روحانی: چطور نفت و اموال کشور در اختیار یک نفر قرار گرفت؟

رییس‌جمهور امروز در نشست تخصصی جامعه نظارت و بازرسی دولت، وزارتخانه‌‌‌ها، سازمان‌‌‌ها و استانداری‌‌‌های سراسر کشور به پرونده بابک زنجانی و فساد نفتی پرداخت.

به گزارش انرژی امروز، حسن روحانی با طرح این سوال که «چرا با وجود این‌همه دستگاه‌‌‌های نظارتی در کشور باز شاهد تخلفات بزرگ هستیم و چگونه می‌شود که یک تخلف عظیم و بزرگ حدود سه میلیارد دلاری در دولت قبل اتفاق می‌افتد؟»، گفت: اگر یک نفر به تنهایی می‌تواند این مبلغ را ببرد، یا قوانین نظارتی ما اشکال دارد و یا افرادی که مسوولیت نظارت را برعهده دارند دچار مشکل هستند. چگونه نفت و اموال کشور در اختیار یک نفر بوده و به‌راحتی امکانات و پول در اختیار آنها قرار گرفته است.

رییس‌ جمهوری با اشاره به اینکه «هرچند دستگاه قضایی به این موضوع رسیدگی کرده و به حکمی رسیده ‏است»، تصریح کرد: سوال مردم همچنان باقی است و می‌خواهند بدانند، آن پول کجاست و چه کسانی آن فرد را کمک ‏و همراهی کرده‌اند؟

روحانی ادامه داد: از ابتدای رسیدگی به پرونده این فرد، پیشنهاد کردم قبل از اینکه وی در اختیار ‏دستگاه قضایی قرار گیرد، در اختیار وزارت اطلاعات باشد و پس از روشن شدن موضوع برای رسیدگی به ‏دادگاه برود.‏

رییس‌‌جمهوری خاطر نشان کرد: انتظار مردم این است که ماجرا برایشان روشن شود و من به‌عنوان نماینده ‏ملت ایران و مسئول اجرای قانون اساسی اعلام می‌کنم که در پرونده‌های مهم که میلیاردها اموال عمومی ‏مردم در آنها حیف‌ومیل شده،  باید به سوالات مردم پاسخ داده شود.‏

روحانی تأکید کرد: اگر در این رسیدگی‌ها به سوالات مردم پاسخ داده نشود، ما چیزی بیش از سه میلیارد و ده‌ها ‏میلیارد دلار از دست داده‌ایم و آن اعتماد عمومی مردم به‌عنوان یک سرمایه مهم اجتماعی است.‏

رییس‌‌جمهوری با تأکید بر اینکه «بزرگترین سرمایه‌ای که نظام جمهوری اسلامی ایران در اختیار دارد، سرمایه ‏اجتماعی است»، گفت: قدرت و اعتماد مردم و سرمایه اجتماعی در هر کشوری جزو قدرت‌های اول است و ‏امروز، قدرت کشور از پشتیبانی مردم است.‏

وی با اشاره به اینکه «قانون اساسی یکی از وظایف قوه قضائیه را پیشگیری از وقوع جرم و اصلاح مجرم می‌داند»، گفت: این بدان معنا نیست که برای پیشگیری از وقوع جرم بخواهیم دستگاهی جدید و دولتی جدید ایجاد کنیم، بلکه قانون اساسی عنوان می‌کند که عمل قوه قضاییه باید پیشگیرانه باشد یعنی اگر کار رسیدگی به پرونده‌ای در قوه قضاییه سال‌ها به طول بینجامد، این باعث پیشگیری نخواهد بود.

روحانی خاطر نشان کرد: مردم باید کاملا به دستگاه قضایی مطمئن باشند چرا که سلامت دستگاه قضا عاملی پیشگیری‌کننده از وقوع جرم بوده و بسیار حائز اهمیت است که در دستگاه‌های قضایی و نظارتی، پیشداوری‌ نداشته باشیم.

رییس‌‌جمهوری با اشاره به اینکه «پیشداوری انسان را به خطا وا می‌دارد»، گفت: متأسفانه در بسیاری موارد بخاطر مسایل حزبی، جناحی و گاهی قومیتی و حتی قیافه ظاهری افراد، دچار پیشداوری می‌شویم.

روحانی با بیان این سوال که «چرا برخی در کشور حاشیه امنیتی دارند و چرا برخی خبرگزاری‌ها، روزنامه‌ها و سایت‌ها حاشیه امن داشته و در برابر فحاشی و تهمت نسبت به دولت گاه تشویق هم می‌شوند؟»، گفت: البته این رسانه‌ها جرات انتقاد، تهمت و فحاشی نسبت به دستگاه‌ها و قوای دیگر را ندارند، ‌اما زمانی که در برابر دولت قرار می‌گیرند، آزادانه و راحت سخن می‌گویند.

رییس‌‌جمهوری افزود: اینکه ما در جامعه از وقوع گناه و منکر خوشحال شویم، بسیار ناپسند و ناراحت‌کننده است. برخی بخاطر مسایل حزبی و جناحی هنگامی که توهین، فحاشی و افترا را در روزنامه‌ها و سایت‌ها می‌بینند، از وقوع این گناه خوشحال می‌شوند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن