ریک پری کیست؟

ریک پری وزیر جدید انرژی آمریکاست. همان وزاتخانه‌ای که روزگاری نقشه حذف آن را در سر می‌پروراند؛ اما نامش را فراموش کرده بود.

به گزارش خبرنگار بین‌الملل «انرژی امروز»، ریک پری متولد سال 1950، سیاستمدار آمریکایی به عنوان چهل و هفتمین فرماندار ایالت تگزاس است. پری، جمهوری خواهی است با پدری دموکرات. فارغ‌التحصیل جانورشناسی دانشگاه A&amp.M تگزاس.

اولین شغل ریک پری، فروشندگی کتاب بود آن هم به‌صورت مراجعه حضوری به درب منازل مردم. وی در سال 2010، این شغل را «بخش مهم تجربه‌اندوزی» خود می‌داند. پری می‌گوید «هیچ چیز نمی‌تواند بهتر از درهایی که به روی شما بسته می‌شود، تعهد شما را نسبت به یک هدف به بوته آزمایش بگذارد».

دموکراتِ کتابفروشِ خلبانِ نماینده مجلسِ مدیرِ وزیرِ جمهوری‌خواه!

پس از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه در سال 1972، به نیروی هوایی ایالات متحده پیوست و دوره خلبانی را تا 1974 تمام کرد و در اسکادران 772، خلبان C-130 شد.

در 1984 به عنوان نماینده مجلس تگزاس و در کسوت حزب دموکرات، انتخاب شد. در 1988 به کمپین انتخاباتی ال‌گور پیوست و از او حمایت کرد و پس از آن در 1989، حزب خود را تغییر داد و به جمهوری‌خواهان پیوست.

در سال 1990، پری توانست دیگر رقیبان را شکست دهد و به سمت نماینده وزارت کشاورزی انتخاب شود. در این سمت، پری مسوول توسعه محصولات کشاورزی تگزاس، و فروش آن به ایالت‌های دیگر و خارج از کشور و نیز مسوول تعیین گازوییل پمپ‌ها و سهمیه فروشگاه‌ها بود.

در 1993، ریک پری از طرح مراقبت‌های بهداشتی حمایت کرد که به دلیل مخالفت هم حزبی‌هایش این طرح لغو شد. بعد وقتی از سوی هم‌حزبی‌هایش به خاطر این حمایت مواخذه شد، گفت که حمایت او از این طرح برای این بود که کلینتون به نقش مراقبت‌های بهداشتی در جامعه توجه بیشتری داشته باشد.

بازنده انتخابات ریاست‌جمهوری‌

در سال 2000، وقتی جورج بوش برای انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آماده می‌شد و از فرمانداری تگزاس استعفا داد، پری خود را آماده تصدی این سمت کرد و با 58 درصد رای این سمت را به دست آورد، و تا سال 2010، تنها فرمانداری بود که سه بار پیاپی توانسته بود در انتخابات فرمانداری‌ها برنده شود.

در 2012، به فکر شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری افتاد اما چندی نگذشت که در این راه شکست خورد. و در سال 2015 بازنشسته شد.

در سال 2016، دوباره ریک پری به فکر انتخابات ریاست جمهوری افتاد. اما پس از آن‌که به شکست خود واقف شد، رو به حمایت از دونالد ترامپ آورد.

و بالاخره ترامپ برنده انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده شد و ریک پری، آینده چهار سال خود را پایه‌گذاری کرد.

منابع آگاه بسیاری از همان اول اعلام کرده بودند که انتخاب دونالد ترامپ برای وزارت انرژی ایالات متحده، ریک پری است. پری از قبل گفته بود قصد دارد ساختار این وزارتخانه را عوض کند. در ژانویه 2017، توانست رای سنا را برای تصدی وزارت انرژی ایالات متحده به دست آورد.

مهمترین رقیب ریک پری، تد کروز بود. اما تردیدها در خصوص تد کروز زمانی به وجود آمد که کروز از ترامپ حمایت نکرد. اما دونالد ترامپ می‌دانست که برای وزارت انرژی خود باید فردی برگزیند که سال‌ها در ایالت نفت خیر این کشور فرماندار بوده است و به گفته ترامپ، تگزاسی‌ها، ریک پری را دوست دارند.

ریک پری از سال 2015، جزو مدیران Energy Transfer Partners بود که مالک یکی از بزرگ‌ترین دارایی‌های مربوط به انرژی در ایالات متحده است. این شرکت مالک 62 هزار و 500 مایل خطوط لوله نفت و گاز است و هم‌اکنون در حال انجام عملیات ساخت 1172 مایل خط لوله داکوتاست.

اصلی‌ترین دلیلی که برای تصدی پست وزارت انرژی ایالات متحده برای ریک پری عنوان می‌شود، سه دوره فرمانداری پری در ایالت نفت‌خیز و مملو از انرژی تگزاس است. اما کارشناسان می‌گویند وزیر انرژی بودن در کشوری مثل ایالات متحده با فرماندار یک ایالت بودن بسیار متفاوت است.

