صحنه امروز انتخابات تقابل «شعار و عمل» است
آیا اینکه منابع مشترک گاز و نفت را همسایه ببرد و ما بی بهره بمانیم، عزت ملی است؟ امروز در پارس جنوبی به اندازه قطر از منابع مشترک استفاده کردیم، اما قبلا برداشت آنها دو برابر بود.
به گزارش «انرژی امروز» حسن روحانی، رییس جمهور،در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به این نکته که «در آستانه 40 سالگی انقلاب، مردم باید آثار بلوغ 40 سالگی را ببینند و افراط ها و خشونتها کنار رفته و مردم احساس آرامش و اعتدال بیشتری کنند»،تاکید کرد: امروز نامزدها درباره مهار تورم و آغاز رشد اقتصادی صحبت نمیکنند؛ چون در این سه سال و نیم، گامهای مثبتی برداشتیم.
رییس جمهور ادامه داد: وضع گازکشی، آب، برق و حتی اینترنت در روستاها به گونهای است که با اینترنت کالاهای خود را صادر و گردشگر جذب میکنند.
روحانی با تاکید بر این که «اصل برجام دستاوردی بود که مردم در سایه ایستادگی خود به دست آوردند» با انتقاد از کسانی که در دوره گفتگوهای هستهای منتقد دولت بودند گفت: من خوشحالم کسانی که در زمان مذاکرات به ما کمک نمیکردند؛ اما امروز همه کاندیداها میگویند نسبت به برجام متعهد هستند.
رییس جمهور با اشاره به اینکه «طرف مقابل برجام ممکن است بدعهدی کند. اما هرچه زمان می گذرد، بدعهدی سختتر میشود» گفت: در آمریکا با تغییر دولت، افراطیهایی آمدند که مدعی پاره کردن برجام بودند، اما وقتی آمدند و دیدند تعهد بینالمللی است، از شعارهای خود فاصله گرفتند.
روحانی ادامه داد: من در واکنش به اقدامات آمریکاییها دستور تحقیق برای پیشران هستهای را به سازمان انرژی اتمی صادر کردم.
رییس جمهور با انتقاد از نامزدهایی که برای رای جمع کردن شعارهای بیپشتوانه میدهند اظهار کرد: شعار دادن برای ما قدرت درست نمیکند. صحنه امروز انتخابات تقابل «شعار و عمل» است. ما اهل شعار نیستیم؛ برنامه داریم.
رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این نکته که «اگر قرار باشد در مقابل آمریکا تنها با یک شیوه عمل کنیم، موفق نخواهیم بود» ادامه داد: در برنامه هستهای با قدرت سیاسی و ملی، مذاکره و منطق مقابل آمریکا به پیروزی رسیدیم.
رییس جمهور با اشاره به تحریمهای ظالمانه غرب علیه ایران گفت: ما را تحریم کردند، چون فهمیدند اتکای ما به نفت است و با تحریم نفتی میتوانند ما را دچار مشکل کنند. اما امروز تراز تجاری ما مثبت است و واردات خود را میتوانیم از طریق صادرات غیرنفتی تامین کنیم.
روحانی با اشاره به اینکه «جوانان و نخبگان ما در انقلاب و جنگ به میدان آمدند و شهید شدند برای عزت ملی» تاکید کرد: تحریم نفت و پتروشیمی و خودروی ما خدشه به عزت ملی بود و این، یعنی نتوانستهایم راه شهدا را ادامه دهیم.
رییس جمهور اظهار کرد: آیا اینکه منابع مشترک گاز و نفت را همسایه ببرد و ما بی بهره بمانیم، عزت ملی است؟ امروز در پارس جنوبی به اندازه قطر از منابع مشترک استفاده کردیم، اما قبلا برداشت آنها دو برابر بود.
رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات محیط زیستی کشور گفت: مسایل زیست محیطی در سالهای قبل کمتر مورد توجه بود و ما دچار شبه بحران شدیم. برداشت از آبهای زیرزمینی، بی توجهی به حق آبهها، سدسازیهای بی ضابطه منجر به این وضعیت شد.
روحانی با اشاره به وضعیت تالابهای کشور ادامه داد: امروز شرایط دریاچه ارومیه را که احساس آن، اولین مصوبه دولت یازدهم بود، تثبیت کردهایم. در هورالعظیم آب آوردیم که میتواند در کاهش ریزگردها موثر باشد.
روحانی در خصوص مقابله با ریزگردها در دولت یازدهم هم گفت: 70 تا 80 درصد ریزگردها ریشه خارجی دارد و از عراق، عربستان و اردن میآید. در بخش داخلی برای مقابله با کانونهای گرد و غبار، باید با کاشت درخت و مالج پاشی اقدام کنیم.
رییس جمهور به مساله آلودگی هوا هم اشاره کرد و گفت: در آلودگی هوا یکی از اقدامات تولید گاز و دو برابر شدن تولید گاز پارس جنوبی بود. امروز بسیاری از نیروگاهها با گاز کار میکند.
وی «تغییر سوخت، برقی کردن قطار، نوسازی ناوگان خودرویی» را عامل بهتر شدن شرایط عنوان کرد و افزود: اما باید اقدامات جدیتری هم در مقابله با ریزگردها و هم آلودگی هوا صورت دهیم.
روحانی به مشکل فساد هم در کشور اشاره کرد و گفت: ما در مساله فساد بدون هیچ ملاحظه و خط قرمز باید اقدام کنیم. دولت الکترونیک و شفافسازی جلوی فساد شبکهای را میگیرد.
رییس جمهور ادامه داد: درباره فساد فردی، نباید تا وقتی موردی اثبات نشده، افشاگری کنیم. امروز یکی از بیاخلاقیها این است که هر فردی را قبل از اثبات، متهم به فساد میکنند.
رییس جمهوری گریزی هم به دستگاه قضایی کشور زد و گفت: قانون باید برای همه مساوی باشد. دستگاه قضایی باید بدون تفاوت بین افراد برخورد کند. من هیچ خط قرمزی برای مقابله با فساد ندارم.
روحانی در پایان با اشاره به شرایط ویژه انتخابات امسال گفت: شرایط انتخابات ما امروز ویژه است و با تقابل دو شیوه اداره کشور مواجه هستیم.
رییس جمهور در تشریح این دو شیوه اداره کشور افزود: یک شیوه سخت گیری، برخورد خشن با مردم و استفاده از فشار و شیوه دیگر اعتدال، خرد و استفاده از نظر و عقل مردم است. امروز بین این دو شیوه، رقابت جدی وجود دارد و امیدوارم مردم بهترین انتخاب را داشته باشند.