نیاز پیدا کرده‌اند.

ویروس کرونا تا کنون جان بیش از ۲۳ هزار نفر را در جهان گرفته و بیش از ۵۲۴ هزار نفر نیز تا شامگاه پنجشنبه در کشورهای مختلف به این ویروس دچار شده‌اند. پیش‌بینی می‌شود ادامه وضعیت کنونی به رکود اقتصادی در جهان بینجامد.

سران گروه ۲۰ همچنین برای اجرا و تامین اعتبار کلیه اقدامات درمانی لازم برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا هم‌پیمان شدند. آنها در بیانیه پایانی نشست روز پنجشنبه که به میزبانی عربستان، رئیس دوره‌ای این گروه برگزار شد، متعهد شدند که از تامین تجهیزات ضروری پزشکی و کالاهای دیگر در مرزها اطمینان حاصل کرده و مشکلات زنجیره تامین در این زمینه را برطرف کنند.

از آنجا که بسیاری از کشورها صادرات برخی اقلام و تجهیزات پزشکی را ممنوع اعلام کرده‌اند، رهبران گروه ۲۰ در نشست خود به توافق رسیدند که در این گونه موارد با یکدیگر هماهنگ کنند تا تداخل عمل پیش نیاید.

رهبران گروه ۲۰ همچنین در مورد خطر کرونا برای کشورهای آسیب‌پذیر به ویژه در آفریقا و نیز در برخی اجتماعات انسانی دیگر مانند پناهندگان ابراز نگرانی کرده و لزوم تقویت شبکه‌های ایمن جهانی برای کمک‌رسانی مالی و کمک به سامانه‌های سلامت ملی را یادآور شدند. آنها در بیانیه مشترک خود در پایان این نشست ۹۰ دقیقه‌ای آورده‌اند: «ما به شدت متعهد هستیم که جبهه متحدی را علیه این تهدید مشترک ایجاد کنیم.»

تا پیش از برگزاری نشست گروه ۲۰ انتقادها در جهان از کندی واکنش این گروه به شیوع کرونا بالا گرفته بود. سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی و رئیس جلسه روز پنجشنبه در سخنرانی افتتاحیه خود در واکنش به این انتقادها گفت: «گروه ۲۰ باید جریان عادی کالاها و خدمات از جمله اقلام پزشکی ضروری را از سر بگیرد تا در اسرع وقت بتواند به بازگشت اعتماد در اقتصاد جهانی کمک کند.»

کمک ۲۰ اقتصاد برتر جهان قرار است در قالب پرداخت‌های ملی اعضا به مبلغ کلی ۵ تریلیارد دلار (مانند سال ۲۰۰۹)، نقدینگی‌های سنگین، ضمانت وام و سایر اقدامات اقتصادی ارائه شود.

رئیس سازمان جهانی بهداشت و رئیس صندوق بین‌المللی پول نیز از جمله مهمانان و سخنرانان این نشست بودند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن