عدم افزایش قیمت حامل‌های انرژی از نقاط مثبت بودجه ۹۶ است

نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه با بیان اینکه قیمت حامل‌های انرژی در بودجه افزایش نیافته است، گفت: این عدم افزایش قیمت از نقاط مثبت بودجه 96 است. همچنین در این لایحه رشد درآمدها از طریق افزایش پایه‌های مالیاتی صورت گرفته است.

به گزارش انرژی امروز، در نشست علنی امروز مجلس، بررسی لایحه بودجه 96 در دستور کار قرار گرفت و رحیم زارع در جریان این بررسی به عنوان موافق کلیات بودجه به ایراد سخنرانی پرداخت. وی با اشاره به گزارش کمیسیون تلفیق در خصوص بودجه 96 گفت: در کمیسیون تلفیق یکسری از جداول بودجه افزایش پیدا کرد، به طور مثال بودجه عمرانی کشور از 63 هزارمیلیارد تومان به 73 هزار میلیارد تومان افزایش یافت و حجم بودجه‌های جاری دولت افزایش پیدا نکرد.

وی ادامه داد: سهم بودجه عمرانی استان‌ها از 7 هزار میلیارد تومان به 17 هزار میلیاردتومان افزایش یافته است و این بیانگر افزایش بیش از 150 درصدی است.در بخش آموزش و پرورش باید توجه داشت در بودجه سال 93 سهم این وزارتخانه 15 هزارمیلیارد تومان بود؛اما در 3سال گذشته و سال 96 که پیش‌بینی کردیم که بودجه آموزش و پرورش بیش از 35 هزارمیلیارد تومان برسد.

نماینده مردم باده، بوانات، خرمبید، پارسه گفت: همکاران نماینده درخصوص افزایش سهم درآمدهای مالیاتی استان‌های خود اعتراضاتی داشتند؛ به طورمثال سهم استان کرمان 31.5 درصد است،اما با نشست‌هایی که در کمیسیون اقتصادی و بعد در کمیسیون تلفیق بودجه انجام شد نوسان موجود بین 2- تا 31 درصد بود اما این اختلاف با کاهش 11.5 درصدی روبرو شد.

نایب رئیس کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش سهم مالیات از طریق افزایش پایه‌های مالیاتی صورت گرفته که البته اصلاح قانون مالیاتی در انجام این مهم موثر بود. بودجه‌ریزی عملیاتی آرزوی همه ما است اما باید توجه داشت از ابتدای انقلاب بودجه‌ریزی به همین صورت بوده است.

زارع ادامه داد: بامطالعه پیوست 4 بودجه به صورت شفاف هزینه‌ها و درآمدها و اهداف و محاسبات بیان شده ،البته باید پذیرفت با بودجه ریزی عملیاتی فاصله وجود دارد اما استارت انجام این کار در این دولت زده شده است.

کاهش اتکا به درآمدهای نفتی در بودجه 96

وی گفت: در بودجه سهم صندوق توسعه ملی 30 درصد است که بیانگر کاهش اتکاء به درآمدهای نفتی است و با وجود بهتر شدن وضعیت فروش نفت دولت تقریباً اتکاء بودجه به درآمد نفتی را به 35 درصد رسانده است اما کسانی که ایراد وارد می‌کنند باید بدانند که در این وضعیت رکودی تمرکز روی درآمدهای مالیاتی مسئله ایجاد می‌کند به دلیل اینکه ما شعار حمایت از تولید ملی را می‌دهیم.

زارع ادامه داد:کاهش اتکا به درآمدهای نفتی باید به صورت آرام صورت بگیرد؛البته این مهم از سال 93 اجرایی شده است و استارت این کار با 30 درصد شدن سهم صندوق توسعه ملی صورت گرفته است.

وی گفت: مطرح شد 500 هزارمیلیارد تومان پروژه نیمه تمام درکشور وجود دارد،این موضوع قابل قبول است اما باید توجه داشت زمانی درآمدهای نفتی از هر بشکه 7 دلار به 120 دلار رسید و یک نگاه خطی شد و بسیاری از پروژه‌ها بدون پشتوانه کارشناسی آغاز به کار کرد و در حال حاضر پروژه‌های نیمه تمام بسیاری داریم اما در بودجه سال 96 این موارد با مشارکت صندوق توسعه ملی ، بخش خصوصی و بانک‌های عامل و مشارکت دولت از تملک دارایی‌ها تعیین تکلیف شده است .

4 میلیون تن قیر برای حل مشکلات خوزستان اختصاص می‌یابد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس افزود: سعی شد در بررسی بودجه با برنامه ششم توسعه تطبیق وجود داشته باشد و همان بندی که مربوط به مددجویان است تأکید می کند که 20 درصد از حداقل حقوق کارگران به مددجویان علاوه بر پرداخت یارانه پرداخت شود و از هدفمندی یارانه‌ها 2 هزار و 100  میلیارد تومان به بحث تسهیلات مددجویان کمیته امداد اختصاص یافت و 900 میلیارد تومان برای ارائه تسهیلات به مددجویان بهزیستی اختصاص یافت و در بحث فاینانس نیز آن 50 میلیارد دلار و 75 میلیارد دلار فاینانس استفاده نشده در نظر گرفته شد و مجموعا 125 میلیارد دلار به این موضوع اختصاص یافت.

وی با تأکید برلزوم توجه به مسائل استان خوزستان گفت: 4 میلیون تن قیر در تلفیق بودجه مصوب شد به بحث‌های مربوطه اختصاص یابد و در رابطه با قیمت حامل‌های انرژی مانند نرخ بنزین،گازوئیل و نفت افزایشی صورت نگرفت و این بیانگر این است که مجلس و دولت دغدغه‌های مردم را درک می‌کنند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن