استاندارد API در پروژه‌های نفتی در نظر گرفته شود

عضو هیات علمی انجمن اپک، با تکید بر نقش رگولاتوری وزارت نفت و تصدی گری بخش خصوصی، گفت: رگولاتور، سیاستگذاری و استاندارد وظیفه دولت است.

به گزارش خبرنگار نفت و گاز «انرژی امروز»، محمدرضا طبیب زاده در پنلی با موضوع «پارادایم‌های صنعت نفت و گاز» که عصر امروز در دومین روز کنگره بین‌المللی شرکت‌های اکتشاف و تولید برگزار شد؛ اظهار کرد: مهمترین الزامات بالادستی نیز اصل ۴۴ و چشم انداز افق ۱۴۰۴ است و بر این اساس حضور بخش خصوصی باید توسعه یابد.

وی با تاکید بر اینکه «اقتصاد مقاومتی برای اعمال فشار نیست بلکه در راستای رفاهاجتماعی و بسترسازی برای بهبود فضای کسب و کار است»، گفت: قانون رفع موانع تولید از قوانین بسیار مهم برای واگذاری کار به ببخش خصوصی است. فضایی با محوریت وزارت نفت برای بهینه سازی مصرف انرژی ایجاد شده است.‌

طبیب زاده با اشاره به دستورالعمل هیات وزیران و شیوه‌نامه ابلاغی وزارت نفت برای تعیین صلاحیت شرکت‌های E&amp.P، گفت: اکنون کشور در جایگاهی قرار دارد که باید به تشکیل شرکت‌های نفتی ایرانی (E&amp.Pهای داخلی) اهتمام ورزیده شود. هدف نیز تقویت این شرکت‌ها است.‌

وی با اشاره به قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد گفت: سه قانون فقط برای صنعت نفت نوشته شده است. قانون بهبود فضای کسب و کار یکی از پیشرفته‌ترین قوانین در سال‌های اخیر است. در این قانون ۲۱ ذینفع در فضای کسب و کار موظف هستند به بخش خصوصی پاسخگو باشند.

عضو هیات علمی انجمن اپک با اشاره به ماده ۲ گفت: در این ماده دولت موظف شده تا از مشورت بخش خصوصی بهره ببرد. ما به دنبال رگولاتوری از سوی دولت و وزارت نفت هستیم و باید تصدی‌گری را به ما بسپارند.

طبیب زاده گفت: در معنا و کاربرد یعنی تنظیم فرآیندی با نگاه به رسیدن به حد مطلوب در ماده ۳ قانون وظایف وزارت نفت نیز به امور حاکمیتی و سیاست‌گذاری، امور اجرایی و امور نظارتی پرداخته شده است.

وی همچنین با اشاره به رویکرد نوین به استاندارد‌های صنعت نفت گفت: استاندار ما API است و توصیه می‌کنیم این استاندارد در نظر گرفته شود.‌

عضو هیات علمی انجمن اپک با تاکید بر اینکه «کسی در صنعت نفت تعریف دقیقی از GC ندارد»، گفت: بخش خصوصی معتقد است رسیدن به شرایط روشن و کامل فضای کسب و کار تا افق سال ۱۴۰۴‌ که بیش از نیمی از آن سپری شده است؛ محقق نشده و درخواست ما این است که مسئولان ذیربط قوه مقننه و مجریه، مطالعه میدانی و همه‌جانبه نسبت به خواسته‌ها و مندرجات سند چشم‌انداز‌ تا سال ۱۴۰۴ انجام دهند و مسیر راه را اصلاح کنند تا امید به تحقق آرمان این سند شکل گیرد.‌

طبیب زاده گفت: آینده ساخت و ساز در کشور به عهده بخش خصوصی است و تا زمانی که این بخش فعال نشود سرمایه‌گذاران خارجی نمی‌توانند به ایران بیایند. باید به ببخش خصوصی اعتماد شود البته این بخش برای رسیدن به اهداف چشم انداز ۱۴۰۴ راه بسیاری را دارد و باید با استانداردهای بین‌المللی خود را منطبق کند.

برچسب ها
مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن
بستن