اما چرا ترامپ، ریک پری را دوست دارد؟

ریک پری در مبارزات انتخاباتی سال 2016، بیش از بقیه جمهوری‌خواهان با ترامپ مقابله کرد. او در سخن‌رانی‌های انتخاباتی خود، دونالد ترامپ را «یک غده سرطانی برای محافظه‌کاری» خواند بود. اما چند ماه بعد، ریک پری در این انتخابات شکست خورد و به سراغ ترامپ آمد، تا این‌که توانست نظر ترامپ را برای تصدی پست وزارت انرژی جلب نماید.

پری وزیر وزارتخانه‌ای شده است که در رقابت‌های انتخاباتی شکست خورده خود در سال 2011، اعلام کرده بود این وزارتخانه مثل وزارت‌خانه‌های تجارت و آموزش، نباید وجود داشته باشد. حالا سناتورهای دیگر بر او خرده می‌گیرند که پری وزیر وزارتخانه‌ای شده است که به وجودش اعتقادی ندارد.

پس پری هم باید منتظر باشد تا لقب «روباهی در مرغدانی» را با خود به یدک بکشد.

زلزله‌ای که وزارت انرژی را زیر و رو می‌کند

وزارت انرژی ایالات متحده آمریکا، در طی سال‌های گذشته و به خصوص در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما، همواره به دنبال ترویج و سرمایه‌گذاری برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر بوده است. حالا کسی سکان‌دار این وزارتخانه است که از او به عنوان «متخصص استخراج سوخت‌های فسیلی» نام برده می‌شود.

به غیر از این‌که پری باید در وزاتخانه متبوعش تحولات بسیار بزرگ و ساختاری، انجام دهد و تمام بافته‌های باراک اوباما، رییس جمهور سابق و وزیر انرژی‌اش، ارنست مونیز را پنبه کند، باید فکری هم به حال نقش محوری این وزارتخانه در طراحی تسلیحات هسته‌ای و حصول اطمینان از ایمنی و کارکرد آن‌ها هم داشته باشد. ریک پری نگفته است اگر قرار بود این وزارتخانه را حذف کند، تسلیحات هسته‌ای ایالات متحده را کجا قرار بود جا بدهد!

بایرون دورگن، سناتور سابق عضو حزب دموکرات آمریکا از ایالت داکوتای شمالی، که سال‌ها رهبری کمیته ناظر بر بودجه وزارت انرژی ایالات متحده را بر عهده داشت، انتخاب ریک پری را «بسیار بهت‌آور» خوانده است.

یکی از کارهایی که وزارت انرژی آمریکا، در دوره باراک اوباما انجام می‌داد، اعطای وام و کمک‌های مالی برای پژوهش در این حوزه بود. این وام‌ها پروژه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر را که به عنوان بسته‌های محرک اقتصادی اوباما از سال 2009، مطرح بودند را دربرمی‌گیرند و در این حوزه بیش از 30 میلیارد دلار وام پرداخت شده است. هرچند اوباما با چالش‌هایی هم در پرداخت این وام‌ها مواجه بود.

کاش پری فراموشکار باشد

ترامپ معتقد است که آمریکا باید در تولید نفت از عربستان و روسیه پیشی بگیرد. او در کتاب خود «آمریکای فلج شده» نوشته است: من هرگز نفهمیدم که چرا باوجود تمام ذخایر خودمان، اجازه می‌دهیم که اوپک کشور را به گروگان بگیرد؟»

حالا چشم‌های نگران جهان به وزارت انرژی ایالات متحده دوخته شده است.

نگران‌ها هم نگران‌های تولید کننده نفت و طرفداران نفت هستند هم نگران‌های طرفدار انرژی‌های تجدیدپذیر و حامیان محیط زیست.

گروه اول نگرانند که سیاست‌های نفت‌دوستانه ترامپ و وزیر انرژی‌اش، قیمت نفت را از آن‌چه که اکنون به آن رسیده است باز هم پایین‌تر بیاورد. آن‌ها قربانی بزرگی چون ونزوئلا را در مقابل چشمان خود دارند.

از سویی دیگر، دوستداران محیط زیست هم نگران این افزایش تولید نفت و بی‌توجهی به انرژی‌های پاک هستند. با اعتقاداتی که دونالد ترامپ و ریک پری دارند، این نگرانی گروه دوم کاملا بجا و قابل قبول است.

این گروه دوم، امیدوارند همان‌طور که در رقابت‌های انتخاباتی سال 2011، ریک پری وقتی در مناظره تلوزیونی خود از طرح حذف سه وزاتخانه انرژی، آموزش و بازرگانی دفاع می‌کرد، نام یکی از این وزارتخانه‌ها را فراموش کرد، حالا هم دشمنی با انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک را فراموش کند.

ترامپ در زمان معرفی پری گفته بود، که او فردی صلاحیتدار است که زمان فرمانداری تگزاس، فضای خوبی برای تجارت پدید آورد و میلیون‌ها فرصت شغلی ایجاد کرد. ترامپ امیدوار است وزیر انرژی کابینه‌اش همان رویه‌ دوران فرمانداری تگزاس را در مقام جدیداش ادامه دهد.

این آرزوی ترامپ اصلا به مذاق دوستداران محیط زیست خوش نخواهد آمد.    

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن